Nov 23 2012

Tänt var det här!

Cilla @ 18:54

Ridbanan har nu fått sin sista detalj, eller utrustning, LYSE! Eftersom november har bjudit på mycket milt väder så har ridbanan varit brukbar nästan varje dag hela hösten. Nu när antalet timmar med dagsljus blir allt färre blir är det mycket värt att kunna jobba hästarna även efter mörkrets inbrott. Två stolpar med grymma strålkastare räcker gott och väl till att lysa upp banan på 20*60 meter. Här ser ni resultatet =)


Nov 19 2012

Löshoppningsclinic

Cilla @ 19:02

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från gymnasiet i Ljusdal om att ha löshoppningsclinic för deras elever. Efter lite pusslande med ridhustider, olika scheman och mycket annat som ska  stämma lyckades vi få ihop hela gänget.

Pia och jag hade med oss en varsin 3-åring och hästarna skötte sig utmärkt. Först gick vi igenom grunderna för löshoppning och varför man löshoppar. Därefter visade vi på en av hästarna så att eleverna hade chans att observera och ställa frågor innan dom själva fick öva på den andra hästen. Allting fungerade bra och elever samt lärare tyckte det var mycket givande så då är det extra roligt.


Nov 16 2012

Allas vår Arwen

Cilla @ 16:24

Hon är en liten pingla den här hästen. Med busig personlighet och aptit som en hungrig ponny står hon gärna med munnen i matlåda hela dagarna, trots det så är hon fantastiskt snäll att rida och bär sin ryttare på ett tryggt och harmoniskt sätt. Nu är det dags för hemgång och idag har hon visat för sin matte vad hon har lärt sig här hos oss. Arwen har gjort ett mycket fint arbete och är trevligt ridbar i alla gångarter. Nu ska hon få träffa sin bror Legolas igen och bara ta det lugnt ett tag innan hon återvänder för lite mer träning innan våren 3-årstest.


Nov 08 2012

Grabbarna grus på vintervila

Cilla @ 7:11

Nu är det även dags för Fnysen att få sig lite ledigt. I förrgår var det vaccinering, igår var Tommy hit och gick igenom hästarna och idag ska det bli vinterskor. Denne mycket stora kille bara fortsätter att växa så vi undrar när han tänker stanna till och vara färdigvuxen. Fram och bakben är inte riktigt lika långa för tillfället och det märks att hans kropp inte är i fas när man ber honom att lyfta bakbenen lite högre. Han får mumsa höbal och busa i hagen ett tag framöver så hoppas vi att det rättar till sig någorlunda innan vi fortsätter med hans utbildning.

En häst som börjar närma sig sitt mål med denna utbildningsperiod är 2,5-åriga Arwen. Hon gör fortfarande fina  framsteg och skrittar samt travar  nu snällt med mig på ryggen. I helgen tänkte vi prova på lite galopp om väder och vind tillåter. Jag vill helst göra den första galoppen utomhus då de unga hästarna har en bättre bjudning och får plats med sina stora kroppar. Så  för våran del kan det gärna få vara mjukt i marken några dagar till sen kan det bli kallt och snö =)
.