Sep 27

Semifinal Strömsholm

Cilla @ 9:35

Härligt att vara på Strömsholm! Många fina hästar och framförallt en fin tävling. Våran underbara lilla häst Queen Star har skött sig otroligt bra och presterat på sin nivå. Framhoppningsklassen 0,90 m var en mycket bra runda. Hon klev modigt in på den stora banan efter att ha kommit från en mycket stökig framhoppning. Tittade runt lite på hindren och hoppade avslappnat felfritt. Kändes som en bra start på dagen och vi fortsatte även i den andan. Lite mer nerver kom till andra klassen som var första omgången vid Semifinalen i 4-års championatet men hästen var oberörd och gjorde sitt jobb så vi var felfria även där. Med några omtramp och lite sämre ridning från piloten gjorde att poängen inte blev så höga men dom räckte till för att var med bland de 50 % bästa som gick vidare till omgång 2 på söndagen. På grund av lite låga poäng från första omgången så skulle hon behöva hoppa som aldrig förr för att kunna ta sig vidare till Flyinge. Efter övervägande och ett gemensamt beslut mellan ryttare och ägare så bestämde vi oss för att åka hem på lördagen. Vi hade nått vårat mål med hästen och hon har gjort en enorm utveckling sedan sina första tävlingsstarter under våren. Hon får nu trappa ner och gå på en välförtjänt vila hemma med sina kompisar.

Väl hemma på gården har Emma hållt ställningarna och motionerat hästarna i ur och skur. Söndagen var lite finare och jag joggade hästarna i en av sommarhagarna. Härligt när hösten bjuder på solken och klar luft. På en av hötäkterna har gräset vuxit upp ordentligt så Elle och Bella blev lyckliga av att kunna beta gräs långt in i september.

”Lillkillen” Furtado har gjort fina framsteg, longering fungerar helt utan problem och uppsittningen är också på plats. Nu väntar lite mer arbete med tömkörning för att få till styrningen innan vi kan rida lite mer kontrollerat.

Under kommande vecka blir det löshoppning, kastrering och till helgen ska den grå ut på tävlingsbanan igen.

Leave a Reply