Sep 20

Hudik Ryttarcup & en sväng till Näset

Cilla @ 9:32

Detta ska bli ett inlägg som bara handlar om hästarna, det blir lätt att byggnationen kommenteras både här och där men självklart är det våra djurvänner som står i centrum varje dag.

Under veckan planerades både det ena och andra men vi fick tänka om och det blev bra till slut ändå. Denna helg har som många andra helger under hösten inneburit tävlingar åt olika håll och kanter. Hoppning var det som stod på menyn och det började på fredagen i Hudik på Ryttarcupen. Queeni var in och gjorde en lite spänd runda med ett nedslag i 1 metersklassen men inga större missar att lägga på minnet. Racer Kajsa fick kliva in som reserv till Elle och gjorde en kanonrunda i 1,10 meter. Tyvärr blev det en ryttarmiss i insprånget till kombinationen och en bom föll men vi är helt klart mogna för högre höjder framöver. Maretto som på grund av sina skador gjorde sin första tävling sen i mars kändes mycket fin. Hans 1,10 m-runda slutade på 12 fel men det tycker jag inte att han var förtjänt av för sprången var stora och luftiga. Bommarna trillade ändå så det fattas lite styrka och snabbhet i dom långa benen.

Söndagen lastade vi Queeni för att åka upp till Näset och rida en inomhustävling innan semifinalen på Strömsholm nästa helg. Q hade smält fredagens intryck och gick in på banan med fullt självförtroende och gjorde en kalasfin felfri runda i 1 meter. En härlig känsla på en häst som hoppade väl och avslappnat.

Hästarna hemma har också rört på sig. Elle fick stå över tävling  & tog det lugnt några dagar under veckan men studsade igång igen i helgen. Bella får nu träna mycket styrka och hon har varit riktigt härlig under veckan. Börjar hitta en trevlig galopp som är mer självbärande och bättre tryck i traven. Fortsätter att trimma igenom övergångar och fattningar för på fredag är träning för Ia igen och nu närmar sig Avelschampionatet med stormsteg. Dags att höja ribban ett steg!

Söta Furtado som både är minst och störst på samma gång har mycket att fundera på sedan han fick flytta till oss. För att få honom riktigt avspänd så har vi jobbat mycket från marken med olika övningar och i olika miljöer. Han slappnar nu av fortare och är mer fokuserad på uppgiften istället för omgivningen. Det är inga problem att ta sig upp i sadeln och sitta där men styrningen blir lite av och på så det får vi jobba vidare på.

Till helgen väntar som sagt ett pass för Ia med blondinen och Tant brun ska på äventyr till Strömsholm på semifinal i 4-årschampionatet!

Leave a Reply