Nov 28 2010

Små stjärnor lyser också i mörker

Cilla @ 12:51

Väldigt länge sen jag bloggade nu men ska jag nog få till en liten sammanfattning av våran tillvaro här på gården i Tomta.

Stallet är återigen påfyllt med flera hästar.  Den härliga killen Furtado är tillbaka för en ny period i sin inridning. Han har repeterat lite tömkörning och löshoppning hemma hos matte och kom tillbaka som en lite tryggare individ och hunnit smälta intrycken från förra gången han bodde hos oss. Ridningen går mycket bra och det är en häst med härlig framåtbjudning men som inte har riktigt koll på sin balans ännu så galoppen får vänta ett tag till. I löshoppningen utvecklas  han också hela tiden och börjar slappna av inne i ridhuset.

Nästa stjärna som kommit är det kolsvarta stoet Primadonna. Även hon är ca 2,5 år och ska påbörja sin inridning nu. Det är en energisk häst som behövde några dagar att aklimatisera sig då hon är hemifrån för första gången. Nu är hon ”en i gänget” och  börjar få några mindre uppdrag att jobba med såsom sadel och träns.

Izadora har nu fått prova på löshoppningen också. Det tyckte hon var lite läskigt så hon får fortsätta att träna på lösgalopp och små hinder med bommar. Tömkörningen har verkligen lossnat och i helgen hängde jag på hennes rygg utan problem så där fortsätter vi arbetet mot ridhäst.

Elle fortsätter sin igångsättning och får blanda lite skogsridning med några lättare pass i ridhuset. Häromkvällen var vi ute på tur i skogen med pannlampa i snöstormen och vips hade vi sprungit in i en enorm snödriva som räckte ända upp till magen på honom. Lika glad var han för det så vi tog några skutt åt sidan och fortsatte att pulsa fram genom snön =)

”Projekt stallbygge” är nu klar med del 1 som var renovering av befintliga boxar. Min kära sambo (och ibland jag också) har jobbat hårt för att få stallet så som vi vill ha det. Nu återstår det slutspurten på del 2 som är den nya delen av stallet. Vi kämpar på och hoppas på att vara klara med det mesta för lite ledigt runt Julen.