Maj 23 2011

DIPLOM till DONNAN och söt seger

Cilla @ 19:27

En mycket intensiv dag gav utdelning på flera håll. Alla fyra hästarna som jag visade har skött sig toppen och har fått betyget Väl visad av domarna =)

Först ut på morgonen var den stora Furtado. Han har haft det lite trassligt med sin kropp men stegade på fint för domarna och fick klass 1 som gångartshäst.

Allas vår Donna fick både publik och domare att le. Denna eleganta Primadonna har en härlig energi och rörlig mekanik i sina gångarter och var välförtjänt av sitt Diplom och biljett till Svenskt Avelschampionat i höst. Inte nog med det så var hon dagens bäst bedömda gångartshäst och Bästa MNHF uppfödning så hon blev totalsegrare på gångartssidan. Stort grattis till uppfödare/ägare Lillan Wångrell Thorell!

Som häst nr 3 var Callsodie och den enda hästen med hoppstam som jag visade iår. Hon är en mycket känslig tjej med nerverna utanpå så tyvärr blir hon lätt spänd i sin kropp. Den här dagen visade det sig genom att hon blir spänd i sina bakben och rygg vilket drar ner hennes poäng. Men hon gjorde ett mycket bra jobb inne på banan och belönades med ett utlåtande att ”visas i Utmärkt skick”

Sist men verkligen inte minst var det dags för 175 cm höga Izadora. Som man kanske kan förstå så har hon mycket kropp för att vara så ung men det har inte påverkat hennes gångarter speciellt mycket. Hon tilldelades klass 1 som gångartshäst och är även till salu nu.

Så till sist vill jag verkligen tacka alla inblandade så otroligt mycket!!!

 En mycket krävande men otroligt givande dag är till ända och dessa unga små-troll ska nu få ett välbehövligt sommarlov för att vila sig starka och friska för livet som kommer =)


Maj 02 2011

Dressyrdebuter och genrep

Cilla @ 7:18

Så var årets dresyrdebuter avklarade och det var med godkända resultat. Först ut på lördagen var Juventus som gjorde sitt livs första framträdande på tävlingsbanan och skötte sig exemplariskt under hela dagen. Vi red ihop dryga 69 % i LB:1 och blev 3:e placerad på det bara 2 poäng efter segraren =) Det är alltid lika roligt när hästarna är med på noterna och tycker det är kul att tävla. Mycket stolta ägare med nöjd ryttare & häst =)

Elle fick också följa med på tävling. Han har ju lite klena tävlingsnerver och blir tyvärr alldeles för laddad men trots att han var spänd som en fiolsträng och hade flera missar så fick vi ca 63,5 % och det räckte ända till en 2:a plats och även där bara 2 poäng från segern. Resultat

Söndagen innebar lite gästbesök på gården och sen tog vi med oss ett par av 3-åringarna upp till Sundsvall för ett litet genrep. Dom skötte sig bra och slappnade av ganska fort i den nya miljön.