Mar 31 2010

Mera publicitet ;)

Cilla @ 10:09

Många vänliga och varma ord har kommit till mig efter helgens framgångar och det tackar jag väldigt mycket för!

Den lokala tidningen kontaktade mig igårkväll så vi står nu omnämda där på dagens sportsidor =)

Har även lyckas få upp in en liten film på Bella och mig från helgen LB klass. http://www.youtube.com/cillasunghast#p/a/u/0/IDzTCjcZB0k

Inridningen hamnade tyvärr på en annan film så den hittar ni också på min sida http://www.youtube.com/cillasunghast

Annars rullar dagarna vidare mot en skön påskhelg då det kommer lite mer ingående uppdateringar och kanske någon härlig bild i den efterlängtade vårsolen!


Mar 27 2010

Ett guld och ett silver

Cilla @ 21:53

Idag har varit en mycket lyckad dag!

Den började lite tråkigt med spöregn och spegelblank vägbana men 3 tjejer tuffade ändå norrut för en lång tävlingsdag. Väl framme var den jobbiga resan som bortglömd och Bella visade framfötterna redan i den första klassen och fick en finfin andra plats. Till LA-klassen spetsade vi formen ytterligare och vann klassen på 66,34 %!  Bella har gjort oss mycket stolt och överraskade med att orka prestera så bra i två klasser samma dag.  Ännu gladare blev vi när vi tittade i protokollet och såg att domaren belönat oss med en 9:a! Helt underbara känsla! =) Resan hem gick som ni kanske förstår lite lättare och väl hemma ska vi nu försöka smälta dagen och värma upp frusna kroppsdelar.

Ligan på hemmaplan har varit ledig idag och var mycket nöjda att få komma in efter en dag i ruggit väder. Nya tag imorgon då vi hoppas på mindre isväder och mera sol!

Trevlig helg!


Mar 22 2010

Samlar på reservplaner

Cilla @ 22:01

Något man får lära sig med dessa djur är att det alltid måste finnas en reservplan i bakfickan.  Och ibland räcker det inte med en plan B utan man får ha en plan C och vissa fall även en plan D.

Just som alla hästar verkar vara på banan igen så lyckas stora Brun göra sig illa i hagen och skaffar sig ett svullet ben. Så lite vila och mjuk igångsättning väntar honom istället för den planerade tävlingen helgen som var.

Istället får man glädjas åt att Elle nu är hemma igen och rids tillsammans med dom andra. Han fick  följa med till ridhuset och skutta lite i helgen. Gissa om han var lycklig! Så vi får se vilken plan som gäller för honom framöver.

Bella är just nu den enda i stallet som är igång för tävling. Den gångna helgen krävdes ett trimmningspass inom fyra väggar men nu känns hon riktigt fin. Planen för henne är tävling till helgen och en LA debut om orken finns.

Lilla Brun fortsätter sin strålande inhoppning och fick i helgen prova lite läskigare hindertyper.  Hon är klok och litar på sin ryttare så vi fortsätter med samma plan för henne som innefattar mycket ridning i skog och mark samt minst ett hoppass i veckan.

Så har vi även en annan liten stjärna som går framåt för varje dag. Rally-Sally har gjort fina framsteg den här utbildningsperioden så nu får hon en välförtjänt liten vila. Förhoppningsvis blir hon av med den mesta vinterpälsen under sin semester och få chans att smälta det som varit de senaste veckorna.

Under söndagsförmiddagen hade jag löshoppningsträning i Delsbo för stora och små. Många 3-åringar har nu kommit igång bra och flera tillfällen planeras in innan 3-årstestet i maj så håll utkik.


Mar 14 2010

Tävlings debut för blondinen

Cilla @ 22:00

Våran Bella skötte sig mycket bra under sin debut på tävlingsbanan idag. Lite hopp och skutt under framridningen och ett avbrott i galopprogammet är sånt man får räkna med när man har nybörjare med sig =) Men trots lite missar och inte 100 % tävlingsform så samlade vi ihop drygt 66 %  och fick med oss en fin 4:e placering hem.

Stora  brun (Maretto) och Lilla brun (Queeni) tränade igår för Uffe i Delsbo. Maretto var inte riktigt på hugget och som hans lill matte brukar säga så måste vi ”farta upp” lite mer så det får vi tänka på till nästa helg då det är dags för tävling i Sundsvall igen. Queeni var helt klart lördagens starkast lysande stjärna. Helt okomplicerat går hon in och jobbar med hinderserier och övningar som om hon aldrig gjort annat. Kanske vi kan börja ana en liten svan ur denna ankunge ?!

Befinner mig just nu  i Uppsala för att imorgon förhoppningsvis kunna hämta hem min grå springare. Håller mina tummar för det!


Mar 09 2010

Vårväder :)

Cilla @ 9:30

Underbart att se takdropp och höra fåglar som kvittrar! Nu är våren äntligen här hos oss också även om den har ett tjockt vintertäcke att ta sig igenom först.

