Sep 27 2010

Semifinal Strömsholm

Cilla @ 9:35

Härligt att vara på Strömsholm! Många fina hästar och framförallt en fin tävling. Våran underbara lilla häst Queen Star har skött sig otroligt bra och presterat på sin nivå. Framhoppningsklassen 0,90 m var en mycket bra runda. Hon klev modigt in på den stora banan efter att ha kommit från en mycket stökig framhoppning. Tittade runt lite på hindren och hoppade avslappnat felfritt. Kändes som en bra start på dagen och vi fortsatte även i den andan. Lite mer nerver kom till andra klassen som var första omgången vid Semifinalen i 4-års championatet men hästen var oberörd och gjorde sitt jobb så vi var felfria även där. Med några omtramp och lite sämre ridning från piloten gjorde att poängen inte blev så höga men dom räckte till för att var med bland de 50 % bästa som gick vidare till omgång 2 på söndagen. På grund av lite låga poäng från första omgången så skulle hon behöva hoppa som aldrig förr för att kunna ta sig vidare till Flyinge. Efter övervägande och ett gemensamt beslut mellan ryttare och ägare så bestämde vi oss för att åka hem på lördagen. Vi hade nått vårat mål med hästen och hon har gjort en enorm utveckling sedan sina första tävlingsstarter under våren. Hon får nu trappa ner och gå på en välförtjänt vila hemma med sina kompisar.

Väl hemma på gården har Emma hållt ställningarna och motionerat hästarna i ur och skur. Söndagen var lite finare och jag joggade hästarna i en av sommarhagarna. Härligt när hösten bjuder på solken och klar luft. På en av hötäkterna har gräset vuxit upp ordentligt så Elle och Bella blev lyckliga av att kunna beta gräs långt in i september.

”Lillkillen” Furtado har gjort fina framsteg, longering fungerar helt utan problem och uppsittningen är också på plats. Nu väntar lite mer arbete med tömkörning för att få till styrningen innan vi kan rida lite mer kontrollerat.

Under kommande vecka blir det löshoppning, kastrering och till helgen ska den grå ut på tävlingsbanan igen.


Sep 21 2010

Arbetet fortlöper…

Cilla @ 6:49

 

När höstmörkret lagt sig över gården så lyser flitens lampa i stallet och det sker synliga förändringar varje dag nu 


Sep 20 2010

Hudik Ryttarcup & en sväng till Näset

Cilla @ 9:32

Detta ska bli ett inlägg som bara handlar om hästarna, det blir lätt att byggnationen kommenteras både här och där men självklart är det våra djurvänner som står i centrum varje dag.

Under veckan planerades både det ena och andra men vi fick tänka om och det blev bra till slut ändå. Denna helg har som många andra helger under hösten inneburit tävlingar åt olika håll och kanter. Hoppning var det som stod på menyn och det började på fredagen i Hudik på Ryttarcupen. Queeni var in och gjorde en lite spänd runda med ett nedslag i 1 metersklassen men inga större missar att lägga på minnet. Racer Kajsa fick kliva in som reserv till Elle och gjorde en kanonrunda i 1,10 meter. Tyvärr blev det en ryttarmiss i insprånget till kombinationen och en bom föll men vi är helt klart mogna för högre höjder framöver. Maretto som på grund av sina skador gjorde sin första tävling sen i mars kändes mycket fin. Hans 1,10 m-runda slutade på 12 fel men det tycker jag inte att han var förtjänt av för sprången var stora och luftiga. Bommarna trillade ändå så det fattas lite styrka och snabbhet i dom långa benen.

Söndagen lastade vi Queeni för att åka upp till Näset och rida en inomhustävling innan semifinalen på Strömsholm nästa helg. Q hade smält fredagens intryck och gick in på banan med fullt självförtroende och gjorde en kalasfin felfri runda i 1 meter. En härlig känsla på en häst som hoppade väl och avslappnat.

