Dec 27 2010

God fortsättning!

Cilla @ 9:30

Som vi anade och befarade så blev julhelgen mycket kall och förde med sig massor av snö. Eldning, skottning och en massa springande med vattenhinkar till hästarna, som trots allt har haft roligt med varandra i snöyran.

I turerna mellan stormarna har vi ändå kunnat uträtta något på hästryggen. Den smått fantastiska Primadonna har kämpat på bra och går nu mycket fint i skritt med bra stöd på bettet. Hon gillar att traska runt med mig på gården och så fort traktorn har gjort sitt jobb så ska vi ta oss ut på en travrunda ner till sommarhagarna.

Stoet Callsodie som varit en utmaning med sitt känsliga temperament är nu en pärla och travar så lugnt runt på ridbanan. Igår när vi utökade med en liten tur i skogen blev hon lite spänd igen så det gäller att hitta rutiner och mönster i nya miljöer så att hon lär sig att slappna av i alla lägen.

Trygga och stabila Tuttan fortsätter att imponera. Hon kliver modigt framför sina äldre kompisar ute i naturen och trots att det nästan tog tvärstopp i den djupa snön som drivit över vägen tuffade hon vidare framåt i täten. En glädje att sitta på varje gång!

Även fast det är svårt att tro så närmar sig faktiskt en ny tävlingssäsong och bland annat så ska Queen Star ut på nya äventyr. Igår gymnastikhoppade vi lite i ridhuset och nog tyckte hon att det var lite jobbigt men skönt att vara igång igen. Spännande att se vad denna lilla häst kan göra under kommande år.

Önskar en god fortsättning på den del av året som är kvar och ett Gott Nytt 2011!


Dec 20 2010

Snön sätter stopp, med julstämning på topp

Cilla @ 22:16

Snökaos över Hälsingland och det är i princip omöjligt & framförallt livsfarligt att ge sig ut i trafiken med bil och hästtransport. Så till min stora besvikelse kom vi inte iväg på någon Ia-träning i helgen. Istället fick vi ta oss till ridhuset i Delsbo och trimma på egen hand.

En ljusglimt i vintermörkret är ändå mina härliga elever. Stora som små, kämpar dom på! Kvällens övning var dels att byta hästar med varandra. Reaktionerna blev lite olika men vi konstaterade tillsammans att det var otroligt nyttigt och att dom behöver göra detta oftare.

Snart stundar årets största högtid och om man tror på väderleksrapporterna så är det nog bara att hålla sig inne och försöka hålla djur och hus varma. GOD JUL!


Dec 13 2010

Så bar det av till Österrike

Cilla @ 22:20

Planering, planering, planering och till slut blir det en lucka. I denna lucka reste jag till Österrike med mina glada och galna kollegor. Ett magnifikt land som har en otrolig natur och vackra vyer. Bra mat, roliga medresenärer & en del skidåkning i Alperna får summera denna resa.

Innan avresan var det dags för ytterligare en inridningshäst att åka hem. Det är duktiga Furtado som får ett mycket välförtjänt jullov för att samla ny energi tills han kommer tillbaka under vårvintern.

Det unga stoet Primadonna forstätter sin utbildning. Hon har lätt att ta till sig nya saker och fungerar mycket bra i både tömkörning och longering. Nu ikväll var det även dags för mig att påbörja bestigningen och det var också lugnt och odramatiskt. Hoppas att hon fortsätter att samarbeta lika avslappnat för det är en riktig liten pärla att jobba med =)

Elle har varit ute & busat med Emma i helgen när jag var bortrest. Han diggar henne och jag tror att hon gillar honom också ;) Under veckan ska vi leta oss till ridhuset för att trimma till oss lite innan den efterlängtade Ia-träningen på söndag. Blir nog tvungen att ta fram klippmaskinen så att hon inte tar fel på oss och en isbjörn =)

Veckorna mot jul verkar alltid springa fortare än andra veckor och snart så ser vi skymten av det kommande året! Må gott allesammans i kylan!


Dec 07 2010

Nobelpris för hästar

Cilla @ 21:58

Ja visst kunde det finnas lite glans och glamour för våra kära vänner. Många dagar är väldigt krävande den här årstiden. Efter snöstormarnas väldiga framfart kom nu istället den sibiriska kylan som gör att allt och alla fryser ihop. Då är det bra att ha så härliga fyrfota kompanjoner som håller mig varm om kvällarna =)

Tur i oturen så har det varit mycket ledig tid i ridhuset nu på kvällarna så jag har kört många turer fram och tillbaka med hästarna. Skönt att det bara tar ett par minuter med bil och transport. Elle som fortfarande har kvar sin vinterkostym går endast korta pass inne i det varmisolerade ridhuset. Men han är inte det minsta berörd av att svettas lite så i helgen fick han vara med och hoppa på Uffe-kursen. Till min stora förvåning höll han sig väldigt bra på marken. Lite övertaggad när vi hoppade bana men annars ganska koncentrerad för att vara den grå galningen =)

En annan i stallet som nu förtjänar ett Nobelpris i koncentration är det stora lillkillen Furtado. Han sprang tillsammans med massa lurviga ponnier och deras ryttare inklusive ponnyföräldrar runt i ridhuset en av de bokningsfriakvällarna. Många störningsmoment både på ridbanan, läktare, bakom läktaren, utanför ridhuset plus jag som satt på ryggen och skulle vara med och bestämma. Men han klarade allt galant och debuterade ridhusridningen med alla olika sorters intryck.

Stoet Izadora fick nu ta en paus i sin inridningsperiod. Hon har gjort en bra månad och är väldigt trött i kropp & knopp. Så för att inte få några bakslag i träningen så får hon nu lite ledigt för att hämta sig och smälta sina nya kunskaper. Sadeltämjning, longering, tömkörning & insittning är några av de stora delarna som hon nu kan tillgodoräkna sig i livet. Hemma hos matte fortsätter lite övning med lösgalopp och lättare löshoppning.