Jan 28 2010

Helena Persson träning

Cilla @ 9:30

Ja nu har det gått några dagar sedan vi var iväg till Gävle och red för Helena. Den stora Maretto var inte riktigt lika träningssugen som vi hade hoppats på. Första passet sprang han mest runt & busade & var allmänt okoncentrerad helt enkelt! Andra passet gav betydligt mer då han var ”sig själv” igen att rida. Helena bygde upp olika linjer och kortare banor på lite större hinder. Det var skönt att jag fick känna att han är mogen för högre klasser nu i vår.

Här hemma fortsätter det att vräka ner snö. Vilken vinter! Igår fick hästarna jobba på ridbanan i linan och det behövdes inte många varv innan dom blev trötta i benen. Jag har hittat flera bra inspänningsystem som passar dom olika hästarna och det är så nyttigt att arbeta dom i från marken. Man ser hur deras rörelsemönster har utvecklats och även var svagheterna lyser igenom. Ovädret ser ut att hålla i sig så kanske vi ska försöka att leta oss under tak ikväll så det blir lite lättare för både ryttare och hästar att röra sig =)


Jan 23 2010

Det som tränas i snö, kommer fram i tö

Cilla @ 22:30

Imorgon packar vi bil och transport och åker till Gävle för att vara med på träning för landslagsryttaren och A-tränaren Helena Persson. Den stora bruna killen är i fin form och matte har putsat på honom hela veckan så jag hoppas att vi kommer att få några bra saker med oss hem.

Här hemma händer det också saker. Stallet har fått en ny familjemedlem. Det är stoet Isadora som kommer att påbörja sin utbildning nu med grundhantering och löshoppning. Hon hitttade genast en likasinnad vän i min Elle och dom busade omkring länge i hagen innan kunde stå stilla för att äta =)

Bella rullar på riktigt bra och är uppe i en normal träningsmängd. Hennes schema har visat sig passa bra och hon utvecklar sin styrka för varje vecka. Galoppen har nu blivit mera bärig och även sidvärtsrörelserna flyter på bättre. Vi fortsätter att kolla av henne varje månad och håller tummarna att hon ska få fortsätta vara fräsch.

Nu är det dags för några timmar sömn innan det är dags för nästa dag =)


Jan 20 2010

Löshoppning!

Cilla @ 8:52

Löshoppningsträning i Delsbo

Datum: 21/221/3  kl. 11-13
Anmälan via mail eller sms, ange datum, namn och tel nr.
Anmälan är bindande och skall göras senast en vecka före
varje tillfälle.

Kostnad: 100 kr /gång (betalas på plats) alt.
förskottsbetalning bg 214-4269, skriv Löshopp samt namn & tele nr.

Vi kommer även att träna fler gånger inför 3-års testet så fler datum kommer under våren. Välkommen!


Jan 17 2010

Nu är han tillbaka!

Cilla @ 22:07

Och i fin form dessutom! Den stora ”lillkillen” har börjat växt i sin kostym och det är ganska mycket tyg att fylla ut =) Maretto har i helgen gjort två riktigt bra pass för Uffe Johansson. Han har hoppat med glädje och visar upp en mycket bättre styrka än i höstas. Nu är det bara att fortsätta arbete med honom och göra en bra plan för vårens tävlingssäsong. Hans kompisar Elle och Bella blev nyfiken när han dök upp i stallet i helgen men där har han också blivit lite äldre och tog det hela stort lugn.

Annars har det varit full aktivitet som vanligt i stallet. Jobbveckan avslutades med träningar av ambitiösa elever och Elle börjar komma ikapp formen nu. Bella har haft en lugnare helg efter en intensiv vecka så hon fick istället gå på promenader i det härliga vårlika vädret.

Så här i början av ett nytt år blir det ofta mycket planering och som alltid så är det lite pyssel med att få ihop allt men det ser ut att bli riktigt bra även nu. Så håll koll här på hemsidan för snart kan det dyka upp ett & annat!


Jan 12 2010

Maria Gretzer-clinic

Cilla @ 12:45

maretto.jpgIgår åkte vi, tre pratglada tjejer, till Gävle och tittade på clinic för Maria Gretzer. Det var inspirerande och gav en spark därbak, om ni förstår vad jag menar. Så nu kommer hästarna att få skutta utav bara den och det ska trimmas lydnad för fulla muggar =) Mina elever kommer nog att få en dos av inspirationen redan på torsdag!

