Apr 25 2011

Vår bästa tid är nu

Cilla @ 17:49

Perfekt Påsk! Solen steker och hästarna bara ligger och njuter i hagen. Allt blir så mycket lättare och man blir så glad av vårvärmen.

Helgdagarna har utnyttjats till max och jag har suttit på hästryggen från tidig otta till sent in på kvällen. Efter förra helgens dåliga runda på den grå så fick han gå Uffeträning på utebanan i två dagar och det gjorde honom gott. Där kan han slappna av bättre i sin stora galopp och sprången blir både rundare och mer ekonomiska.

3-åringarna tränar vidare och har både löshoppat och var på turer i skogen med Emma & mig. Är så underbart att kunna sitta upp i skogen på trygga hästar och dessutom bjuder vädret på t-shirt outfit.


Apr 17 2011

Fullt hus med 3-årstroll

Cilla @ 19:02

Med stor inspiration och  träningssug efter en heldag med Edward och Nicole var det dags för Ia-träning igen. Skolor satt där dom skulle och den förvända galoppen blev också betydligt bättre, även om jag vet att han blir otroligt spändare på tävling så finns rörelserna i kroppen på honom.

Under våren har jag nu också fått en ny bekantskap i form av en häst som kallas Kingen. Han är 5 år med hoppstam och han ska utbildas/tävlas av mig under tiden hans matte väntar barn. Det är en mysig kille och han kommer säkert att  bli en trevlig arbetskompis =)

Stallet fylldes även på i fredags med 3-årstrollen. Mitt i pälsfällning och tandlossning kommer anländer dessa ystra unghästar. Nu är det sista utbildningsperioden innan deras 3-årstest i slutet av maj och sedan väntar sommarbete.

Hästar som jag kommer att visa vid 3-årstest 2011 är:

Furtado, e. Figaro R-Don Charly- Good Future ägare: Marie-Louise Johansson

Miss Royal Primadonna, e.Don Primero-Rambo ägare: Lillan Wångrell Thorell

Callsodie e. Callahan-Rastell ägare Rose-Marie & Helgen Andersson

Izadora e. Painted Black II-Chirac ägare: Anna Nordström Lööf

Helgen innehöll också vårens sista inomhustävling. Vi tog med Elle och Kajsa upp till Timrå Ridstadion. Första klassen 1,10 m gick båda hästarna bra. Elle petade en bom i grundomgången  och Kajsa hade 4 fel i omhoppningen och slutade på 13:e placering. Andra klassen som var 1,20 m gick Kajsa ut som debutant och gjorde en mycket fin runda med ett nedslag i utsprånget av trekombinationen, som faktiskt gav en 7:e placering. Tyvärr var det en för svår banan tekniskt sett för den grå Elegant så han fick sig en rejäl törn på självförtroendet och fick avsluta banan med att hoppa första hindret. Med honom ska jag vänta med tävlande tills han får gå utetävlingar igen som passar honom bättre.


Apr 04 2011

lever på hoppet

Cilla @ 12:00

Efter ganska precis 48 timmar hemma på gården var det dags att packa bil och transport igen. Denna gång bar det av till det härliga hoppgänget i Sundsvall med herr Assarsson som coach.

Den grå killen hade kvar fin ridning i kroppen och skötte sig bra på markövningarna. När det sen kommer till hoppningen försvinner min lydiga häst och fram kommer istället Allan-Brallan. Men efter 2 dagar med Arnold och totalt 3 timmar av trimmning så kom vi till någorlunda godkänt resultat. Sprången och hinderhöjden har han i sig men är fortfarande lite för sprattlig därimellan.

”Småhästarna” fick också löshoppa lite i helgen och dom gör det bättre för varje gång. Stjärnan för dagen var Charger Mail som verkligen har hittat glädjen i löshoppningen och tryckte till flera språng med stjärna i kanten =)

Nu längtar jag tills på lördag då jag fått turen att få en publikplats till en heldag på Bergåkra och Edward Gal clinic. Ska bli så himla roligt att få sitta och inspireras av världens bästa ryttare!

Välkommen våren!!!