Jun 20 2011

En liten tävling till…

Cilla @ 21:40

Vi avslutade helgen men en liten tävling i Söderhman. Tävlingen i säg var inte så liten men vi hade bara med oss en häst så då blir det liksom inte så mycket att göra mellan starterna.

Kingen var pigg och busig på framridningen. Han gjorde några helomvändningar i luften men med klister i rumpan och tramp i stigbygeln hängde jag med. Inne på banan stod han emot och tog inte för sig i galoppen som han brukar, vilket resulterar i sämre språng men trots det var vi felfri. Klass 1,10 m var han mer på hugget och började bra. Efter ett trångt språng blev det bock och bakutsparkar fram till nästa hinder och det gjorde att vi hamnade helt fel. Tyvärr skrapade han frambenet i en av lådorna och blev sen osäker så vi avslutade med att hoppa första hindret igen och hoppas att såren läker bra.

Elle var hemma och motionerade sig själv så som bara han kan göra. Tänk vad världen skulle gå fort om den höll samma takt som honom =) Så idag var vi till den stora ridbanan på ridskolan och trimmade småhinder och lydnad. Skam den som ger sig så till slut skuttade vi omkring med lagom galopp och trevlig känsla.

Önskar er en glad midsommar!


Jun 17 2011

Peter Eriksson-träning

Cilla @ 19:42

Efter Elle´s turer med olika slags konstiga symptom och kurer så blev det Queeni som fick följa med på träning för Peter Eriksson. Jag har varit sugen att prova träna för honom tidigare men det har inte stämt med övriga schemat så nu lyckades jag tajma en dag iallafall. Träningen var bra och jag fick med mig flera nyttiga övningar som både jag och mina elever kan jobba med. Q var verkligen inte på sitt bästa humör mitt i sin högbrunst men Peter såg förbi det och delgav mig tips att trimma vidare på.


Jun 11 2011

Het fälttävlansdag med plus och minus

Cilla @ 17:31

2 hästar blev snabb till 1 då Elle fått medicin för sin mage då han har ätit något väldigt olämpligt. Förhoppningsvis så piggnar han på sig under helgen.

Racer-Kajsa var som vanligt pigg och glad över att vara på tävling. En riktigt bra dressyr där vi för det mesta var överens om formen följdes av en inte riktigt så bra hoppning med 3 st bommar ner. Terrängen gick på eftermiddagen i extrem hetta och stekande sol så vi red inte fullt tempo hela banan men var felfri på hinder och slutade på en fin 5:e plats i Lätt-klass.


Jun 06 2011

Kanonform i Kramfors

Cilla @ 21:55

 Vilken helg det har varit! Hästarna har gått som tåget och varit otroligt fina att rida. Det har varit många starter och hästbyten under dagarna men otroligt kul.

Queen Star som varit borta från tävlingsbanan sedan oktober förra året gjorde 3 st starter och två av dom var felfria. Desssutom debuterade hon 1,10 m i helgen och fick det att kännas plättlätt.

Kingen som på tidigare tävling var väldigt spänd klev nu in på banan med ett större självförtroende och nollade sina två första starter. Söndagens klass fick han ett obetydligt pet och med tanke på att han aldrig varit iväg på ett meeting förr så fick han plus i kanten efter helgens resultat.

HK, Hedevagns Kajsa, gick nästa hela lördagen och laddade i ett mycket blåsigt väder så när det äntligen vat dags för henne så var hon lite väl het på gröten och några bommar för mycket trillade ner. Men på söndagen var ordningen återställd och vi tog våran första seger tillsammans i 1,10 m. =) Två små nedslag i 1,20 m fick avsluta hennes tävlingshelg.

Sist men absolut inte minst var även Colon på plats på söndagen. Han nollade fas 1 i 1,10 och hade ett pet pga att ryttare blev lite väl ivrig på omhoppningen. 1,20 m klassen var en liten klurig bana då ett av hindren stod i mörk skugga precis vid vattnet så Colon reagerade på detta precis som många andra hästar gjorde och fick då med sig 4 fel även i den klassen. 

Så var årets första meeting avklarat med 4 st hästar!