Feb 21 2011

Stjärnan finns där men den gömmer sig bakom en drottnings attityd

Cilla @ 6:43

Åh vilken helg! Så otroligt roligt och hästarna springer som små stjärnor.

Den som lyser starkast på himlen just nu är hon som har ett stjärnnamn att leva upp till.  Stjärnan (Star) har hittills varit lite gömd bakom hennes kungliga (Queen) attityd men i helgen bar hon upp sitt namn med respekt. Vi har alltså var på träning igen för Arnold Assarsson uppe i svinkalla-Sundsvall. Natten mellan fredag och lördag bjöd på nära – 30 grader kallt. Men lika glad för det var vi och kämpade på vid midnatten och tidigt i ottan. Träningen var som vanligt kanon och väldigt nyttig. Med oss hem har vi massor med motivation och rolig ridning.

Alla hästar är ju som vi alla vet helt olika individer och utvecklas olika fort. Men ibland lyckas dom hamna i samma våglängd och då är det otroligt roligt att kunna jämföra deras reaktioner. Helgen har bjudit på fler stjärnskott. Den store Furtado måste träna lite mer på sin koncentration och i ridhuset fick han ett tuff utmaning när vi skulle galoppera. Efter några virriga varv kom de första stegen och det var lååååånga galoppsprång i den kroppen. Ytterligare en 3-åring som tagit ett stort steg mot ridhäst är Callsodie. Även hon har svårt med koncentrationen men på ett helt annat sätt och galopperade också för första gången (mer än ett språng) igår. Tur att våren är på väg så att dessa ynglingar får komma ut på ängarna där det finns stora ytor att lära känna sin kropp och balans.

Tuttan som är ett år äldre än ovannämda är under inhoppning och hon har också gjort fina framsteg i helgen. Med lite nytt sällskap i ridhuset och en vilja att visa upp sig så tog hon några riktigt fina språng över på oxer och räcke. Blir hon lika pigg som sin mamma så kommer det att gå fort i banhoppningen  framöver.

Sist men absolut inte minst är stallets största kunglighet. Den äldsta av dom alla är silverryggen Elle =) Han kan ju inte vara sämre än sina ymgre förmågor och gjorde ett mycket bra pass för dressyrfröken  Ia i fredags. Traven blir starkare och det gäller att hitta rätt läge för att kunna fortsätta utveckla den. Så nu är det dags att strama åt kraven och sikta vidare. Tusen tack till en grym tränare!

Summa summarum har detta som ni kanske förstår varit en intensiv men mycket rolig helg för mig som hästgalen människa!


Feb 14 2011

Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång

Cilla @ 9:30

Varje dag som går håller sig solen uppe lite längre och dagarna blir ljusare. Men vädrets makter vill inte riktigt att det ska bli vår ännu så i slutet av förra veckan kom vinterns värsta snöstorm. På morgonen dagen efter var det bara att fatta tag i spaden och börja skotta sig fram till pannrum och vidare till stall och loge. Efter en stund kom den super snälla snabbskottande grannen med sin stora traktor och befriade mig från de stora snödrivorna.

I dessa tider behöver man inspiration från alla håll. I tisdags var jag och Linn till Bollnäs och lyssnade till Lars Roepstorff som hade föreläsning om ”Rätt underlag för säker ridning och träning”. Så nu har vi lite färska idéer om upplägg för träning och hur vi ska tänka när ridbanan ska färdigställas längre fram i vår.

Ytterligare en dos av motiverande inspiration fick jag när vi hopptränade för Uffe i helgen. Det var Queen Star som fick vara med denna gång och hon kändes riktigt fin. Många olika linjer och variationer av banor (trots litet ridhus), så vi fick verkligen träna på att hålla rytmen och tempo på både korta och långa vägar.

Unghästarna löshoppades i helgen igen och nog finns det några oslipade diamanter i samlingen =)

 Mitt i allt detta slit under vinterkalla dagar får man plocka fram minnen från den varma sommartiden och drömma sig bort till en varm och solig tävlingsdag! Snart är vi där och då får viu komma ihåg att njuta =)

Kommande helg blir fullspäckad med träningar igen för snart stundar säsongsdebuterna och då gäller det att vara någorlunda i form!


Feb 04 2011

Livlig löshoppning

Cilla @ 18:08

Det märks att våren ändå är på väg. Det är hög tid att löshoppningsträna sina unghästar och framförallt de som ska gå 3-årstestet. Under veckan har vi varit iväg med ett gäng till ridhuset i Delsbo. Först ut var det Furtado som nu känner igen sig ganska bra och vet vad han ska göra, dock glömmer han ibland bort att det är två hinder som ska övervinnas. Men så är han ju inte avlad för att hoppa höga hinder heller, utan han ska ju springa fint! ( och det gör han)

Sen hade våran stora 2 åring som än så länge inte har visat upp sig speciellt men nu är det dags och till skillnad från ovan nämda häst så har den här killen ett sinne för hoppning. Efter att bara ha gjort det en gång tidigare så hade han helt klart för sig vad som gällde och fick nu också hoppa två hinder.

Pia hade också med sig sin fina 2-åring och han kan både röra sig väldigt bra och hoppar utan tvekan. Det blir spännande vår nästa år om ingen slår till och köper honom innan.

3-åringen Callsodie som är en känslig tjej med nerverna utanpå kroppen börjar även hon att landa i löshoppningen. Hon har en härlig teknik och ett bra scoop så om några månader har hon nog jobbat upp ett självförtroende för att kunna slappna av i galoppen också.