Jul 31 2011

Hoppfullt i Bollnäs

Cilla @ 22:17

Ett veckoslut fyllt med hoppning i Bollnäs. På torsdagen stod jag som banchef på ponnytävlingarna och resten av dagarna satt jag i sadeln på 4 st olika hästar.  Jag gjorde 13 starter på 2 dagar delat på fyra hästar och de tunna startfälten gjorde att tiden var knapp mellan hästarna. Men med ett härligt gäng hästägare och andra snälla människor så funkade allting mycket bra. Flera av hästarna gjorde debuter i högre höjde och alla har skött sig toppen hela helgen.

Kingen gick följande klasser:  1m felfri, 1,10m 2 st nedslag, 1m felfri

Queeni gick följande klasser: 1m felfritt, 1,10m felfritt, 1,10m 1 st nedslag, 1,15m felfritt

Kajsa gick följande klasser: 1,15m felfri+2 st nedslag (omhopp), 1,25 2 st nedslag 

Colon gick följande klasser: 1,10m 1 st nedslag, 1,20m felfri+1st nedslag (omhopp), 1,15m 1 st nedslag, 1,25m 3 st nedslag

Resultaten har var varit stolpe ut för placeringar men många utav bommarna hade lika gärna kunnat stanna kvar i hållarna men det här var en sådan helg då dom trillade istället och så kan det vara ibland. Nästa hopptävling med hela gänget blir i slutet av augusti, innan dess ska vi hinna med lite annat också.


Jul 24 2011

*-Enstjärning debut med HK-racer

Cilla @ 18:59

Vilken häst, vilket väder, vilken debut!

Ihelgen var det äntligen dags för att gå ut i den *-stjärniga klassen på ”hemmabanan” i Bollnäs. Tävlingarna stod även värd för årets SM i fälttävlan så nog fanns det rutinerade ekipage med i startlistorna.

Fredagen startade med invigning och dressyrmomentet. Tack och lov var det inomhus och som jag berättat tidigare så är det inte Kajsas favoritgren. Men vi genomförde programmet utan några större plumpar i protokollet och skrapade ihop 63 straff.

Lördagens hopprov var minst sagt blött. Banan hade lite svårt att hålla undan vattnet men regnet hade uppehåll precis över våran start och Kajsa gjorde ett bra jobb. Kom lite nära på näst sista hindret som var en stor oxer så en bom trillade men är mycket nöjd med det resultatet efter omständigheterna.

Söndagen var det dags att ladda om för det tuffa uthållighetsprovet. Nattens stora regnmängder hade gjort banan väldigt tung för hästarna men fästet med broddarna var bra så det var ingen fara för start. Flera bekanta hade tagit sig dit för att heja på oss så adrenalinet var på topp i startfållan =) Banan hade många tekniska svårigheter med flera smalhinder i kombination med spets och vattenhinder. Kajsa med sitt lejonhjärta tog mig runt banan på ett imponerade lätt sätt och det var en härlig upplevelse när vi passerade mållinjen. Vi slutade på en fin fjärde plats i klassen och stort tack till Mia och hennes tuffa häst!


Jul 21 2011

Välkommen Bebop

Cilla @ 23:02

I helgen fick vi en nykomling till stallet. Det är den fina ponnyn Bebop som ska visas på 3-årstest i slutet av augusti. Han kommer från en uppfödare som vanligtvis lämnar sina halvblod till mig men denna gång var det dags för en mindre storlek på häst.

Min häst Elegant som varit olyckligt skadad nästan hela sommaren är nu på bättringsvägen. Vi har varit till Uppsala för både röntgen och ultraljudsundersökningar. Trots stora sårskador har han ännu en gång haft änglavakt och inga allvarliga skador finns. Återbesök om ett par veckor för att kolla av några sårsvullna delar, så vi börjar nu så smått att trippa igång igen.


Jul 17 2011

Sommarmeeting på Näset

Cilla @ 22:05

Näset är en mycket fin tävlingsplats med ett bra arrangemang. Allting flyter på och man blir bemött på ett bra sätt. Sen att vädret inte allt är på sitt bästa humör är inget som någon kan råda över.

Det har varit en blandad helg med både hästar och i resultatlistorna, men summan blev ganska okej till slut.

Queeni har inte tävlat sedan Kramfos så hon var lite spänd i sina två rundor men gjorde trots det en felfri runda och en med 4 fel så nästa tävling får hon kliva upp en klass och börja ta i lite.

Kingen var som vanligt busig på framridningen och även han lite tittig och spänd på banan. Han hade ner ett hinder i första klassen på en oxer som många reagerade på. I 1,1o m hade vi lite otur och fick banbyggaren mitt i linjen bakom första vilket gjorde att Kingen tvekade och hamnade i hindret, sen var den klassen förstörd. Han är fortfarande lite grön på tävlingsbanan så jag hoppas att han inte tog illa vid sig av denna miss.

Colon som kändes mycket märklig på sista tävlingen i Timrå hade som vi anade känningar i kroppen, så efter ett par mötet med Eva så var han nu piggare än någonsin. Tyvärr red inte ryttaren som hon skulle så de dåliga resultaten på fredagen var till stor del från mitt håll. På lördagen hade vi laddat om och ridkänslan var tillbaka. Så nu känns det som om att vi är på rätt väg igen =)

Sommaren rusar förbi som ett moln på himlen, det gäller att hinna njuta av ljusa dagar och ljumma nätter. Nästa helg väntar en större utmaning då Kajsa och jag ska debutera *-stjärnig fälttävlan under SM-helgen i Bollnäs. Håller tummarna för fint väder och trevliga banor!


Jul 12 2011

Enstjärnigt kval i Enköping

Cilla @ 6:56

 Foto:Yezzcorner.com

Målet med resan var att åka till Enköping och få med oss det sista kvalet till enstjärning klass. Klippan Kajsa hjälpte mig till den fjärde raka nollan i terrängen och därmed är vi kvalificerad att rida CNC* fälttävlan som går på ”hemmaplan” i Bollnäs om ett par veckor.

Efter en lite knackig dressyr hade vi med oss drygt 61 straff till hoppningen, som denna gång var felfri och det gjorde att vi låg på en 20:e plats inför terrängen. Med en felfri terräng och några sekunder över tiden slutade vi också på det resultatet efter en het tävlingsdag. Nästa gång vi ger oss ut på terrängbanan så är hindren högre, tempot fortare och säkert fulla kroppen med adrenalin =)


Jul 01 2011

Hästen med nio liv…

Cilla @ 7:46

…undrar hur många han har kvar.

 Denna häst är en riktig liten olycksfågel, helt enkelt min gråsparv.  Många gånger har vi undrat hur han klarat sig och denna gång var den värsta hittills. En olycka kommer sällan ensam och när olyckan kommer så går det fort. Min grå Elle rullade fast i boxen och skadade sig allvarligt på bakbenen. Han är vid gott mod och har påbörjat sin rehabilitering men vi vet ännu inte vilka sakador han har fått. Vi önskar att han kommer att må bra igen och bli helt återställd!