Okt 12

Slitsamt innan snön

Cilla @ 14:15

I helgen var det dags för några arbetsdagar med hederligt slitgöra. Årets höförbrukning skulle flyttas och bäras in på logen innan snön kommer. Flera nära och kära mötte upp för att hjälpa mig och jag är otroligt tacksam för deras hjälpsamma handtag. Nu är matförrådet uppfyllt och väntar nu bara in spånleveransen så är vi fullrustade för vintern. Förutom det så har vi gjort klar belysningen för ridbanan som förrut bara var provisoriskt uppsatt. Nu är det säkrad och tänds lätt uppe vid stallet innan man går ner till banan. Även vattenslang fick plats i marken tillsammans med kabeln men den anordningen väntar vi nog med till våren innan vi testar=). Så härligt att få hjälp med saker som underlättar vardagen!

Och så till hästarna! Tweed hämtades i fredags och kommer nu att få en lite lugnare period hemma då hans ägare Erika ska fortsätta att rida honom innan han kommer tillbaka i vår för trimning till 3-årstestet. En härlig häst att jobba med och kommer säkert att bli en toppen kompis på tävlingsbanorna.

Tjejerna har i helgen fått skuttat runt i  löshoppningen i ridhuset. Briona var rutinerad sedan hemmaplan och löste hindren på ett enkelt sätt. Sally var debutant och trodde att hindren var väldigt mycket högre än vad dom var =) Men förstod efter några varv att man kunde hoppa lite lägre utan att röra hindren.

Två nya killar kom på lördagen och dom ser ut som tvillingar trots att dom bara är släkt på långt håll. Men lika gammal och samma färg med liknande tecken gör att dom lätt blir kallad ”Helan och Halvan”. Dessa grabbar ska visas på rådgivande bedömning i november så nu väntar löshoppning och visning vid hand på schemat.

Och ni som undrar var den grå är kan jag berätta att han har flyttat till Persbo Stuteri och ägnar dagarna åt att vara lekfabror. Han trivs som fisken i vattnet med andra ord! =)

Leave a Reply