Sep 25

Socialt samarbete

Cilla @ 20:25

Som alla hästmännsikor känner till så är det ofta brist på antal timmar per dygn. Då har jag fördelen att ha snälla och hjälpsamma männsikor omkring mig som ställer upp med allt möjligt. Häromdagen ringde min sambo och undrade om han kunde hjälpa till med något i stallet så att jag blev klar lite tidigare. Vi tog då en varsin häst och traskade upp till den branta klätterbacken i närheten. Det var skönt att få hjälp att motionera hästarna och samtidigt få en extra pratstund med varandra. Jag tror att hästarna också uppskattade sällskapet så om vi har tur kanske det blir fler gånger ;)

Lorenza har nu blivit ridhäst på allvar den här veckan då hon galopperat med ryttare för första gången utan några problem. Hon samarbetar bra och har en normal framåtbjudning för en 2,5-åring.

Larry och Elle har gått lågintensiv träning den här veckan med skrittpromenader på hårt underlag och klättring i lutande terräng. Imorgon blir det dressyrtrimning för Maria ”Ia” Eriksson med både Larry och Elle. Det ska bli så kul för det var länge sen vi hade möjlighet att träna för henne. Hon är en skicklig ryttare med ett härligt humör och ger konkreta saker att jobba med. Ser framemot morgondagen!

Leave a Reply