Jun 29 2010

1:a kvalet klart för 4-års championatet =)

Cilla @ 6:17

En härlig sommarkväll i Matfors slutade med mycket bra resultat. Våran tant Brun skötte sig väldigt bra. Ett missförstånd i första klassen gjorde att vi fick med oss 4 fel men i andra klassen 1 meter skärpte jag till mig och Queeni hoppade kalas. Så med ett strålande humör och nöjd häst kunde vi åka hemåt med ett godkänt kval  för 4-års championatet i hoppning. Nu dröjer det några veckor innan nästa tävling så då får hon lite tävlingsvila och istället jobbar vi upp lite mera kondition så att hon kan klara av 2-dagars tävlingar under sensommaren.

Elle trimmas vidare och om dagens schema vill hålla ihop så är det planerat för terrängträning på Flackåker ikväll. Men det är ganska mycket som ska tajma  innan dess och så här i höskördartider är det lite extra svårt att få tiden att räcka till =)  

Tore gör framsteg och börjar nu att hitta en stadigare arbetsform. Nu väntar fortsättning på uppbyggnad av styrkan och inhoppning för den lille killen.

Humle (Custom) och Dumle (Charger Mail) har hittat sin plats på gården och mår toppen i den stora beteshagen. På morgonen behagar dom knappt resa sig när jag kommer och ska smörja in dom mot flugorna. Härligt med så trygga unghästar!

Kajsa och jag jobbar på den här veckan för att få till en bra dressyrform och även lite banhoppning ska hinnas med. På lördag styr vi söderut mot säsongens första fälttävlansstart i Baståsen! Håll en extra tumme då!

Arbetet på gården står verkligen inte heller stilla och den senaste tiden har vi röjt buskar och träd för våran blivande ridbana. Under veckan hoppas jag att den stora grävmaskinen har tid att titta förbi så lovar jag sen att uppdatera här med lite före- efter bilder.

Flera hästar väntas komma under nästa vecka och lagomt till min ” semester” så får vi härligt besök från våran underbara Skåning =)

Glad sommar på er!


Jun 23 2010

Betessläpp i Tomta

Cilla @ 6:50

Äntligen var det dags att släppa ut 4 st lyckliga killar i den stora beteshagen =) Någon sprang mer och fortare än vissa andra men efter en stund vara alla nöjda och tuggade glatt på det saftiga gräset. I och med betessläppet har vi fått två nya kompisar på gården. Det är 1-års hingstarna Charger Mail PB och Custom PB från Persbo Stuteri. Dom är sedan förra sommaren bekant med farbror Elle så han tog dom snabbt under sina vingar =) Bilden är tagen kl 5 på morgonen och hästarna möter mig för våran dagliga morgonstund som innebär insmörjning och kontroll av kropp och knopp.

Elles tävling i helgen bjöd på både sött och salt. Men i det stora hela var det helt klart godkänt. I LA:6 debuten skrällde vi till och red hem 63,7 %  & tog hans första regionala LA placering =). I den Msv-klassen hade killen vaknat till ytterligare och bjöd på både det ena och andra som tyvärr inte tillhör någon av  rörelserna i programmet men bytena gjorde han helt okej så vi får väl vara nöjd med den biten  av debuten ändå. Tränar vidare! ;-)

Prima Donna har i helgen fått resa hem på bete till sina kompisar och vi önskar henne en skön sommar!

Igår var racer Kajsa, matte Mia och jag till Bollnäs och träna ihop oss på lite terränghinder igen, för snart stundar årets första start i fälttävlan =) Det blir Baståsen om drygt en vecka och vi är laddade upp till öronen.

Ikväll däremot bär det av till Matfors och Queen Star ska ännu en gång kliva in på tävlingsbanan. Denna gång ser vädret lite bättre ut så kanske vi kan slå till med en felfri runda för att fira den kommande midsommarhelgen!


Jun 16 2010

Välkommen Tore!

Cilla @ 12:35

Sommar kopplas ofta ihop med sommarlov eller semester, men inte på våran gård i Tomta. Här det full fart och några av hästkompisarna har åkt hem på ledighet och gjort plats för nya individer.

Sally och Bella har åkt hem till Jämtland på ledighet. Båda två kommer att må gott av att gå på bete efter en bra vår här hos mig. Primmis är kvar ett tag till och börjar nu få ihop kropp och själ till ett bra samarbete. Sen är även hon värd några veckors vila hemma på gräsängarna i Krokom.

