Okt 25 2010

Far fort från Flyinge

Cilla @ 6:50

Hej och hå! Vilken kaos det kan bli när vädret ställer till det. Denna vecka har bjudit på regn, hagel, snö och avslutades med total storm. Den hårda vinden gjorde att stallarna inte höll ihop så i smått panik fick vi utrymma alla hästarna och då bestämde vi oss för att åka hemöver.

Bella har varit väldigt duktig den här veckan. På onsdagen var hon lite matt inne på banan och resan hade troligen satt sina spår. Men hon ställde upp och gjorde en fin runda som gav dryga 69 %.  Under fredagens omgång hade stormen fattat grepp om Flyinge och jag hade fullt upp med att hålla mig kvar på framridningen. Emma fick hjälpa mig att ta mig till ridhuset och väl där inne var det betydligt lugnare. Denna ritt kändes bättre och hon var mer framme för skänkeln. Tyvärr höjde vi inte poängen så det blev ingen finalplats. Men vi är stolta över henne ändå och kan inte begära att hon ska kunna prestera över sin förmåga. De ekipage som tog sig till final var otroligt vackra hästar som dansade fram för dyra kronor.

Väl hemma hade det hänt mycket med stallbygget och nu är alla boxväggarna på plats. Så under veckan ska jag ta på mig målarrocken och sätta färg på inredningen. Det är alltid kul att vara iväg på  äventyr men det är också otroligt skönt att vara hemma igen =)


Okt 19 2010

På plats, spelen kan börja ;)

Cilla @ 22:58

Resan ner hit har gått mycker bra. Bella var pigg och glad trots många mil på lastbilen. Efter en välbehövlig promenad vid ankomsten var hon bekväm med den nya miljön och uppförde sig prickfritt. Imorse var vi uppe tidigt och motionerade runt på tävingsbanan. Mycket utsmyckningar på och runt banan som det var bra att få titta lite extra på.  Bella kändes mjuk och spänstig i kroppen så vi hoppas på att det fortsätter så och att hon får visa sig från det bästa. Imorgon börjar allvaret och vi ska försöka att springa så fint vi bara kan =) Men skulle nog behöva hjälp från högre makter för oj oj  vad många otroligt fina hästar det är här nere i år.

Nu är det dags att vila sig lite för att ladda batterierna inför stundande prestationer! Håll alla tummar och tår för de norrländska Blondinerna imorgon =)


Okt 17 2010

På väg mot Flyinge

Cilla @ 21:20

Skåneäventyret har påbörjats. Idag lastade vi det sista och gav oss iväg söderut. Efter några kortare pauser har vi nu nått fram till mellan landningen på Tullgarn där vi sammanstrålar med Bergåkra ligan. Bella har var lugn under dagens resa och blev glad över att se bekanta kompisar i stallet. Så imorgon bitti fortsätter resan vidare mot Skåneland och Avelschampionatet.


Okt 14 2010

Stormiga förberedelser

Cilla @ 9:30

fotograf: Sara Heed 

Härlig höst som är full av sol och fina dagar. Förberedelserna inför resan till Flyinge och Breeders pågår för fullt och som en liten uppvärmning på vad Skåne har för väder så har det nu blåst storm hos oss några dagar. Bella känns laddad för sin uppgift och håller tummarna för att hon tycker att det är lika roligt som oss andra att få åka på äventyr. Den här veckan består till största del av tvättning, packning och lite genom gång av kropp & själ =)

I utbyggnaden av stallet pågår den ständiga förändringen. Mycket fint blir det! Mera gjutning och putsning av väggar står på schemat de närmaste dagarna. Sen återstår mycket arbete med snickring och målning men det får vänta tills vi är hemma igen från Skåne.

Ska försöka att uppdatera här på bloggen under veckan i Flyinge så håll gärna en extra tumme för oss!


Okt 03 2010

Felfri 1,20 m för den flygande Gråsparven

Cilla @ 21:50

Vädret var äntligen på bra humör för tävlingarna i Delsbo. Elle var också på hugget och lite smått galen stundtals =) Vid framridningen var han nog klassad som risk för allmänheten men vi lyckades tas igenom utan att rida över någon eller något. Första klassen 1,10 m gick i ett raskt tempo, några färre antal galoppsprång här och där så en bom trillade ner av bara farten.  I 1,20 m-klassen var han något mer sansad på uppvärmningen men taggade till igen inne på banan. Denna gång låg bommarna kvar så dressyrhästen Elegant kan nu tillgodoräkna sig en felfri runda i 1,20 m =)

Idag har vi också sagt hejdå till Furtado som nu åker hem en sväng för en lite lugnare period innan han kommer tillbaka för vidare inridning. Han har sista veckan tagit till sig arbetet i tömkörningen mycket bra och ridningen fungerar också fint. Hemma ska han få fortsätta med lite lättare arbete och löshoppning.

Fotografen Sara Heed lyckades fånga oss i ett ögonblick när flög fram bland hindren