Mar 19 2012

Måndagsmys

Cilla @ 21:42

Måndagarna har blivit en bra dag för hästarna att trimmas i ridhuset. Det är så skönt att, utan problem, själv kunna lasta dom i transporten och åka iväg. Sedan januari har vi haft förmånen att  få komma in i ett nybyggt  privat ridhus bara 5 minuter från våran gård. Det är underbar vardsagslyx att kunna rida inomhus vintertid utan att behöva vänta på lektioner som slutar så sent att man inte kommer hem förän mitten i natten.

Min vän Sara hjälper mig med hästarna och upplägget fungerar väldigt för oss. Vi blir effektiva och hästarna är ordentligt rida och väldigt nöjda när vi åker hem igen. En liten bild från en av våra kvällar. Tyvärr med hemsk kvalité men med trött häst som inte ville stå modell och en dålig mobilkamera blev resultatet inte bättre.


Mar 04 2012

Uppdatering stallbygge

Cilla @ 18:47

Ä ntligen är den här utbyggnaden av stallet klart! (Eller det har den varit ett tag förutom några småsaker som måste fixas plus att jag inte tagit mig tid att dokumentera det med kameran)

Allt jobb som gjorts har jag att tacka min sambo för. Han har slitit kvällar som helger under lång tid för att få stallet i det skick som det är nu. Tack vare hans mångsidiga yrkeskunnande har vi gjort allting själv, från rivning, gjutning av golv, svetsning & tillverkning av galler, byggande av boxväggar och boxdörrar, målning och till sist indragning av varmvatten och ny belysning.

Vi har valt att bevara den ”gamla stilen” i stallet och den öppna takhöjden som gör att stallet blir ljust och luftigt. Nu kan vi njuta en stund av att vara färdiga med detta projekt och vänta in våren och sommaren för att fortsätta med ”utomhusprojektet”.