Mar 31 2011

Underbar upplevelse

Cilla @ 20:59

I går var vi till Bergåkra gård och var med på träning för Jan-Ove Olsson. Det var en otroligt bra träning och hästen gick som aldrig förr. Jan-Ove läste hästen som en öppen bok på bara några minuter och gav mig konkreta tips om hur vi ska forstätta. Han såg hästens kvaliteér och tyckte att det var en härlig individ att jobba med. Aldrig förr har jag fått så fina ord om min grå springare och man brukar säga att ryttaren mår som hästen går och då kan ni tänka er hur jag  mådde ;) Stort tack till Linn som följe med och lyckades fånga några minuter på film, tyvärr har jag en väldigt dålig kamera och kvaliteten på filmen blev ännu sämre när den konverterades men här är en liten bit på ett galoppombyte


Mar 27 2011

Trimning topp till tå

Cilla @ 21:38

Älskar att träna och få ny inspiration, tyvärr har det varit alldeles för lite av den varan under vintern. Men nu ska det bli ändring på det och en fullspäckad träningsvecka startade igår med ett välbehövligt pass för dressyrdrottningen Ia =) Hennes blick för precision får mig verkligen att rida och tvingar den grå sprattlande pållen under mig att använda sin kropp på rätt sätt.

Till veckan ska vi få ännu skarpare ögon på oss när vi åker till Bergåkra och tränar för gångartsdomaren Jan-Ove Olsson. En mycket roligt erbjudande och jag hoppas att vi kommer att få något nyttigt med oss hem igen.

Så lagom till början av nästa helg packar vi in oss i bil och transport för ett par dagar i Sundsvall med herr A Assarsson och gänget. Vi har så roligt på dessa träningar och hästarna blir så fina i hoppningen efter rejäla genomkörare.

Hemma på gården händer det också mycket. Fina Donna har nu fått åkt hem på lite vila innan den sista perioden före 3-årstestet.  Det är dam med härliga gångarter och man ler varje gång hon rör sig fritt i ridhuset. Kul med sådan gångartskvalitet i stallet!

Stallets största 3-åring är helt klart Iza. Men hon är lika snäll som stor och gör framsteg varje dag. Det har varit några spännande dagar med vinden som stormat runt oss men hon skrittar och travar nu fint i båda varven.

3-åring nummer 3, Callsodie, har just nu 3-årstrots och vill helst inte gå om inte matte går före. Men igår hade vi ett genombrott och gick först hela skogsrundan vilket resulterade i en nöjd häst och två mycket nöjda människor när vi kom tillbaka till stallet =)


Mar 19 2011

Bättre lycka denna (nästa) gång

Cilla @ 9:02

Ja som ni vet så var vi ju iväg på tävling för några helger sen men aldrig kom till start. Men den här helgen var båda hästarna pigga och fräscha och jag var väldigt tävlingssugen.

Racer-Kajsa var först ut och gjorde en felfri runda med ett nonchalant nedslag i omhoppningen. Hon var fin och inte alls lika spänd som sista innetävlingen i höstas. I klass 2 var hon ännu bättre och gjorde runda fina språng. Efter en liten miss av mig på sista linjen där jag skulle varit snabbare med min förhållning, så trillade sista bommen ner. Kul att vara igång med henne relativt tidigt på säsongen, då borde vi vara ordentligt samkörda när fälttävlanssäsongen börjar.

Mister Grå, Elegant, gjorde sin första start efter ett mycket långt tävlingsuppehåll och satte direkt en dubbelnolla. Eftersom det var hans första start i omhoppning så hade han inget att säga till om i placeringarna men tyckte ändå att det var en helt okej runda. Andra klassen var desto sämre då han verkligen taggade till och var tillbaka i sin studsande still. Han blir då otroligt svår att påverka och hoppar hindren som om att dom skulle vara 1,40 m. Så efter ett par nedslag och en volt så var vi ändå i mål i årets första tävling.

Resan hem var hemsk då stora E4:an var avstängd på två ställen pga snökaos så vi fick åka vägen över skogen. Där var det oplogat och 1,5 dm snö men hem kom vi och allting höll ihop =) Resten av helgen blir det ridning av 3-årstrollen som verkligen börjar känna av våren riktigt.