Jul 29 2010

Bilder från helgen

Cilla @ 12:00


Jul 25 2010

Fälttävlansframgånger

Cilla @ 20:58

Denna fälttävlanshelg slutade mycket bra, om man bortser från vädret men lite regn behövdes nog!

Båda hästarna har skött sig mycket bra frånsett lite bus i dressyren =) Kajsa tyckte att dressyrprovet var mycket onödigt och sprang mest runt och tittade efter sina kompisar. Hopprovet genomförde hon prickfritt och klättrade några pinnhål på både min och tävlingens listan.

Elle klämde till med ett något laddat men välgenomfört dressyrprogram, utan några STÖRRE missar =) En bockning i galoppfattningen till vänster kunde han inte hålla sig i från men kompenserade upp det genom att visa en mycket fin höger galopp och belönades då med en 9:a!! Hoppningen gick fort och felfritt, precis som det ska vara…

Inför dagens blöta terrängritt låg Elle i Pole Position och Kasja låg även hon med i täten.

Racer Kajsan gjorde en klockren terrängrunda några sekunder innan optimaltiden och stannade då på sina dressyrstraff och tog en Bronsplats idag!! Detta innebär också att vi nu har kvalificerat oss till att klättra upp ett steg i fälttävlansklasserna.

Elle som är en nybörjare i dessa sammanhang hade fortfarande kvar samma mål som förra året, att ta sig runt banan & tycka att det är roligt att hoppa hindren. Han överraskade oss alla och spurtade runt banan med bara en utbrytning, där jag skulle ha varit mer noggrann och plockat ner honom i tempo. Men överlyckliga galopperade vi i mål och tog en mycket fin 4:e placering. Äntligen får han användning av sin enorma energi och stora galopp på ett bra sätt! Jag tror att Elle har hittat sin plats i livet =)

Mycket blöta, leriga och trötta kan vi nu njuta av lite framgångslycka på söndagskvälle för imorgon är det måndag igen och då är det bara att sätta sig i sadeln och trimma sig vidare mot nya äventyr! Härliga hästar =)


Jul 23 2010

Semester, sol och Skånesällskap

Cilla @ 9:40

Vad mer kan man önska av en sommar!?

Vädret har verkligen varit på sin bästa sida, regn på nätterna och härlig värmande sol på dagarna. Hästarna har klarat sig bra trots det heta klimatet. Jag har fått ställa klockan tidigt på morgonen för att hinna rida allihopa innan det blivit för varmt  men det gör ju inget när man sedan har hela dagen ledig att pyssla med annat på våran härliga gård. Imorse upptäckte jag flera stora buskar med vilda hallon som växte brevid en av hagarna. Bär-tokig som jag är så kommer dom snart att plockas in och ätas upp =)

Under mitt blogg uppehåll har det hänt ganska mycket  och det är tack vare min underbara Skånevän som vi fick låna en vecka. Många punkter på att-göra-listan blev klara och vi hade dessutom väldigt roligt när vi gjorde dom. Tänkte sammanfatta lite kort vad som hänt på hästfronten de här sommarveckorna.

Lilla Tore har åkt hem en sväng, han fick en dumt sår som inte ville läka så en pencilinkur och lite vila så är han snart på G igen.

Stora bruna Maretto bor nu hos oss igen. Han är under igångsättning efter sina skador i vår och hoppas att han kan få följa med ut på tävling i höst igen.

En ny gäst har också anlänt. Det är stoet Fuenamour som har kommit hit för sin första inridningsperiod. Hon har visat på ett mycket bra temprament och tar till sig nya uppgifter på ett enkelt sätt. Vi har hittills jobbat med sadeltämjning, longering och påbörjat tömkörningen.

Queen Star är nu också igång igen efter en vila från mig och tävlandet. I helgen var det dags för lite träning igen och hon hoppade mycket okomplicerat och med bra självförtroende. Om drygt en vecka är det dags för tävlingsbanan igen.

Tävling blir det också den här helgen. Fälttävlan i Bollnäs över två dagar. Vi tar med oss både Kajsa och Elle den grå så det gäller att ha servicepersonal på plats =)


Jul 06 2010

Work in progress =)

Cilla @ 9:27


Jul 05 2010

Ökenhetta men många solglimtar =)

Cilla @ 10:59

I stekande hetta tillbringade vi helgen i Baståsen för att göra våran fälttävlans debut tillsammans, Kajsa & jag. Matte Mia var med och coachade oss till framgång =)

Dressyren har var den svaga delen men igår satt dom bitarna på plats och vi kunde glatt överaskade se att hennes dressyrstraff var klassens 3:e bästa! I hoppningen var vi lite okoncentrerade båda två så första hindret petade vi ner men tog oss i kragen och hoppade resten felfritt.

På eftermiddagen var det dags för terrängprovet i 30 graders värme. Men Kajsa är som en tiger på savannen och flög lätt över alla hindren. Hon la sig i ett bra tempo och höll det jämt ända in i mål. Tänk om alla fick sitta på en sådan klippa när man rider terräng. Vi slutade totalt på en 6:e placering av 49 startande efter några tidsfel i terrängprovet. Med tankte på den hetta som varit under hela dagen och att en stor del av banan gick på stigar med stubbar och sten så känner jag att det var bra att inte rida fortare på våran första fälttävlan. Vi ska ju iväg på tävling igen redan nästa helg så det gäller att ha en pigg & fräsch häst till dess också!