Dec 07

Nobelpris för hästar

Cilla @ 21:58

Ja visst kunde det finnas lite glans och glamour för våra kära vänner. Många dagar är väldigt krävande den här årstiden. Efter snöstormarnas väldiga framfart kom nu istället den sibiriska kylan som gör att allt och alla fryser ihop. Då är det bra att ha så härliga fyrfota kompanjoner som håller mig varm om kvällarna =)

Tur i oturen så har det varit mycket ledig tid i ridhuset nu på kvällarna så jag har kört många turer fram och tillbaka med hästarna. Skönt att det bara tar ett par minuter med bil och transport. Elle som fortfarande har kvar sin vinterkostym går endast korta pass inne i det varmisolerade ridhuset. Men han är inte det minsta berörd av att svettas lite så i helgen fick han vara med och hoppa på Uffe-kursen. Till min stora förvåning höll han sig väldigt bra på marken. Lite övertaggad när vi hoppade bana men annars ganska koncentrerad för att vara den grå galningen =)

En annan i stallet som nu förtjänar ett Nobelpris i koncentration är det stora lillkillen Furtado. Han sprang tillsammans med massa lurviga ponnier och deras ryttare inklusive ponnyföräldrar runt i ridhuset en av de bokningsfriakvällarna. Många störningsmoment både på ridbanan, läktare, bakom läktaren, utanför ridhuset plus jag som satt på ryggen och skulle vara med och bestämma. Men han klarade allt galant och debuterade ridhusridningen med alla olika sorters intryck.

Stoet Izadora fick nu ta en paus i sin inridningsperiod. Hon har gjort en bra månad och är väldigt trött i kropp & knopp. Så för att inte få några bakslag i träningen så får hon nu lite ledigt för att hämta sig och smälta sina nya kunskaper. Sadeltämjning, longering, tömkörning & insittning är några av de stora delarna som hon nu kan tillgodoräkna sig i livet. Hemma hos matte fortsätter lite övning med lösgalopp och lättare löshoppning.

Leave a Reply