Apr 05

Lotta Björe-träning i två dagar

Cilla @ 21:30

Trötta  men mycket nöjda efter tvådagars träning  i Bollnäs för Lotta Björe. Fnysen som fick gå i samma grupp som lite äldre hästar har verkligen fått bekänna färg. Och jag har väl fått erkänna att man nästan alltid är lite för snäll och försiktig med sina egna…

Första dagen var det mycket lydnad, lösgjörande framridning och kontroll på galoppsprången. Lotta är bra på att göra lätta saker svårt och helt plötsligt kändes det som om att vi aldrig hade hoppat ett hinder tillsammans. Men efter ungefär halva passet började vi känna igen oss och avslutade på ett trevligt sätt.

Dag två var det banhoppning som gällde och även om jag tyckte att han kändes ganska så trött redan från början så hoppade han flera banor på ett enkelt sätt och gårdagens ”hjärnsläpp” hade gett resultat. Han fick fina lovord med sig och jag plockade upp lite tips till vardagsträningen så att vi kan bli ännu starkare och lydigare.

Summa summarum så har han gjort ett fint jobb de här dagarna. Bara resorna fram och tillbaka tar energi från en såpass ung häst och att dessutom träna i ett nytt ridhus kräver extra koncentration. Nu väntar några fortsatt intensiva träningsveckor med tävlingsdebut inplanerat så håller tummarna att vi får hålla oss friska allihopa.

Leave a Reply