Feb 19 2012

Vårkänslor

Cilla @ 16:01

Bättre kan man knappast ha det!

En underbar morgontur på den grå studsbollen från förra helgen =) Vägarna var perfekta att rida på och solen började ge lite vårvärme.  Äntligen är ljuset tillbaka och allt börjar vaknat till liv igen. Vårkänslor hos både hästar och människor gör att motivationen ökar och allt känns lite lättare.

 Fnysen är nu också riktigt igång igen med löshoppningen och  idag var taxeringen mycket bättre och sprången jämnare . Lillkillen är bra med i ridningen också  för sin ålder och sin stora kropp. Han blir fortfarande trött ganska fort så jag tror att det blir lagom att lägga in kortare viloperioder under våren för att han ska ha chans att återhämta sig.

Den här helgen har jag även varit iväg på ponnytävlingar i Timrå och bland annat stöttat  mina ponnyelever Elina och Sara som gjorde sina tävlingsdebuter för året.  Det var väldigt bra att ha möjlighet att få se hur tjejerna och deras ponnyer betedde sig på tävling. Oftast är jag själv iväg på tävlingar samma helger så då blir mest muntliga rapporter. Men nu när det fanns tid över så känner jag att det var nyttigt för oss alla och det gör att vi har lättare att se vad vi ska jobba vidare med under våren för att dom ska bli ännu bättre.


Feb 04 2012

Löshoppningsligan

Cilla @ 16:30

Ja våren är nu snart här eller kanske inte med tanke på att graderna idag visar – 25 C. Hur som helst så gäller det att hålla fast vid förhoppningar att den grönskande tiden ändå kommer. Planen om ett 3 årstest i maj forstätter att hållas vid liv så i lördags var det dags att ta upp löshoppningen igen efter ett litet upphåll. 

Fnysen gjorde ett något okoncentrerat intryck och fumlade med första hjälphindret flera gånger, men över oxern tog han tag och lämnade luft i språnget. Så det är bara att forsätta att träna och stärka upp hans bakben så att hoppningen blir jämnare. Försök till en liten film med en väldigt dålig kamera, så kvalitén är inte den bästa…Fnysen

Mister Grå fick också följa med och hoppa av sig lite. Han som vanligtvis brukar rusa runt i löshoppningsringen så att gruset sprutar långt upp på väggatna var nu istället mycket lugn och sansad. Gjorde rena fina språng och hoppade med en skön lätthet.

Pia´s Custom har haft ett längre avbrott från hoppningen och behövde några extra varv på sig för att slappna av, men kom sen till jobb och har en bra inställning till hoppningen. Filmade honom en sväng på marken och traven är väldigt fin och mycket rörlig så kanske han vill bli dressyrhäst när han blir stor istället. =)