Nov 20 2011

Bushoppning med lurvhästar

Cilla @ 12:30

I helgen var det dags för ”småhästarna” att  få hoppa lite igen. Även veteranen Elle fick följa med och springa av sig med mjukt och fast underlag under fötterna. Han utnyttjade situationen maximalt och bjöd på diverse konster för att roa den spontana publiken =) Fnysen blir starkare och mer självsäker i sin hoppning för varje gång och det är med stor glädje som han tar sig an hindren.  Hans storlek gör att vi behöver lite mera tid på oss så vi ett steg i taget och ser hur långt på trappan vi har hunnit fram till våren och ett eventuellt 3-årstest.


Nov 16 2011

Pannlampa med extraljus?!

Cilla @ 21:58

Mörkrets tid är nu verkligen här. Vid kvällens ridtur var det som vanligt pannlampan som fick leda vägen genom skogen och utefter grusvägarna men ikväll var det otillräckligt så det blir nog att investera i starkare lyse om det vita lapptäckte tänker vänta på sig. Tur att hästen ändå lyser  upp vår tillvaro =)

Kingen har nu fått åka hem till sin matte Camilla för vintervila innan nästa tävlingssäsong drar igång. Vi önskar dom lycka till!


Nov 12 2011

Gästträning med galen Grå

Cilla @ 19:45

I helhelgen gästades vi av en ny tränare, Pia Eriksson från Njurunda. Jag gick tränarutbildningen tillsammans med Pia och hon är en person som besitter mycket kunskap och erfarenhet . Hon tävlar själv aktivt och tränar regelbundet för Sylve Söderstrand. Övningarna och träningen var bra men den grå som inte hoppat så mycket sedan sin skada var ganska svårpåverkad och flög mest runt med benen i luften.


Nov 02 2011

På banan igen med J-O

Cilla @ 20:23

Åh vad det är härligt att rida och vad underbart att få tillbaka känslan mellan hästen och sig själv. Nu är vi på banan igen och tack var Jan-Ove som får oss precis där vi ska vara. Han har en otrolig förmåga att läsa mig och hästen.  Han är petig och otroligt noggrann och han får mig att rida med underbar precision. Sen är det ju alltid lite extra kul när man får positiv feedback =) Tack för en otrolig träning! Som plus i kanten träffade jag också några kära hästägare som jag inte sett på väldigt länge. Många kramar och lite uppdaterad information om deras hästar och avel är alltid glädjande.