Maj 24 2010

En diplomkille och en klass 1 tjej

Cilla @ 12:23

 

Ja då var årets 3-årstest avklarade! Och med fina resultat dessutom!

Småhästarna skötte sig mycket bra på sitt livs hittills största äventyr. Sally (San Prima) har haft en lång uppförsbacke att ta igen från hösten men gjorde bra ifrån sig. Hon blev tyvärr blev mycket spänd av applåderna från föregående häst men belönades ändå med klass 1 som gångartshäst.

Tweed är en cool kille och det visade han även för domarna. Med nästintill 8:or rakt igenom så fick han 47 poäng och ett gångartsdiplom att skriva in på meritlistan. Han placerade sig på en mycket fin 3:e plats av alla 78 startande hästar i Högbo. Grattis till uppfödare/ägare Marie-Louise Johansson!

Söndagens planerade terrängträning blev inställd pga det blöta vädret så hästarna passade på att ta några egna galoppintervaller i hagen… Under helgen fick vi även fin besök av självaste Prima Donna. Hon är mamma till San Prima och storasyster till Bella Donna så nu har vi snart haft hela släktträdet från Vikestallet. Primmis ska få bo hos oss ett tag innan hon får åka vidare hem på sommarlov.

Till helgen avgår det stora flyttlasset mot gården Tomta i Delsbo så när vi hörs igen så finns vi på annan ort!

Ha det gott allihopa!


Maj 21 2010

Trollen mot treårstest & vi på väg till Tomta

Cilla @ 18:55

ojoj, efter lite grymtningar från olika håll sitter jag nu här och ska försöka uppdatera er alla vad som händer hos oss =)

Blondinen Bella Donna har rest Uppland runt  tillsammans med mig och Emma i bussen. Hon har skött sig riktigt bra och sprungit fint på dessa otroliga anläggningar som vi inte riktigt är vana vi att besöka. Nu har hon gjort sig förtjänt av en härlig sommarsemester och får ladda upp inför höstens Breeders tävlingar.

Elle bus trivs i den varma vädret och går som en klocka. Vissa dagar är det till och med så att jag får driva honom men han kommer snabbt ihåg vem han är och då blir det krut under hovarna igen =) På söndag är det dags att möta terrängbanan igen och vi styr oss mot Bollnäs Ridsällskap.

De två yngsta medlemmarna i stallet, San Prima & Tweed har trimmats mot treårstestet som äger rum imorgon. Då är det dags för trollen att bli prins och prinsessa. En lång dag väntar dom och vi håller tummarna att dom visar sig från sina bästa sidor!

Tant brun (Queen Star) fortsätter att hoppa fint. Vi jobbar mycket med hennes självförtoende och övar på olika typer av hinder. Efter hennes tävlingsdebut var hon lite tveksam då hon trodde att man måste hoppa höghus varje gång för att kunna ta sig över. Men nu är vi tillbaka på lagom språngkurva igen och tittar efter nya tävlingar att träna på.

Kajsa kavat ska också få följa med till Bollnäs terrängbana där vi ska fortsätta att lära känna varandra mer. Banhoppningen fungerar kanon nu och det gäller att hålla i sig i svängarna för den här damen vet vad hon ska göra =) Dressyren är det som hon tycker är minst motiverande så vi försöker att lägga in den träning tillsammans med bommar och annat skoj.

Förutom det fantastiska vädret som våren (eller försommaren) bjuder på så har vi en STOR flytt att se fram emot. Stora härliga beteshagar och ett stall som jag själv skulle vilja bo i står och väntar på oss i Tomta!

Nu är det dags att gå ut till stallet och välkomna en helt gäng med nattgäster från jämtlänska skogarna.

Håll en tumme eller två för oss under morgondagen!


Maj 08 2010

Debuternas dag

Cilla @ 22:09

Idag lastade vi nästan hela ligan och åkte på hopptävling.

Först ut var Queen Star som gjorde sitt livs första tävling. Tyvärr slog hon i ett hinder på framhoppning och blev då ganska osäker. Men efter att fått titta sig omkring en runda så försvann krokodilarna under hindren och hon hoppade runt felfritt =)

Sen var det dags för rutinerade Kajsa. Hon gled över hindren felfritt första klassen och var mest irriterad över att piloten skulle vara med och bestämma. Tråkigt nog så trillade två bommar i 1-klassen men hon var mycket fin så med lite mera tid tillsammans blir det riktigt skojigt.

Och till slut blev det äntligen dags för Elle att entra banan. Han har inte varit på tävling sedan september så jag kan lova att han tyckte det var roligt. Det var en bra säsongsdebut och dessutom första gången han gick mot klockan så en fin 3:e plats var vi mycket nöjd med. I 1,10 m klassen var han ännu finare på hinder men då var piloten lite ur form och red för stora vägar så vi slutade på ett ynka tidsfel.

Är glad för att alla 3 hästarna som skötte sig utmärkt och nu är igång för en härlig säsong! Nu är det dags att vila lite innan morgondagen kommer!

Tack till hästägare och alla andra hjälpande händer som gjorde denna intensiva dag mycket lättare!


Maj 02 2010

3-årsträning och terrängpremiär

Cilla @ 20:52

Åh äntligen! Idag har vi varit ute i blåsvädret på Flackåker. Vindarna drog stormstyrka ibland men vad gjorde det när vi äntligen fick skutta runt på terrängbanan efter en hel vinter av längtan. Och jag kan lova att hästarna har längtat efter det också =) Pigga som mörtar skuttade dom runt som gummibollar. Veteranen tog mig på tur runt banan sen var det dags att styra runt det gråa yrvädret en runda också. Han kunde slappna av så småningom och hoppade riktigt trevligt på slutet.

3-åringarna har haft en händelserik helg också. Igår övade vi ridning med båda  samtidigt på ridbanan. Bra att lära sig att fokusera trots att en till kompis springer på andra sidan. Både skötte sig utmärkt och är mogen för den ridning som krävs på 3-årstestet. Idag repeterade vi löshoppning och även det funkar bra då dom har helt klart för sig vad dom ska göra. Sen är det självklart otroligt olika individer och har sina egenheter att jobba med.