Aug 18 2012

Välkommen Djingis

Cilla @ 17:25

Då har verksamheten startat upp igen och första hästen är 3-åriga Djingis efter Figaro R -Marino. Djingis är hos oss på inridning under hösten och vi hoppas att han ska trivas här. Han är en snäll och trygg kille som gärna är social och nyfiken.

Elle och Fnysen blev överlyckliga när det anlände en ny stallkompis. Bus i sommarhagen hela dagen och det var nöjda killar som gick in till kvällen.


Aug 13 2012

Måndagsmysmedmatte

Cilla @ 20:58


Aug 12 2012

Fälttävlanshelg i Leksand

Cilla @ 22:05

Vi har haft en härlig helg i Leksand. Vädret har varit perfekt och banorna var torra, vilket har varit lite svårt den här sommaren. Hästarna har varit fina att rida om än med lite blandade resultat. Kajsa fick gå 1-metersklassen och hade en riktigt fin dressyr för att vara henne. Banhoppningen var felfri och utgångsläget inför terrängen var ganska bra.  Där var vi också felfria på hinder men jag missbedömde tempot och vi drog på oss många onödiga tidsfel. Trots detta slutade vi på en mycket fin 3:e plats och fick med oss rosett och en hel hög med hederspriser.

Mr Grå gick 90-klassen och var strålande fin i dressyren. Han gick på drygt 69 %  och vi låg då tvåa. Ett hinder ner i hoppningen och han började tagga till och studsade framför hindren vilket gjorde att vi tappade några placeringar. Inför terrängen var det som att sitta på en tickande bomb, hela hästen vibrerade av laddad energi och tyvärr blev det lite för mycket av den biten. Vi tog oss runt banan och bara det var en stor utmaning. Så någon mer fälttävlan blir det tyvärr inte för min Elegant då det är för stor skaderisk när han bara ångar på. Han är nu ”pensionerad” som dressyrhäst på heltid.

Den skadade killen här hemma hade under helgen repat sig ordentligt och nu är nästintill all vätska borta och han kan börja sättas i gång.


Aug 04 2012

Blandade små hopp

Cilla @ 17:00

Idag packade vi oss iväg till Hudik för att rida en Msv B:3. Elle kändes väldigt fin och avslappnad på framridningen. Han gjorde sina byten lugnt och på plats, så vi hade en fin känsla när vi red in på collentingring. Väl där inne fick han syn på alla paraplyer och människor som gick på vägen med färgglada regnkläder så då var den tävlingen förstörd. Från att ha varit fin och avslappnad blev han istället som en fiolsträng att sitta på och överreagerade på varje hjälpgivning. Detta resulterade i att han mest hoppade och studsade omkring där inne på banan och bytte galopp hejvilt vid alla möjliga rörelser.  Så bakläxa för våran del och bara åka hem och träna vidare.

Fnysen som gjorde sig illa under deras lösa springtur har nu fått sitt ödem dränerat och vi hoppas att det nu ska kunna läka av sig själv bättre när det fått lite hjälp.