Queen Star ska gå några tävlingar till innan hon få ta det lite lugnare. Nästa resa blir till Matfors i mitten av nästa vecka för en kvällstävling, förhoppningsvis i solsken =)

Elle fick ett träningspass för Ia under förra veckan och det var ett tag sen han fick hennes vassa ögon på sig så vi behövde trimma till oss lite innan bytena satt där dom skulle. I den positiva andan från träningen så anmälde jag till tävlingarna i Sundsvall på lördag, LA:6 och kanske en debut i MsvB:2 om alla pedaler sitter på plats. Det var ju dock nästan 2 år sedan han sprang runt på en dressyrbanan sist så det gäller att hålla tungan i rätt mun ;)

Maretto är nu sakteliga på väg tillbaka efter en skadefylld vår. Med ett bra igånsättningsschema och hans hjärta av guld så hoppas jag att han kan få bli frisk för tävlingsbanan igen.

Nykomlingen Tore är en liten men naggande god häst. Han är inte hög över marken men hans positiva sätt gör att han växer i mina ögon. Den första dagarna har gått väldigt bra och han kommer säkert bli en klippa att jobba med.

Bilder på gården är på gång, men har haft lite otur med vädret och regndropparna vill trilla ner så fort kameran kommer fram så håll ut!


Jun 12 2010

Regn på tvären, sadeln på sne och en snurrig pilot på ryggen

Cilla @ 14:07

Dagens tävlingar har minst sagt varit blöta =( och lite stressiga. Många strykningar pga av det vidriga vädret gjorde att planeringen för 3 hästar och 6 st starter blev lite för svår att pyssla ihop.

Först ut imorse var tant brun som gjorde en kanon runda. Piloten hade nog inte vaknat riktigt än så vi tog hindren i lite fel ordning men hästen hoppade super och har verkligen förstått det här med tävling =)

Sen var det dags för HK-racer som var mycket pigg och i omhoppningen blev vi båda två lite för ivriga så sista bommen föll men en fin 3:e placering knep vi åt oss. Kanske inte var den snyggaste omhoppningen men det var så kul att få rida på lite då jag nästan alltid sitter på unga eller orutinerad hästar som går avd B. Så jag ber om ursäkt för det ;)

Nästa i startordningen var det Queeni igen och denna gång skulle hon debutera sin första 1 meter. Nu hade regnet tagit ett hårt grepp om banan och banpersonalen, så helt plötsligt dök det upp gula gubbar vid hindren som hon tyckte var mycket läskiga och fick då lite koncentrations svårigheter. Men helt klart en godkänd första 1 meter i ösregnet.

På tur igen stod Kajsa och laddade för 1,10 meter. Underlaget var allt annat än bra men hon flög runt banan och lyfte  mycket noga på tassarna så med en dubbelnolla och ganska snabb tid så låg vi i ledning ett tag men blev till slut lyckliga tvåor istället.

Elle bus som stått snällt och väntat på sin tur hela dagen fick en oförtjänt kort och rörig framridning pga ändringar från domaren. Men han gick in och gjorde ett mycket bra jobb i 1,10 m med två nedslag. Eftersom han har en förmåga att ta i väldigt mycket i sprången så blev det blöta och tunga underlaget inte till någon hjälp för honom. Språngkurvan blev svår och han är en häst som verkligen vill vara felfri så vi valde att avanmäla oss till 1,20 m. Vi tar nya tag och hoppas att dagens rundor inte tagit för mycket på hästarna.


Jun 07 2010

Tok-trevlig terräng-träning

Cilla @ 9:30


Jun 01 2010

PÅ PLATS!

Cilla @ 6:22

Äntligen! Nu är vi på plats och börjar att installera oss i vårat nya liv på gården =)

Efter en lång tid av packning och planering var det dags för den stora dagen. Tack vare underbara vänner och släkt gick det hela väldigt smidigt och på bara några timmar fanns det mesta på plats i huset.

För de fyrbenta gick flyttlasset på söndagen och det var väldigt lyckliga hästarna som utforskade de gröna hagarna. Så härligt att kunna se hela flocken gå och beta från köksfönstret!

Helgen innehöll inte bara flytt av kartonger och möbler utan också ett par pass hoppträning för Arnold Assarsson. Det var tant Brun (Queen Star) som fick följa med till Hudik och visa upp sig. Och det gjorde hon med besked. Efter två pass med mycket beröm över denna lilla häst så har jag som ryttare en uppgift: Att göra så lite fel som möjligt =)  Hoppas att jag ska lyckas med det så denna ” Drottnings stjärna” får chans att visa vad hon går för.

Prima Donna fick sin första behandling av Eva förra veckan och det märks redan nu skillnad så ikväll ska vi få besök igen och hoppas på lika bra resultat.

Bella har påbörjat sin nedtrappning inför sommarvilan och hon känns mycket mjuk och fräsch. Hon ska få en välförtjänt paus för att samla kraft och bara få vara häst i sommar.

Sally tar det också lugnt nu efter 3-årstestet och hon ska också få vara ledig mycket i sommar för att återhämta sin unga kropp.

Herr Grå får inte semester än =) Han har några tävlingar kvar och ska få bekanta sig med terränhindren lite mer innan han får sommarlov.