Apr 30 2012

Välkommen till världen!

Cilla @ 16:28

Efter en lång väntan  kom äntligen våran alldeles egna prinsessa. Hon charmar oss alla med sin närvaro och visar redan vem som bestämmer på gården. Grabbarna i hagen tar det hela med ro och tittar fundersamt på den nya lilla personen.

Vi tackar så mycket för alla gratulationer, lyckönskningar och presenter! 


Apr 13 2012

Syskonkärlek

Cilla @ 7:44

Nu kan man verkligen säga att våren är här. April månad, solen värmer och hästarna kan äntligen få slippa sina täcken. Dessa två killar vet hur man hjälps åt med pälsbytet, även om det är Elle som bestämmer  när och hur saker å ting ska gå till =)

Hästarna är igång och arbetas mycket från marken. Elle som förrut har hatat tömkörning tycker nu att det är riktigt kul att få jobba även med matte på marken. Eftersom han lätt blir spänd i det samlande arbetet  när man rider har det varit till stor hjälp att han nu accepterat tömmarna. Det gör att vi kan fotsätta det arbetet  utan belastning på ryggen och förhoppningsvis märks det även sen i sadeln.

Fnysen däremot har alltid gillat att gå i tömmarna och det beror ju mycket på att vi har gjort det sen han var två år. Kraven på honom är ju självklart inte lika höga men man ser ändå att arbetet på töm gör skillnad i ridningen där han lättare hittar en bra arbetsform och bygger upp en bättre balans.

Ett annat säkert vårtecken på gården är när katterna frivilligt vill gå ut på morgonen. Våra är annars ganska kända för att ligga i fönstret ovanpå elementet hela dagarna under vintern. Men nu börjar dom även leta solens strålar utomhus =)