Okt 14

Säsongsavslutning med blågul utdelning

Cilla @ 18:14

Igår var vi här hemma i Delsbo på säsongens sista tävling. Det var Juventus som fick avsluta en kort men framgångsrik termin med en LA:2. Efter en mycket spänd inledning kunde vi genomföra programmets alla moment och tilldelades även fina poäng på flera ställen i  protokollet. Vi slutade på ca 63 % och tog första platsen i klassen. Detta var Juventus andra tävling utanför sin hemmamiljö och det var en glad men lite chockad kille som tog emot den blågula rosetten från domaren. Jag tycker det är viktigt att dessa orutinerade hästar får vara med om tävlingens alla moment och på en sådan här lite mindre tävling är det oftast ganska lugnt och ett perfekt tillfälle att träna på sådana situationer.

Hästarna som står uppstallade hemma på gården är fortfarande igång och i onsdags gjorde Elle ett mycket bra dressyrpass för Hanna så det känns verkligen som om att vi är på rätt spår med vårat upplägg. Vi provade ett nytt bett och det verkade passa herren mycket bra. Jag fick ett fint stöd i handen och formen blev jämnare så vi provar det i några veckor för att se hur det fungerar i vardagen.

Fnysen är inne i en kraftig växtperiod och har det jobbigt med sin kropp nu så han har arbetat mycket utan ryttare för att hitta sin egen balans. Jag provar det nya bettet även på honom för att se om det kan underlätta det lösgörande arbetet med ryttare.

Arwen har också kommit igång med sitt arbete. I början är det korta stunder för att bara vänja sig vid tränset och att ha bett i munnen för att sedan successivt introducera fler delar i träningen. De senaste dagarna har vi även börjat med longeringen och hon gör det på ett avslappnat och trevligt sätt.

Leave a Reply