Helgen bjöd på lite olika resor. Tweed åkte tillbaka hem igen för att ha lite skoj med matte och sen få en viloperiod innan allvaret börjar, eller ja så allvarligt det kan bli för en 3-åring =)

Bella har gjort ett bra pass för Ia. Vi jobbade mycket med traven och fick hjälp med påskjutet ur hörnen in på diagonalen när vi nu ska till och börja sträcka lite mer på benen. I övrigt så har hon ännu en gång gjort framsteg sedan förra träningen och vi ser hela tiden nya kvaliteter i henne som kan plockas fram. Men vi tar dag för dag och jobbar oss fram emot mer styrka sen får vi se var vi hamnar. Den framflyttade tävlingsdebuten ligger planerad nu till helgen istället och vi tar det som en träning och en chans att se vad vi har att jobba med.

Sally blir mer och mer likt en ridhäst i både kropp och knopp =) Jag har sagt det förr och kommer säkert att säga det igen men hon är en riktig gobit den hästen. Så härlig att jobba med och har en underbar inställning till omgivningen. Ett mycket spännande uppdrag!

Maretto´s säsongsdebut var helt klart godkänd. Efter att det varit svårt att ta sig till träningarna den senaste tiden pga av det extrema vintern så gjorde han två fina rundor med ett nedslag i båda. Under andra klassen blev han trött och det yttrade sig genom korsgalopp i svängarna och då blir det svårt att hålla ihop en sådan stor kropp. Men vi siktar in oss på lite Uffeträning till helgen och laddar om för ny tävling om 14 dagar då vi hoppas ha lite bättre uppladdning.

Och som ett brev på posten sprang Elle och skadade tassen i helgen. Tur i oturen var det inte så farligt och han pysslas nu om i trygga händer =)


Mar 04 2010

Dåligt med uppdatering…

Cilla @ 9:30

….men det ska det bli ändring på nu!

Finns många olika anledning till att jag inte har haft tid till detta men största är trots allt att stallet är fullt och verksamheten går på högvarv så det är ju en ganska bra anledning. Sen har vädret strulat till det ganska mycket för oss de senaste veckorna och som många av oss som håller på med hästar vet att den här vintern har varit jobbig på många sätt. Extrem kyla och massor med snö gör att allting tar mycket längre tid. Men nu är vändningen här, ljusare tider och mildare väder står på tur och det är jag så glad för.

Om vi backar bandet till sista blogginlägget så har som sagt stallet fyllts på med hästar. Till våran glädje är 3-års stoet Sally tillbaka igen för fortsatt matchning inför vårens 3-årstest.  En otroligt sympatisk häst som hela tiden vill göra rätt, så ibland går allting lite för fort därav smeknamnet Rally-Sally =).

Söndagen samma helg hade jag löshoppningsträning i Delsbo. Trots snöstorm så var det många som tog sig dit. Det är alltid kul att se flera hästar i samma årskull. De utvecklas så olika men alla är positivt inställda till sina uppgifter och löser dom utifrån sin egen förmåga.

Queeni alias Tant Brun har kommit igång riktigt bra med inhoppningen nu och är väldigt okomplicerad att hoppa uppsuttet. Hon tar allt med ro och skuttar enkelt över flera hinder i följd. Blir spännande att fortsätta jobbet med henne framöver och även så småningom ta ut henne på tävlingsbanan.

Tweed har blivit stallets egna Emil och hittar ständigt på nya hyss så nu är han förvisad till ”snickeboa” och får inte leka med sin kompis idag. Förutom sina egna små äventyr är han trevlig kille som har lätt för sig. Han rör sig riktigt bra, men blir lite bekväm ibland och vill inte alltid visa vad han kan =)

Blondin-Bella är det full fart på. Hon är nu ganska nära en tävlingsdebut som egentligen skulle ha varit i Söderhamn förra helgen men jag var tvungen att ställa in då snön gjorde det ommöjligt att ta sig iväg. Istället fick vi nöja oss med ett pass i ridhuset och trimma själva. Imorgon väntar ett möte Ia och vi är peppade inför nya uppgifter. 

Till helgen väntar däremot säsongsdebut för stora Maretto. Han har kännts mycket fin de sista gångerna vi hoppat så han ska få starta två klasser på lördag. Det blir en liten repetition från hösten och en runda med lite större hinder. Ska bli så himla kul att få åka på tävlingar igen =)

Min egna häst Elle är nu också igång igen. Jag har förmånen att få hjälp med honon av Emma som flyttat hem igen =) och dom passar varandra som handen i handsken. Elle får följa med som moraliskt stöd när 3-åringarna går på ridtur i skogen och även följa med till ridhuset några gånger för att känna på hoppningen igen. Jag hoppas och tror att han ska vara iform för några lättare tävlingar snart men vi tar en dag i taget!

Det var några rader från oss i Västansjö! Lovar mera bloggning och kanske också bättre väder! =)ellepuss.jpg