Jan 30 2011

Underbara unghästar

Cilla @ 15:55

Under förra veckan kom den stora lillkillen tillbaka, Furtado är på plats igen. Efter en jobbig resa med snöstorm hela vägen var han väldigt nöjd att få komma ut i hagen och få träffa sina välbekanta kompisar. Den lilla bruna har nog längtat efter leksällskap och dom fann varandra igen och busar flera timmar om dagen i hagen. Man kan stå och studera dom hur länge som helst när dom far fram genom snön och turas om att blir jagad och jaga. Härligt är det också när unghästarna är så pass trygga med mig att man bara kan ta vid där man avslutade i deras utbildning. Furtado som nu varit hemma lite drygt en månad med bara ett fåtal motionspass, stod lugnt och snällt när jag klev upp igen. Allting fungerade som det brukar så nu fortsätter vi bara framåt =) Visst är det väl underbart med unghästar!

En häst på gården som absolut egentligen inte kan kallas för unghäst men som ändå beter sig den mesta unghästen är farbror Elle. Nyss fyllda 9 år ska han helst vara nära toppen på sin karriär och prestera på hög nivå. Dit har vi ännu inte kommit för Elle har andra idéer om vad vi ska göra. Super-pigg och med aptit på hoppning fick han vara med ett pass för Uffe idag. Flera som såg honom tyckte att han var ovanligt ”lugn” så kanske det ändå blir bättre med åren, även om det är svårt att känna så =)


Jan 23 2011

Tok-tränat

Cilla @ 20:50

Helgen har gått i träningens tecken!

På fredagen klev jag upp på den första hästen kl 7.30 på morgonen och hoppade av den sista hästen 23.30 på fredagskvällen. Där emellan var blandade småhästar och bilturer mellan olika platser för att pussla fram det mest effektiva schemat.

Elle fick ett härligt träningspass för Ia. Mycket travarbete och nog har det hänt saker fast att vi mest har sprungit efter vintervägar hemma runt gården. Galoppen verkar (enligt Elle) vara en gångart som bara går att utöva i full fart. Så mera hemläxa på den fronten!

Efter några fler hästar ridna var det dags att åka hem och byta häst. Sen bar det av till Sundsvall med tjejerna från Tjärna, Pia och Queen Star. Där fanns herr Arnold Assarsson på plats för några timmars lärorik precisions ridning. Tänk vad fort man kan glömma och hur lång tid det tar att få till det igen. Men när båda passen var avslutade så var hästen på plats under ryttaren och ryttaren lyckades ibland göra som tränaren ville. Härligt med ordentlig uppsträckning så att det blir ordning på grejorna igen.

Avslutade denna tränings tokiga helg med att själv stå på backen och träna ett gäng ambitiösa elever.


Jan 15 2011

Ris och Ros

Cilla @ 9:03

ROS- till denna fantastiska hästmänniska som med känsla och lugn kan hjälpa våra kära 4-benta då dom använt sin kropp på fel sätt. Tack Tommy!

RIS- till insnöade och trångsynta människor som saknar förmåga att se det positiva i samarbeten utan istället sätter käppar i hjulen för andra. Ni gräver eran egen grav!


Jan 07 2011

Rivstart med Lotta Björe

Cilla @ 6:32

Härligt att få komma igång med hoppträningen igen och vem kan man bättre starta upp en säsong med än Lotte Björe ;)

Två rejäla pass i början av veckan där både jag och Queeni fick veta vad som krävs och vad som behöver trimmas mer på. Queeni gick in och gjorde ett bra jobb men dag två så lyste reservlampan redan vid uppvärmningen så det unga kroppen behöver lite mer styrka och kondition. Vi fick med oss många bra saker att träna på hemma och nu när hästen ska kliva upp ett hack och gå som 5-åring på tävlingarna så har vi en del att putsa till när det gäller lydnad. Kan varmt rekomendera Lotta som tränare! Hon har ett stort engagemang i ekipaget och går igenom allt från sist & inverkan till hoppteknik och tävlingstrix.

