Jan 28

Hoppclinic

Cilla @ 19:32

Idag var det dags att undervisa lite igen, på dagens schema stod det hoppclinic. Eftersom det var ungefär samma elever som på löshoppningsclinicen i höstas som skulle komma så valde jag att följa upp med samma hästar.  Dock har dom ju hunnit bli ett år äldre och då passade det ju bra att visa lite inhoppning av unghäst. Man märker vid sådana här tillfällen att hästarna hinner utvecklas mycket på bara 2 månader trots att det faktiskt är mitt i vintern och dom även hunnit med lite vila.

Hästarna som var med idag var Charger Mail PB och Custom PB. Det är två hästar som är lika gamla och är uppfödda på samma ställe. Dom har varit tillsammans varje dag tills ca 1,5 års ålder och trots att de har vuxit upp i samma miljö så är dom otroligt olika individer. Detta tycker jag är viktigt att eleverna får se och att förstå för att kunna utveckla sin relation till hästarna. Allting som vi gör med den unga hästen måste vara individ anpassat och hela tiden plocka fram det största tålamodet vi har för att få dom trygga med oss.

Jag började dagens clinic helt från grunden med bommar i skritt, trav och galopp. Sen fortsatte vi med travhoppning och hoppning av enkelhinder med hjälpbom.  För att visa lite hur man hoppar in unga hästar på ”titthinder” så tog jag fram vattenmatten och det hela avslutades med en liten enkel banan på låg höjd. Hästarna skötte sig kanon och gav en bra bild över hur dom oftast brukar reagera med ryttare på ryggen.

Ett foto som nu är 2 år gammalt, tiden springer fort =)

Leave a Reply