Aug 29 2011

BE, P E och Bergåkra

Cilla @ 13:00

Äntligen är BE-kortet klart så nu får jag köra båda hästarna lagligt och behöver inte bekymra mig längre. Underbart skönt är det men lite nervös har jag allt varit =)

I helgen var det träning för Peter Eriksson i två dagar och med mig hade jag hästarna Colon och Queeni (Queen Star). Dom har båda skött sig toppen och visat sig från sin bästa sida. Peter gillar kontroll och det visar sig i hans övningar. Men hästarna blir otroligt fina och är väldigt lösgjorda redan för början dag 2. Ryttaren skötte sig också ganska bra och fick lite beröm iallafall, trots att det blir lite ”trippigt” ibland.

Donna som är dressyrstjärnan i stallet fick följa med på en tur till Sigrid på Bergåkra i veckoslutet. Det är otroligt nyttigt för henne att träna på andra anläggningar och det är otroligt bra att ha Sigrids erfarna ögon på oss. Det krävs fortfarande lite finslip innan vi är i någon ”Flyingeform” men hon är fantastisk liten häst så vi kämpar vidare.


Aug 22 2011

ner som en pannkaka, upp som en sol

Cilla @ 14:50

I  helgen var det planerat för ponnyn Bebop att göra sitt 3-årstest i Sundsvall. Den tråkiga nyheten om att en av domarna blivit allvarligt sjuk kvällen innan nådde oss under lördagsmorgonen så hela visningsdagen blev inställd. Vi fick en oplanerad ledig dag som vi istället ängnade åt lite löshoppning och annat pyssel.

Söndagens tävling i Matfors startade iallafall som planerat.  Hästarna trivs på den banan och man får en bra rytm till hindren. Idag var det Colon och Queeni som följa med på tävling. Första klassen hade hade dom ett ner var tack vare lite otur. I 1.20 m gick Colon en mycket bra runda tills jag tappade galoppen in på en linje, ingen katastrof så vi hoppade sedan vidare. Queeni som stod inför sitt livs högsta debut klev in och gjorde ett fantastiskt jobb. Den långa 1,20m banan var inget problem för henne och hon hoppade felfritt. Därmed är första kvalet till Breeders & Avelschampionatet avklarat!

Nu får dom vila lite från hoppning under veckan så ska dom båda få gå träning för Peter Eriksson nästa helg. Det ska bli spännande och förhoppningsvis lika inspirerande som förra gången han var upp.


Aug 19 2011

Så kan det gå

Cilla @ 15:55

Fint väder och en trevlig tur till Rengsjö blev till dåliga resultat och funderingar över hästen. Kingen var den enda hästen jag hade till start  så det var lugn och ro i teamet =) Tyvärr var han inte alls sig likt och stod bara på bakbenen första klassen. Jag trodde att detta var lite uppror i och med hans 5 årstrots men i den andra klassen hoppade han mycket märkligt och jag valde att utgå efter att vi kommit över första hindret. På vägen hem var det mycket funderingar över om/var han kunde ha ont så vi bokade en tid med Eva för att gå igenom honom senare under veckan.  Han genomgick behandlingen utan några konstigheter så det blir lite jogging nu ett tag framöver och han får stå över nästa tävling.

Vid dessa tillfällen blir man återigen påmind om att det är unga indiver som man har med sig på tävlingar. Dom har inte alltid en bra dag bara för att det råkar vara tävling och när något inte stämmer för dom så blir det svårt att prestera.


Aug 08 2011

Skånegäst och sommarhäst

Cilla @ 21:42

Dom lediga stunder som man har när man jobbar med hästar är få och sällsynta vilket gör att man uppskattar dom extra mycket. Den här veckan har jag haft min underbara vän från Skåne-landet här hos oss. Vi har hjälpts åt med hästarna och alla sysslor däromkring för att kunna frigöra lite extra tid till sådana aktiviteter som ”vanliga” människor gör på sommaren =)

I kvällssolen passade vi även på att fota några av hästarna som finns i stallet nu. Vissa är lättare än andra men alla fastnade till slut på bild.


Aug 01 2011

Välkommen tillbaka Donna

Cilla @ 8:58

Nu närmar sig hösten snart och det märks framförallt då unghästarna kommer tillbaka. Denna helg var det Miss Royal Primadonna som anlände till gården. Hon vann sitt 3-årstest som bästa gångartshäst i Sundsvall i maj och har sedan dess varit hemma på sommarvila. Nu är hon sugen att börja jobba igen och vi siktar in oss på oktober med Breeders Trophy och Svenskt Avels & Sportchampionat.