Nov 08

Säsongsavslutning

Cilla @ 15:37

En av dagarna i helgen tillbringades i Timrå på deras fina ridstadion. En bra anläggning för vintertävlingar då båda ridhusen är ihopbygda. Tyvärr var det nytt underlag som blev djupare och mjukare ju längre dagen gick. Vi började med en 1,10 m klass och jag det finns inte så mycket bra att säga om den förutom att vi lyckades vara felfria i grundomgången. Ritten bestod av en spänd häst och dålig ridning från ryttaren vilket resulterade i 2 onödiga nedslag i omhoppningen. Efter den tråkiga rundan var det dags att ladda om för 1,15 m klassen. Målet var nu att hitta rytmen igen för att kunna ge hästen en trevlig upplevelse. Denna ritt innehöll allt som saknades i första klassen och det var enkelt att rida igen =) Två lätta pet gav 8 fel men dom berodde troligen på trött fötter i tungt underlag så vi åkte hem relativt nöjda och med en stor eloge till hästen som verkligen ställde upp denna dag. Nu är det tävlingsupphåll till början av året och det känns ganska skönt av flera anledningar. Dels tycker jag inte riktigt om att åka på tävling när det är svinkallt plus att helgens tävling avslöjade att vi behöver träna på ett och annat när det gäller banhoppningen.

Inte nog med det så har det anlänt en till häst på gården under helgen. Det är den  stora rödahåriga tjejen Izadora. Hon har varit hos oss en kortare period förra vintern och ska nu fortsätta sin utbildning med tömkörning och inridning. Herrarna i hagen blev väldigt glada över den nya bruden.

En annan ny bekantskap är hästen Sand och hennes ägare som har tagit kontakt med mig för hjälp med hennes utbildning. Det är en trevlig individ som var lite frågande men godkände mig efter några minuter på ryggen.

Elle skuttar nu igång och är som vanligt mycket pigg =) Han är trots allt inte helt nöjd med att bara vara barnvakt hela dagarna så han blir glad när det är bara jag och han ute på tur.

Leave a Reply