Sep 30 2012

Hästen i mitt hjärta från vännerna i mitt liv

Cilla @ 21:36

Denna underbart vackra tavla fick jag av mina fina vänner förra helgen när jag passerade 30-strecket. Tror nog att alla som känner mig förstår min kärlek till tavlan och killen på porträttet är nog också ganska känd för er vid det här laget =)

”Lilla” Lasse som är här för inridning fortsätter att imponera på mig och nu springer han även i galopp med ryttare i båda varven.  Han är en häst som jag verkligen gillar att jobba med. Energisk och känslig i sitt temperament men tycker om att arbeta och det gör mitt jobb så mycket trevligare. Om allting fortsätter att gå lika bra under veckan så ska ha snart få åka hem på lite för lite ledighet och vi passar samtidigt på att kolla igenom hans tänder när han inte ska ha bett på ett tag.


Sep 24 2012

Lasse liten blir stor å jag blir gammal & vis

Cilla @ 15:00

Lasse gör stora framsteg nu i dagarna. Han har skrittat med ryttare ett par gånger nu och idag  var det dags för de första travsteg. Det var ganska odramatiskt och Lasse som gillar att röra på sig tyckte nog att traven var en lättare gångart att bära sin ryttare i. Vi passade även på att fota honom lite i höstsolen =)

Själv har jag firat 30-årsjubileum i helgen med allt vad det innebär. Mycket tårta och många fina presenter har det blivit. Tackar varmt för alla gratulationer!


Sep 18 2012

Tävlingsdags

Cilla @ 15:03

Då har varit på tävling igen och den här helgen var det Juventus tur att få bekanta sig med en ny tävlingsplats. Han har tidigare bara tävlat på hemmaplan så detta var en riktig utmaning för honom. Trots lite dramatik på vägen till tävlingen så kom han till ro ganska snabbt när han fått kliva ur transporten och promenera lite.  Målet med dagens start var att han skulle få lite rutin på nya platser och förhoppningsvis våga sig runt hela banan och fram till domaren. Allt detta och lite till klarade han av så vi är mycket nöjda med honom även om det kändes som att vi förtjänade ytterligare några procent utöver de dryga 60 % som vi fick =)

Killarna hemma i stallet har det bra. 3-årstrollen Fnysen och Lasse har funnit en likasinnad i varandra och har mycket skoj i hagen. Lasse har dessutom tagit sina första steg mot att bli ridhäst för idag har jag suttit upp på honom utan problem. Om han fortsätter sin positiva inställning till ryttaren så kommer det att bli en väldans trevlig häst att rida.

Det intensiva arbetet med Elle börjar så smått att ge resultat. Han har hela sitt liv haft lätt för sig men nu när vi ökade samlingsnivån ett steg på träningen i somras så har han protesterat och latmasken har krupit fram =). Med honom gäller det att vara smart och locka fram rörelserna eftersom han har sin nerv och väldigt lätt blir spänd.

Fnysen däremot är hans motsatts. Han är liksom hela tiden inställd på ”sleeping-mode” och utmaning ligger i att få honom kvick och snabb för hjälperna. Det väldigt bra att sitta dessa två ytterligheter då man blir tvungen att ställa om och utveckla sin ridning hela tiden gör att anpassa sig efter individen.


Sep 12 2012

Småhopp på stor brun

Cilla @ 22:23

Dagarna rullar på och hösten är här vare sig vi vill det eller inte. Kalla mornar går sen över till soliga och blåsiga dagar.

Legolas har svarat bra på sin utbildning och longeras nu i alla gångarter. Tömkörningen börjar också att bli befäst och jag har varit upp och hängt på honom nu några gånger utan problem.

Fnysen som inleder sin höst som 3-åring börjar nu komma igång efter sommaren och idag tog vi några skutt över ett litet hinder på ridbanan. Han gör det okomplicerat och tur är det för ibland fungerar inte riktigt servostyrningen på den stora kroppen =) Det är så härligt att äntligen få börja hoppa in honom och de första gånger är alltid lika speciella innan dom förstår vad dom ska göra.

Elle fick idag det välbehövliga dressyrpasset för Hanna. Dom sista veckorna har han inte riktigt accepterat arbetsuppgifterna och vi har en stor utmaning framför oss i vinter. Hanna kommer till oss en gång i veckan sedan i vintras och det är toppen att ha en tränare på hemmaplan som tittar på oss så ofta och regelbundet.

Hittade lite höstfoton som min vän Sara Heed tog på Elle och mig  år 2010. Inspirerande ridning på ängen med våran vackra natur som bakgrund.


Sep 01 2012

Välkommen Legolas

Cilla @ 18:40

Idag anlände den nya killen Legolas. Han har fått tagit Djingis plats i stallet då han tyvärr inte var riktigt fräsch i sina ben och måste åka hem för utredning och eventuell behandling.

Legolas är en ståtlig och mycket rörlig herre efter Ludwigs Champion. Han sprudlar av energi och utnyttjar det i sina fina gångarter. Vi ska nu påbörja hans inridning och i samarbete med hans matte Hanna så siktar vi mot nästa års kvalitetstävlan.