Apr 21 2013

Andra starten och första rosetten

Cilla @ 21:43

Han är rätt cool våran egna brunbjörn Charger Mail. På tävlingen i helgen var det minst sagt vårkänslor i luften och framridning/framhoppning utomhus bjöd på lite extra ystra hästar :) Men våran kille han tog det hela med ro, påminner lite om tjuren Ferdinan ibland faktiskt. Inne på banan var han mindre spänd än förra helgen och det resulterar i att han är lite lättare att reglera. Det var inga direkta ”titthinder” på banan men han lämnar ändå mycket luft i sprången och hoppa felfritt. En rosett i sin andra start i livet är en bra början på en spännande tävlingstermin.

Arwen har i helgen tagit ett till steg i ridhästutbildningen och orkar nu gå stadigare i form under ryttare. Galoppen är fortfarande lite stor så den är det lite mer jobb kvar på innan hon är på plats ordentligt. Jag har hittat ett bra upplägg med henne där jag longerar henne med lätt inspänning eller tömkör dagen innan vi tar ett pass på ridbanan. På så vi slappnar hon fortare av med ryttare och hittar lättare en bra arbetsform.

Vilden Juventus som inte längre får räknas till unghästskaran tar ändå varje tillfälle att hitta på bus och i helgen har jag verkligen  fått träna upp min balans på honom. Hoppas att han hinner komma till ro inför nästa helg då planerar att komma till start i en LA-klass.


Apr 16 2013

Tisdagsmorgon när den är som bäst

Cilla @ 7:27

Ett säkert vårtecken är en framtinad och upptorkad ridbanan. Välkommen varma vår!


Apr 13 2013

Tävlingsdebut!

Cilla @ 21:06

Första tävlingen i livet för våran Charger Mail PB, till vardags kallad Fnysen. Man glömmer lätt bort att han bara är 4 år gammal eftersom han är så trygg och stabil i sitt temperament. Att vara på tävling var något nytt för honom men han stressade inte upp sig för det. De starka vindarna tog tag i ridtältet där vi hoppade fram och flera av hästarna tyckte det var obehagligt men Fnysen var mest bekymrad över hur han skulle kunna undvika vattenpölarna när man skulle ta sig mellan ridhusen.

Inne på banan blev han ganska spänd och vågade knappt galoppera så det första hindren hoppade han nog med skräckblandad förtjusning men efter en miss på tredje hindret var det precis som om att han hade hunnit hämta andan för sen tuffade han på resten av banan. Tekniken över hindren är fortfarande ganska ojämn men han lämnar i alla fall rätt mycket luft i sprången och vill inte riva. Härliga häst!


Apr 05 2013

Lotta Björe-träning i två dagar

Cilla @ 21:30

Trötta  men mycket nöjda efter tvådagars träning  i Bollnäs för Lotta Björe. Fnysen som fick gå i samma grupp som lite äldre hästar har verkligen fått bekänna färg. Och jag har väl fått erkänna att man nästan alltid är lite för snäll och försiktig med sina egna…

Första dagen var det mycket lydnad, lösgjörande framridning och kontroll på galoppsprången. Lotta är bra på att göra lätta saker svårt och helt plötsligt kändes det som om att vi aldrig hade hoppat ett hinder tillsammans. Men efter ungefär halva passet började vi känna igen oss och avslutade på ett trevligt sätt.

Dag två var det banhoppning som gällde och även om jag tyckte att han kändes ganska så trött redan från början så hoppade han flera banor på ett enkelt sätt och gårdagens ”hjärnsläpp” hade gett resultat. Han fick fina lovord med sig och jag plockade upp lite tips till vardagsträningen så att vi kan bli ännu starkare och lydigare.

Summa summarum så har han gjort ett fint jobb de här dagarna. Bara resorna fram och tillbaka tar energi från en såpass ung häst och att dessutom träna i ett nytt ridhus kräver extra koncentration. Nu väntar några fortsatt intensiva träningsveckor med tävlingsdebut inplanerat så håller tummarna att vi får hålla oss friska allihopa.