Feb 15 2010

REFILL

Cilla @ 6:31

Stallet fylls på med hästar igen, denna gång var det välbekanta ansikten som dök upp =) 3-åringen Tweed är tillbaka för en utbildningsperiod och han ser pigg & fräsch ut. Matte Erika har hållit igång honom under vintern så nu ska han bara trimmas till lite igen. På promenaden igår hade han glömt hur man skulle uppföra sig så jag fick påminna honom ganska många gånger, Elle gick lugnt bredvid och funderade nog på vad hans kompis pysslade med. Tar nog några dagar innan han kan ordningsreglerna igen =)

Blondin Bella har blivit ett riktigt energiknippe. Hon har tidigare haft lite sämre kondition än vad man önskar men nu är hon ikapp dom andra och det har verkligen märkts den sista veckan. Trots mycket pudersnö plus en tur till galoppbacken har hon energi kvar på hemvägen för att busa lite med mig på ryggen. I och med detta kan vi nu också öka på hennes träningsmängd ytterligare och förhoppningarna om en tävlingsdebut i mars ökar för varje dag.

Tant Brun alias Queeni är också en mycket pigg och glad tjej. Tillsammans med sin nya tyska pojkvän har hon varit ute på härliga turer i vintersolen under helgen. Även där har jag nog underskattat hennes kondition så hon kan nog börja jobba lite mera också. Inhoppningen som tyvärr har blivit lite försenad på henne ser ut att vara väldigt nära nu och om hon hoppar med ryttare som hon gör i löshoppningen så får jag nog se till att spänna fast mig.

Elle är full av bus och nu är det dags för mig att klättra upp på ryggen igen, får se hur länge jag får sitta kvar där uppe… Vårterminen blev inte riktigt som jag tänkt mig med honom men som alltid så går deras välbefinnande i första hand och han behövde en riktig undersökning som vi hoppas på ska hjälpa honom.

Kommande helg blir det yngre hästar i fokus då jag ska ha löshoppningsträning i Delsbo. Efter gårdagens hoppning på TV och live är jag nu riktigt sugen att starta tävlingssäsongen. Dock dröjer det troligen några veckor till…

Planerna för den nya gården är många så det blir nog till att göra en prio-listan för att kunna ha koll på läget. Ni kan tro att vi längtas! Ha det gott i solen, en bra energikälla i den långa vintern som fortfarande bor hos oss.


Feb 10 2010

Clinic med Mikael Carlstedt

Cilla @ 9:45

Igår var jag inbjuden att rida med på clinic för Mikael Carlstedt i Ljusdals ridhus. Denna gång var det Maretto som fick följa med och visa upp sig =) Jag tyckte att han skötte sig riktigt bra med den stora publiken som satt nära och med en lite för lång framridning. Visst har vi ganska mycket kvar att jobba med när det gäller styrka och snabbhet i tassarna men Mikael tyckte helt klart att vi hade ett bra mål för honom med Breeders till hösten. Så om jag slutar att rida så överkontrollerat och sätter en bättre galopp i den stora & lite långsamma kroppen så ska det nog bli ordning på oss =)


Feb 07 2010

En dröm blir till verklighet

Cilla @ 20:17

tomtagarden.jpgI flera år har vi haft en tanke, en vision, en dröm om en egen gård där vi kan utveckla min verksamhet och ha hästarna nära vårt hem. I sommar blir detta verklighet då vi äntligen hittat det vi letat efter så länge!

Gården är en stor och härlig Hälsinge gård med underbart vacker natur och fantastiska möjligheter. Så vi planerar och längtar tills den dagen vi får nyckeln till vårat nya liv! =)

tomtastall.jpg tomta-mark.jpg


Feb 04 2010

Blondin Bella, Tant Brun, Grågrå och Räven

Cilla @ 21:14

Kärt barn har många namn sägs det och lika så är det här i Västansjö =) Utan att göra hästarna till männsikor så får dom trots allt namn utifrån sina personligheter och även sitt utseende.

Brunstiga Blondin Bella ska imorgon få träffa Ia igenom för en efterlängtad träning. Vi har kämpat på med våran hemläxa och sprungit runt bland virvlande snöflingor så nu är det upp till bevis om vi får gå vidare med nästa steg eller om vi får putsa lite till innan.

Tant brun har lite oflyt med sin träning men snart får hon en ny stallkamrat och ridsällskap ute i skogen så hon kommer att vara fit for fight när våren lyser fram. Det kliar i fingrarna över att få börja ta med henne på lite större uppgifter.

Räven som är den yngsta medlemmen i stallet har gjort väldiga framsteg. Hon lyssnar nu mycket bra på kommandon och springer fint i linan. Eftersom hon fortfarande är rätt ung så kommer hon snart att åka hem och förhoppningsvis utvecklas ännu mer innan det är dags för inridning till hösten.

Och den grågrå har inte varit på topp den senaste tiden så han ska få träffa farbror doktor i början av nästa vecka.