Nov 01

Hästmänniskor och höstpyssel

Cilla @ 9:30

Veckan efter Flyinge har livet återgått till vardagen. Det var välbehövligt med några dagar i lugnare tempo och få lite tid över till annat än ridning. Vintern knackar på så det var hög tid att hämta hem vinterns hölager. Gården behövde städas för att lugnt kunna vänta in det vita täcke som brukar lägga sig över redskap och maskiner. De nya boxarna är nu målade med grundfärg och det börjar närma sig ett färdigt projekt. Galler och boxdörrar samt lite småfix är kvar innan de kan invigas av dom fyrbenta.

Grabbarna som var kvar hemma under Skåne-veckan hade installerat sig fint i lösdriften och av formen på magarna att döma så har dom ätit gott också ;)  Elle har passat på att ha lite höstledigt och klätt på sig vinterpälsen men de närmaste veckorna ska han sättas igång och då får han putsas till lite. Lilleman han växer som det knakar. Hans uppgifter i livet är ännu inte så avancerade men vi tränar dagligen på att stå uppbunden när jag pysslar med honom och att vänja sig vid tränset med bett.

I helgen var vi på en mycket intressant Clinic med Ann Lindberg. Hon är Sveriges enda certifierade Monty Roberts instruktör och en väldigt duktig hästmänniska. Med mycket humor presenterade hon Join Up som är en process där hon genom kommunikation med hästen skapade ett väldigt fint förtroende och alla hästarna blev väldigt harmoniska. Det var mycket inspirerande att se en sådan ”hästmänniska” arbeta med hästarna och det finns mycket att ta lärdom av den hanteringen när jag skolar unghästarna.

Helgen som kommer välkomnar vi en nygammal tjej och så ska racer-Kajsa och jag på årets troligtvis sista tävling.

Leave a Reply