Dec 27 2010

God fortsättning!

Cilla @ 9:30

Som vi anade och befarade så blev julhelgen mycket kall och förde med sig massor av snö. Eldning, skottning och en massa springande med vattenhinkar till hästarna, som trots allt har haft roligt med varandra i snöyran.

I turerna mellan stormarna har vi ändå kunnat uträtta något på hästryggen. Den smått fantastiska Primadonna har kämpat på bra och går nu mycket fint i skritt med bra stöd på bettet. Hon gillar att traska runt med mig på gården och så fort traktorn har gjort sitt jobb så ska vi ta oss ut på en travrunda ner till sommarhagarna.

Stoet Callsodie som varit en utmaning med sitt känsliga temperament är nu en pärla och travar så lugnt runt på ridbanan. Igår när vi utökade med en liten tur i skogen blev hon lite spänd igen så det gäller att hitta rutiner och mönster i nya miljöer så att hon lär sig att slappna av i alla lägen.

Trygga och stabila Tuttan fortsätter att imponera. Hon kliver modigt framför sina äldre kompisar ute i naturen och trots att det nästan tog tvärstopp i den djupa snön som drivit över vägen tuffade hon vidare framåt i täten. En glädje att sitta på varje gång!

Även fast det är svårt att tro så närmar sig faktiskt en ny tävlingssäsong och bland annat så ska Queen Star ut på nya äventyr. Igår gymnastikhoppade vi lite i ridhuset och nog tyckte hon att det var lite jobbigt men skönt att vara igång igen. Spännande att se vad denna lilla häst kan göra under kommande år.

Önskar en god fortsättning på den del av året som är kvar och ett Gott Nytt 2011!