Aug 31 2010

Tävlingsledigt

Cilla @ 12:20

 fotograf: Sara Heed

Tack vare att Queen Star kvalade färdigt förra helgen så fick vi allihopa en tävlingsfri helg =)

Det gjorde att det fanns möjlighet till lite annat pyssel. Sadelkammaren är nu helt klar med ytterligare hängare och hyllor. En ny hage full med härligt grönt gräs blev till så de stora killarna har varit väldigt nöjda och mätta i helgen. Tror faktiskt att dom sov hela söndagen på sin gröna äng =).

Veckans projekt fortsätter ute i stallet. De befintliga boxarna ska utrustas med nytt galler & dörrar. I den nya delen ska vi ”plocka bort” några stenar av den större storleken innan arbetet med golvet kan påbörjas.


Aug 27 2010

Det händer grejer =)

Cilla @ 11:50

När ett projekt startar upp och hela gården ser ut som ett bombnedslag så har jag svårt att se hur allting ska bli ordning igen men resultaten blir närmast perfekt. De här två bilderna visar hur vägen runt logen har växt fram. Nu kan alla bilar och transporter lätt ta sig runt till baksidan och parkera vid ridbanan. Våran gård börjar ta form alltmer =)


Aug 23 2010

DM-brons & kvalklar 4-års championatet

Cilla @ 6:55

En spännande vecka har gått. Den började med en hästvurpa som gav nackspärr och några dagars ridvila.  Hästarna motionerades mestadels från marken och Emma kom för att hjälpa till med den blonda donnan som har energi lagrad från hela sommaren. I slutet av veckan var jag tillbaka i sadeln igen lagom till helgen som var fullspäckad med tävlingar både här och där.

Mycket tidigt på lördagsmorgon lastade vi Elle och Kajsa för en resa till Hofors och fälttävlan. Elle skulle få gå en till debutant för att få lite mer erfarenhet innan säsongen är slut. Kajsa & jag skulle klättra upp en klass och väldigt passande så var det också DM för Gävleborg.

Dressyrprovet är inget som fröken K gillar så jag får göra allt för att motivera henne till lite dressyrform. Efter ett program utan större missar så fick vi äntligen göra hopprovet som hon gillar betyligt mer. Med ett missförstånd på näst sista hindret gick vi därifrån med ett nedslag. Inför terrängprovet låg vi ganska långt ner i listorna men den grymma hästen med det stora hjärtat tog mig med på en härlig tur över hindren. Felfritt och inom tiden gjorde att vi avancerade i resultatlistan och knep BRONS i DM samt en 5:e placering i den öppna klassen.

Elle gjorde en kanonfin dressyr och flörtade till sig två st 9:or! =) I hoppningen hade killen lite väl bråttom och glömde att lyfta tillräckligt på fötterna så turligt nog trillade bara en bom. På en andra plats inför terräng gick vi ut på banan fullproppade med adrenalin. Allt gick så klockrent och fantastiskt bra förutom att hon uppepå missade ett hinder. Så tyvärr blev det en stor plump i protokollet som hästen  inte förtjänade denna dag. Piloten blandade tyvärr ihop banorna från lätt och debutant klass, annars hade vi varit med i tätstriden även där.

Sen kväll blev till morgon och det var dags att ge sig av mot en ny tävlingsplats. Denna gång blev det norrut till Matfors och med oss hade vi Queen Star. Uppvärmningsklassen 0,90 meter kändes hon kalasfin och hoppade mycket avspänt och rutinerat. Inför 1 meters klassen var vi nog alla lite pirriga då det gällde det 3:e & sista kvalet till 4-års championatet. Men Queeni var inte påverkad av det utan hoppade runt felfritt och biljetten till semifinalen på Strömsholm är nu fixad.

Med andra ord så hade vi en väldigt lyckad helg och återigen mycket fina hästar att vara stolt över. Arbetet går vidare och på våran gård vilar ingen på soffan. Éftersom kvaltävlingarna nu är avklarade så har jag en tävlingsfri helg framför mig då vi ska fortsätta att ta tag i utbyggnationen av stallet och även komma in på slutdelen av ridbanan och parkeringen för hästtransporter.


Aug 16 2010

Prisade pållar

Cilla @ 6:25

Efter en arbetsam vecka fortsatte helgen likadant.

Lördagmorgon bjöd på flertalet störtskurar innan vi var framme i Ånge. Det var dags för Queen Star att göra några rundor igen. Hon var tillbaka i fin form och hoppade lätt över både mur och vattenmatta som brukar vara lite läskigt på tävling.  Efter två flerfria starter i både 0,90 m & 1 meters-klassen fick hon pris båda klasserna och har även kval nr 2 klart till 4-årschampionatet! Nu försöker vi att konservera den fina hoppning så att 3:e & sista nollan kommer inom kort.

Dag 2 på helgen var en mycket fin söndag. Denna gång var det dags för de allra minsta att visa upp sig för första gången i livet. Tyvärr kom en av fölen jag skulle visa inte till start då hon gjort sig illa i transporten på vägen dit men jag visade 3 hästar för Caflin AB. Alla deras 3 hingstarna belönades med klass 1 och två av dom gick vidare till Fölchampionatet där dom placerade sig 3:a & 4:a med fina ord från domarna. Grattis till Caflin AB för fina uppfödningar!

Efter avslutad visning var det bara att sätta sig i bilen igen och åka hem för att möta upp hästägare på gården. Tur att det var gamla bekantat som redan installerat sig & hästen. En rund och fin blondin stod i hagen, Bella is Back! =)


Aug 11 2010

Uppehåll men inte stilla för det

Cilla @ 22:55

Sommaruppehåll på bloggen men arbetet på gården fortsätter varje dag =)

Ridbanan är nu riktigt på gång och börjar likna sitt slutmål. Dock fick gårdsvägen som går ner till beteshagarna flytta lite på sig för att kunna ge plats åt ridbanan som ska anta måtten 20 x 60 m.

 

Fortfarande är det ganska mycket jobb kvar innan den är ridbar men mycket har även hänt sen vi började med projektet.

På hästfronten rör det också på sig. Den svarta pärlan Fuenamour är på väg hem under de närmaste dagarna. Hon har gjort en fin period nu under sommaren och gjort många framsteg. Den första delen av inridningen är nu avklarad och inför hemgång så har vi kommit så pass långt att jag kan rida henne självständigt i skritt.

Maretto gjorde sitt första hoppass under förra veckan sedan sin skada och allting kändes bra. Han har fått mer energi i sina rörelser men saknar fortfarande lite styrka i sprången innan han är tillbaka i sin tävlingsform.

Queeni ska i helgen få besöka tävlingsbanan igen. Förra gången var hon sig inte riktigt lik och väldigt spänd för allt på banan & runtomkring. Sen dess har vi fokuserat på ”titthinder” och att få ett trevligt flyt i banhoppningen. Vi hoppas att hon har hittat tillbaka till sin fina form och håller tummarna för fler felfria rundor =)

Stallet gästas numera också av stoet Sabrina Skivholme. Hon står hos mig för vidareutbildning och är nu till salu då ägaren ska studera. Det är en mycket trevlig dam som vet hur man uppför sig och älskar att vara på tur i skogen. Vi är bekanta sedan tidigare och vann bland annat våran senaste start i LA:3 =)

Veckorna fortsätter att rulla på och när jag tog en titt i min kalender så insåg jag att många helger framöver är bokad för olika hästaktiviteter. På söndag är det dags för årets fölmönstring och jag har fått i uppdrag att vara med och visa fler fina föl. Så vi fortsätter att jobba på och återkommer under veckoslutet.