Nu är det några dagar kvar på ”jullovet” och på måndag är vi åter tillbaka i den inrutade vardagen. Vilket betyder att mina träningar kommer igång på allvar igen och att småhästarna snart kommer tillbaka. En av inridningshästarna som stått kvar på utbildning över jul och nyårshelgerna är Primadonna. Hon låg lite efter dom andra i starten men har nu verkligen kommit ikapp. Det är en underbar häst att rida med den mjukhet och känslighet som man vill ha som ryttare. Så nu är alla som jag ska visa på 3-årstestet insutten och med i sin utbildning,vilket känns bra inför kommande månader.

Den senaste vecka har jag ockå haft turen att ha min underbara och hjälpsamma vän från Skåne på besök. Vi har alltid så himla roligt tillsammans och det kan nog bero på att vi är ganska likasinnade ;) Som vanligt när hon är och hälsar på så blir det oftast lite kroppsarbete också. Vi är rätt duktiga på att hantera bilningsmaskinen och tillsammans så tog vi ner den sista bitenav tegelväggen som skiljer den nya respetive gamla delen i stallet. Nu är hon tillbaka på sydligare breddgrader igen och vi saknar henne redan!


Jan 02 2011

Vinterhästar

Cilla @ 16:27


Jan 02 2011

År 2010 i backspegeln

Cilla @ 15:02

Jag gillar inte att se bakåt på det som varit men så här vid ingången på 2011 vill jag passa på att blicka tillbaka på det gångna året. Ofta är vi väldigt duktiga på att poängtera allt som vi inte hann med, men istället ska vi nu försöka fokusera allt som faktiskt blev gjort under 2010.

Verksamheten fortsätter att växa och det är vi väldigt stolta och glada för. Fler och fler fina hästar kommer till mitt stall och det visar sig framförallt vid tävlingar & årgångstesten.

När våren äntligen dykt upp så var det ett framgångsrikt gäng som gav sig iväg på 3-årstest till Högbo. Med oss hem hade vi ett gångartsdiplom och flera klass 1 bemärkelser.

Till slut kom även sommaren och flytten med stort F var på gång. Vi hade hittat våran drömgård och 1 juni gick det stora flyttlasset med hästar & hem frånVästansjö till Tomta. Ett underbart ställe med otroliga möjligheter och fina marker där vi har eget sommarbete till hästarna.

Med sommaren tillkommer också de härliga fälttävlans resorna. Denna sommar har det varit fina framgångar ute i terrängen. Min nya tävlingskompis Kajsa är en kanonkula i skogen och ett DM-brons i Hofors var en av de främsta placeringarna.

När hösten nalkas drar det ihop sig för lite allvar och detta år var det Queen Star som kvalat till sig en semifinalplats i 4-års championatet på Strömsholm. Där visade hon framfötterna och gjorde en fin runda som tyvärr inte räckte till en Flyinge-biljett.

En annan av mina utbildningshästar som tidigt under våren kvalat till Flyinge var Bella Donna. Det blev en mycket händelserik vecka i Skåne som kryddades med storm och snöbyar. I det stora hela är vi nöjd med våran insats och glada att vi alla tog oss helskinnade därifrån.

Min prins Elle har tagit några steg framåt på sin karriärstrappa. Debut i Msv-dressyr, placering i sin andra fälttävlan och flerfri runda i 1,20 m hoppning får sumera hans tävlingsår.

Under gånga året har vi också utökat våran hästfamilj med ytterligare en medlem. Det är Charger Mail PB som är uppfödd av våran vän Pia Brink. Detta är en mysig kille som vi hoppas ska kunna ta mig till de större hopparenorna =)

Utvecklingen går vidare och stallarna renoveras och byggs ut för ökad efterfrågan och nya utmaningar. Till våren ska anläggningen av ridbanan också slutföras och vi kan äntligen vara på hemmaplan igen.

Tack vare fina rekomendationer och fler framgångsrika samarbeten har 2010 blivit ett mycket bra år. Jag vill därför återigen passa på att tacka ALLA ni underbara människor som gjort detta möjligt under året. Jag hoppas att ni känner er delaktiga och vill fortsätta den här resan med mig och hästarna.