Apr 21

Andra starten och första rosetten

Cilla @ 21:43

Han är rätt cool våran egna brunbjörn Charger Mail. På tävlingen i helgen var det minst sagt vårkänslor i luften och framridning/framhoppning utomhus bjöd på lite extra ystra hästar :) Men våran kille han tog det hela med ro, påminner lite om tjuren Ferdinan ibland faktiskt. Inne på banan var han mindre spänd än förra helgen och det resulterar i att han är lite lättare att reglera. Det var inga direkta ”titthinder” på banan men han lämnar ändå mycket luft i sprången och hoppa felfritt. En rosett i sin andra start i livet är en bra början på en spännande tävlingstermin.

Arwen har i helgen tagit ett till steg i ridhästutbildningen och orkar nu gå stadigare i form under ryttare. Galoppen är fortfarande lite stor så den är det lite mer jobb kvar på innan hon är på plats ordentligt. Jag har hittat ett bra upplägg med henne där jag longerar henne med lätt inspänning eller tömkör dagen innan vi tar ett pass på ridbanan. På så vi slappnar hon fortare av med ryttare och hittar lättare en bra arbetsform.

Vilden Juventus som inte längre får räknas till unghästskaran tar ändå varje tillfälle att hitta på bus och i helgen har jag verkligen  fått träna upp min balans på honom. Hoppas att han hinner komma till ro inför nästa helg då planerar att komma till start i en LA-klass.

Leave a Reply