Apr 26 2010

Så det kan gå

Cilla @ 22:12

Stallet blev återigen fullt under förra veckan. Allas vår buse Tweed har varit hemma en sväng men ska nu trimmas till treårstestet. Han leker för fullt med kompisarna i hagen och verkar tycka att livet är helt okej.

På tisdagen höll jag mitt livs första clinic! Lite pirrigt var det innan men så fort jag börjar prata och får använda hästen att visa med så bubblar orden fram. Jag har fått positiv feedback från dom på läktaren och hoppas att de hade något nyttigt att ta med sig hem. Till veckan är det dags för nästa föreläsning och då är det ett gäng gymnasieelever som ska komma och lyssna.

Tyvärr blev jag sjuk  i mitten av veckan så Bellas tävling blev därmed inställd. Emma var en pärla under veckan och motionerade hästarna så att jag återhämta mig ordentligt. Men till helgen var jag på benen igen och då var det dags att ta igen de missade timmarna i sadeln.

Vädret bjöd på sin bästa sida och då är det så mycket lättare att rida när solen lyser rakt in i själen. Man känner liksom hur energin som laddats ur i vinter kommer tillbaka och fyller på kroppen. Det är nästan den bästa tiden att ha häst nu, förutom att det fattas lite grönt gräs i hagarna förstås =)

Helgen bjöd också på tävling =) Det var familjen Brodin/Olssons häst Sabrina som skulle visa upp sig på tävlingsbanan. Första klassen gjorde jag ett av det förbjudna misstagen och trodde att jag skulle rida ett annat program än vad som egentligen var. Så efter några sekunders titt på programmet hos domaren kunde jag ändå genomföra ritten, dock utom tävlan. I den andra klassen hade vi koll på allting och vann LA:3 på drygt 62 %. Hästen skötte sig utmärkt hela dagen och var välförtjänt av sitt fina segertäcke!


Apr 18 2010

Bella klar för Breeders!!!

Cilla @ 15:11

Härligt! Skönt! Och himla kul att ha en häst färdigkvalad för Breeders och Avelschampionatet!

Dagen började inte som önskat då blondinen inte var på tävlingshumör men hon fick en klass att värma upp på och sen satte vi ritten på dryga 73 % och fick våran biljett till hösten unghästtävlingar på Flyinge!

Tusen tack till Emma som klev upp och följde med som hästskötare efter bara ca 2 timmars sömn!

Dagen är ännu inte slut för den här hästverksamheten men först blir det lite WC hoppningar på TV:n. Sen är det dags att välkomna tillbaka en nygammal bekant som anländer till stallet ikväll!


Apr 13 2010

Helg full av hopp

Cilla @ 6:53

Både metaforiskt och bokstavligt talat så har det varit en hoppfull helg =)

Den inleddes med Bella på Ia-träning. Även om ryggningar inte är våran favoritrörelse så fanns det många andra gobitar under träningspasset. Nu hoppas vi på fina resultat vid helgens tävlingar i Sundsvall så kanske vi kan få med oss någon kvalbiljett hem =)

Lördagen började också med hoppning då Bella & en till 3-åring löshoppades i ridhuset. Hon levde verkligen upp till smeknamnet Rally-Sally och galopperade runt i ringen som om det voren en Formel-1 bana. Men när väl hindren kom på plats så löste hon det på ett bra sätt och börjar få bra rutin på det nu.

Vi fortsatte lördagen med mera hoppning och nu var det äntligen Elles tur att få vara med på Uffeträning igen. Jag anade att det fanns mycket bus i honom och började att rida fram en stund på utebanan men de extra 20 minuterna hjälpte inte för han skuttade ändå omkring runt hindren när han kom in i ridhuset. Visst är det kul att han tycker det är roligt men allt blir ju så mycket svårare när hästen vill bestämma allt själv.

För att inte bryta denna hoppiga helg så fortsatte vi på söndagen och nu var det dags för tant Brun (Queen Star) att få hoppa lite. Hon gör det mesta enkelt och löser kombinationer och studsserier bra. Hennes bekymmer var de upphöjda travbommar som hon tyckte låg för långt i från varandra och var då lättare att hoppa över en att pricka in en fot mellan varje. Ser ändå ljust ut för den planerade tävlingsdebuten i maj.

Som avslutning på denna helg fick jag erbjudande om att sitta upp på en rutinerad dam och detta hör ju inte till vanligheterna då jag mesta har unghästar att sitta på. Mycket roligt var det och med chans till annan typ av ridning så gör jag gärna om det!

Andra tecken som inger hopp är varmare väder, långa ljusa kvällar, vinterpälsar som har lossnat och flyttkartonger i varje vrå ; )


Apr 06 2010

Packning i Påsk

Cilla @ 12:47

Det var väldigt välkommet med lite några extra helgdagar så här på våren när det närmar sig unghästkval, 3-årstest och framförallt en stor flytt av hem och hästar. Packningen är nu påbörjad men det är fortfarande ganska svårt att inse vad som väntar oss.

Hästarna har sprungit fint i helgen och solat sig i söderbacken ute i hagen.

Rally-Sally är nu igång igen efter ca 2 veckors semester. Hon är fortfarande en riktig goding och det var inga problem att sitta upp på henne efter vilan. Hon följer enkelt med de äldre hästarna i skogen och rör sig lätt i alla gångarter med mig på ryggen.

Elle har också fått komma igång ordentligt igen och har varit iväg till ridhuset ett par gånger under förra veckan. I söndags var det lite lydnadshoppning i ridhuset men det struntade han i ;).  Han vill gärna sköta allting själv och då går det lite för fort.

Bella trimmas vidare och vi fokuserar mycket på den förvända galoppen och varvar det med turer till klätterbacken. På fredag väntar en efterlängtad Ia-träning och då tror jag att vi ska önska oss lite hjälp med ryggningarna =)

Maretto är också i startgroparna och har börjat jogga igång med sin matte. Vi håller tummarna att han får vara hel och frisk nu resten av året så att vi kan fortsätta där vi avslutade.

Queenie börjar få vårkänslor och det innebär MYCKET energi och så lite egen påhittade bus som inte alltid uppskattas… Men hoppningen i helgen var en positiv upplevelse. Styrkan kommer mer och mer i både galoppen och språnget. Till helgen kommer Uffe på besök igen och ska försöka få ihop det så att vi kan vara med och skutta lite med dom andra hästarna. Brukar oftast bli lite extra spännande då vi är några fler i ridhuset samtidigt så det är bra träning för hennes koncentrationsförmåga.

Resten av veckan fyller vi med vardagssysslor och förhoppningsvis många härliga timmar på hästryggen!