Hästarna hemma har också rört på sig. Elle fick stå över tävling  & tog det lugnt några dagar under veckan men studsade igång igen i helgen. Bella får nu träna mycket styrka och hon har varit riktigt härlig under veckan. Börjar hitta en trevlig galopp som är mer självbärande och bättre tryck i traven. Fortsätter att trimma igenom övergångar och fattningar för på fredag är träning för Ia igen och nu närmar sig Avelschampionatet med stormsteg. Dags att höja ribban ett steg!

Söta Furtado som både är minst och störst på samma gång har mycket att fundera på sedan han fick flytta till oss. För att få honom riktigt avspänd så har vi jobbat mycket från marken med olika övningar och i olika miljöer. Han slappnar nu av fortare och är mer fokuserad på uppgiften istället för omgivningen. Det är inga problem att ta sig upp i sadeln och sitta där men styrningen blir lite av och på så det får vi jobba vidare på.

Till helgen väntar som sagt ett pass för Ia med blondinen och Tant brun ska på äventyr till Strömsholm på semifinal i 4-årschampionatet!


Sep 13 2010

Vattenskräck och sprängning

Cilla @ 7:34

Helgen har innefattat träning för Ulf Johansson. Den stora Maretto har äntligen hållit sig frisk så att han fick vara med och leka. En ung häst med stor kropp tar fort slut så på lördagen fick han vara med på en del övningar på lite lägre höjd men kändes väldigt fin och kämpade på.  På söndagen var det dags för avslutning på terrängbanan i Sättjära. Diken, stockar, trappa, bankar och annat skoj funkar bara bra men när vi kommer till den blöta delen så vill den stora hästen inte vara med längre. Med tidigare erfarenhet från hans möte med vattenhinder så nöjde vi oss med att han stod lugnt och stilla vid vattenkanten. Det kommer att krävas mycket tid, tålamod och envishet för att få honom bekväm med detta och det är ett fall för framtiden =)

Stallbygget pågår för fullt och i helgen har det borrats och sprängts så hela byn har undrat vad vi pysslar med. Byggkunskaperna finns inom familjen så vi kämpar på själva. Tyvärr tar allting lite längre tid då eftersom antal timmar per dygn inte alltid räcker till jobb, tävlingar, gårdsbestyr och dessutom en ganska stort byggprojekt. Men har lovat att visa våra framsteg hittills så nedan är några bilder på en av de blivande nya boxarna.


Sep 06 2010

Brunstig Blondin Bella

Cilla @ 11:58

 Veckan som gått har likt andra veckor rullat fort fram. En ny härlig bekantskap med dressyr S:et har bidragit till utveckling i min ridning. Jag är en person som analyserar och funderar mycket över hästarna och min ridning. Denna hästmänniska har gett mig nya utmaningar och ytterligare verktyg att använda.

Bella stod i centrum denna vecka då vi planerade tävling i Sundsvall på lördagen. Tyvärr var hon själv inte med på planerna och gick in i högbrunst precis lagom till tävlingsdagen. En trött tjej som hade varit fullt upptagen med att flörta de senaste dagarna tog sig ändå runt programmet och utförde rörelserna så pass hon kunde.  Slutresultatet blev 70,4 % med kommentarer om att hon behövde mer energi och styrka. Så nu gäller det att lägga upp rätt träningsschema för de kommande 6 veckorna innan vi åker ner till Flyinge & championatet.

Övriga hästar i stallet verkar äntligen hålla sig friska (peppar, peppar) så att de resterande inbokade tävlingarna kan genomföras.

Den nyaste tillskottet i flocken är en 2-årig valack som vi är bekant med tidigare genom hans mor, gångartsvinnaren Donna Caritza. Denna stora kille har ärvt sin mammas utstrålning och förhoppningsvis även hennes gångarter. Han behöver lite extra tid på sig och kommer därför att komma till oss i flera omgångar under året för att hinna mogna ordentligt innan vårens 3-årstest.