Sep 18

Tävlingsdags

Cilla @ 15:03

Då har varit på tävling igen och den här helgen var det Juventus tur att få bekanta sig med en ny tävlingsplats. Han har tidigare bara tävlat på hemmaplan så detta var en riktig utmaning för honom. Trots lite dramatik på vägen till tävlingen så kom han till ro ganska snabbt när han fått kliva ur transporten och promenera lite.  Målet med dagens start var att han skulle få lite rutin på nya platser och förhoppningsvis våga sig runt hela banan och fram till domaren. Allt detta och lite till klarade han av så vi är mycket nöjda med honom även om det kändes som att vi förtjänade ytterligare några procent utöver de dryga 60 % som vi fick =)

Killarna hemma i stallet har det bra. 3-årstrollen Fnysen och Lasse har funnit en likasinnad i varandra och har mycket skoj i hagen. Lasse har dessutom tagit sina första steg mot att bli ridhäst för idag har jag suttit upp på honom utan problem. Om han fortsätter sin positiva inställning till ryttaren så kommer det att bli en väldans trevlig häst att rida.

Det intensiva arbetet med Elle börjar så smått att ge resultat. Han har hela sitt liv haft lätt för sig men nu när vi ökade samlingsnivån ett steg på träningen i somras så har han protesterat och latmasken har krupit fram =). Med honom gäller det att vara smart och locka fram rörelserna eftersom han har sin nerv och väldigt lätt blir spänd.

Fnysen däremot är hans motsatts. Han är liksom hela tiden inställd på ”sleeping-mode” och utmaning ligger i att få honom kvick och snabb för hjälperna. Det väldigt bra att sitta dessa två ytterligheter då man blir tvungen att ställa om och utveckla sin ridning hela tiden gör att anpassa sig efter individen.

Leave a Reply