Okt 25 2012

Fnysen i fokus

Cilla @ 16:01

Vintern står och lurar bakom hörnet så Elle som varit igång i stort sett hela året börjar trappa ner sin träning. Han kommer att få vara ledig några veckor när ridunderlaget är som hårdast och ska sättas igång igen när den vita mjuka snön har klätt in vårat landskap.

Det gör att den stora Fnysen nu hamnar mer i fokus och får jobba lite till innan sin ledighet. Så igår var det hans tur att åka på dressyrträning för Hanna.  Med sin stora ojämna kropp som växer så ser han lite rolig ut både här och där men han ska ha en stor eloge för att han alltid kämpar och vill göra rätt.  Trots att han nu mest liknar den fula ankungen så hoppas vi att han blir en fin svan till slut =)

Arwen fortsätter att vara lika duktig och idag har hon även fått vinterskor på sig. Passande nog så började det att snöa precis när vi var klar. Så ikväll blir det till att brodda dom andra i stallet också för nu är nog vintern bara ett faktum.


Okt 23 2012

Blött å grått med små ljusglimtar

Cilla @ 13:43

Regn och åter regn denna höst. Mina hagar brukar klara mycket nederbörd men nu börjar till och med dom bli lite väl geggiga. När allt känns så där grått och trist så är det kul med dessa härliga unghästar. Dom går till ”jobbet” varje dag oavsett väder och lyser upp tillvaron i höstmörkret.

Arwen har gjort ett strålande jobb den senaste tiden och hon tar till sig varje ny uppgift på ett moget sätt. Longeringen har fungerat bra, dock lite svårt att hålla balansen i galopp på volten men det är helt acceptabelt när man är 2,5 år och ganska stor. Hon gillar verkligen tömkörningen och hittar en fin arbetsform där både i skritt och trav. Idag har jag dessutom suttit upp på henne efter att ha hängt några dagar på ryggen utan problem. Skulle försöka på mig på att ta lite kort på henne när solen var framme men resultatet blev inte som jag ville men ni får hålla till godo ändå =)


Okt 14 2012

Säsongsavslutning med blågul utdelning

Cilla @ 18:14

Igår var vi här hemma i Delsbo på säsongens sista tävling. Det var Juventus som fick avsluta en kort men framgångsrik termin med en LA:2. Efter en mycket spänd inledning kunde vi genomföra programmets alla moment och tilldelades även fina poäng på flera ställen i  protokollet. Vi slutade på ca 63 % och tog första platsen i klassen. Detta var Juventus andra tävling utanför sin hemmamiljö och det var en glad men lite chockad kille som tog emot den blågula rosetten från domaren. Jag tycker det är viktigt att dessa orutinerade hästar får vara med om tävlingens alla moment och på en sådan här lite mindre tävling är det oftast ganska lugnt och ett perfekt tillfälle att träna på sådana situationer.

Hästarna som står uppstallade hemma på gården är fortfarande igång och i onsdags gjorde Elle ett mycket bra dressyrpass för Hanna så det känns verkligen som om att vi är på rätt spår med vårat upplägg. Vi provade ett nytt bett och det verkade passa herren mycket bra. Jag fick ett fint stöd i handen och formen blev jämnare så vi provar det i några veckor för att se hur det fungerar i vardagen.

Fnysen är inne i en kraftig växtperiod och har det jobbigt med sin kropp nu så han har arbetat mycket utan ryttare för att hitta sin egen balans. Jag provar det nya bettet även på honom för att se om det kan underlätta det lösgörande arbetet med ryttare.

Arwen har också kommit igång med sitt arbete. I början är det korta stunder för att bara vänja sig vid tränset och att ha bett i munnen för att sedan successivt introducera fler delar i träningen. De senaste dagarna har vi även börjat med longeringen och hon gör det på ett avslappnat och trevligt sätt.


Okt 07 2012

Välkommen Arwen

Cilla @ 17:54

Idag har det varit skiftbyte för hästarna från familjen Jonsson. Legolas alias Lasse har gjort ett toppenjobb och kommer att få åka hem till matte för lite semester. Hans plats kommer lillasyster Arwen att ta över och även hon ska ridas in under tiden hos oss. Extra kul att dessa två hästar är helsyskon och det ska bli mycket intressant att se hur lika och olika individerna är.