I helgen stundar det Uffeträning och denna gång är det Maretto som ska få vara med. Elle får nöja sig med att träffa ”tant” hovslagare & kanske också en liten till ridhuset nu när matte är på G! Annars börjar det nu också ljusna på flera olika sätt i tillvaron!


Jan 09 2010

Ny istid?

Cilla @ 23:10

Den senaste veckans väder har verkligen satt oss och vår omgivning på prov. – 30 grader och kallare flera dagar på rad har gjort det ganska svårt att leva normalt men vi har kämpat på och klarat oss bra utan några större katastrofer.

Efter lite omplanering med hästarna så tog jag med Bella på årets första Ia-träning i fredags. Hon skötte sig fin fint och orkade hela passet. Stundtals hittade vi riktigt härliga gångarter och om hon fortsätter att utveckla styrkan som hon gjort hittills så kommer vi att flyga fram =)

En till häst som nu också laddar upp för en fin vårsäsong är den stora ”lillkillen” Maretto. Han är piggare än någonsin och hoppar med en stor glädje. Vi börjar så smått att planera för första tävlingarna och det ska bli så kul att få plocka ut honom igen.

Nu är det bara att önska sig lite snällare vinterväder och se framemot ljusare tider!


Jan 03 2010

Bus med Bella

Cilla @ 19:02

bellablogg1.jpgHela veckan har vi haft finbesök från Skåne och hästarna har fått busa med oss i snön. Så här härligt kan det vara att träna utan ridhus!


Jan 02 2010

År 2009 i backspegeln

Cilla @ 18:15

Som jag sagt förut så gillar jag inte att se bakåt på det som varit men så här vid ingången på 2010 vill jag passa på att blicka tillbaka på det gångna året. Man glömmer så lätt och en del minnen ska man verkligen återuppliva för att njuta av dom till fullo.

Verksamheten har utvecklats ytterligare, kanske inte så mycket i mängd men framför allt i kvalité. Våren bjöd som vanligt på 3-årstest och även denna gång har Caflin AB vaskat fram en fin häst som tilldelades gångartsdiplom och samtidigt var väldigt nära att få med sig ett dubbeldiplom.

Sommaren blev underbar. Hästarna fick välförtjänt vila och jag var till USA på en otrolig resa. Ett minne för livet och man tröttnar aldrig på att berätta om våra äventyr där borta i väst.  Efter några veckors ledighet på andra sidan jorden väntade nya upplevelser här hemma.

Efter sommarens lyckade fölningar var vi med två av Persbo Stuteri´s avkommor på fölmönstring där båda tilldelades klass 1 och hingsten Custom PB gick till final & placerade sig fyra i hoppchampionatet. Kvalitetstävlan i Sundsvall med Donna Caritza blev en sann succé och vem hade vågat önska sig att vi skulle komma hem med en gångartsvinnare.

Hösten fortsatte att vara framgångsrik och jag kvalade två fyraåringar till semifinal i Championatet som ägde rum i Kumla. Det blev ingen resa till Breeders detta år då vi bestämt oss för att hästen inte var tillräckligt mogen för att tävla i sådana sammanhang men vi fortsätter det att sikta dit och hoppas att nya chanser dyker upp.

Vid vinterns ingång var det dags för de yngsta att visa upp sig och hingstarna San Bellman och Don Fahrenheit är rekommenderade vidare och är därmed ett steg närmare bruksprovet. Pricken över i var ett vi dessutom åkte hem med Uppvisarpriset och ett fint täcke.

Min eleganta Elle har växt ytterligare under året och har klarat av några debuter. I slutet av augusti gjorde han sin debut på fälttävlansbanan och i september debuterade han sin första 1,20 meter på hemmaplan. Eftersom vi satsat lite mer på hoppningen detta år så har vi lagt dressyrtävlingarna lite åt sidan men arbetet fortsätter så kanske under detta år att det blir någon debut i den grenen också.

Både gamla och nya unghästar har passerat i stallet under året och det är tack vare fina samarbeten och nya kontakter med hästägare som verksamheten hela tiden utvecklas. En ryttare är aldrig bättre än sin bästa häst =)

Jag vill därför passa på att tacka ALLA ni underbara människor som gjort detta möjligt under året. Jag hoppas att ni känner er delaktiga och vill fortsätta den här resan med mig och hästarna.

Nu är det dags att blicka framåt mot nya mål! Allt gott tar vi med oss och det som inte blev så bra lärde vi oss något av.