Dec 24 2009

God Jul

Cilla @ 17:04

”Midnatt råder tyst det är i husen, tyst i husen. Alla sova släckta äro ljusen, äro ljusen. Tipp tapp, tipp tapp, tippe, tippe tippe tipp tapp, tipp, tipp, tapp”

Så kändes det idag på morgonen när jag var ute och red. Det var så härligt och fridfullt. Bara jag och hästen som trippade omkring i den fluffiga snön på julaftonsmorgon.

GOD JUL på er alla!


Dec 22 2009

Nu är det nära…

Cilla @ 6:10

Dan före dan före doppare dan =)

Snön ligger som ett tjockt täcke över landskapet och hästarna är påklädda med flera lager tjocka täcken. Inatt var temperaturen nere kring – 20 grader igen och det är verkligen vinter nu. Den senaste veckan har bjudit på busväder med snökaos och köldrekord men hästarna har motionerat lite lagom ändå. Dom gillar verkligen att skutta runt i pudersnön & Elle kan behöva lite motstånd när han sätter med fart med sina blandade små hopp =). Bella med sina stora rörelser verkar göra att hon svävar fram genom snön och hon är så härlig att rida. Det fattas lite styrka där ännu men hon har gjort bra framsteg de senaste veckorna.

Ikväll blir det som vanligt en tisdagstur till ridhuset för lite galopp och löshoppning. Förra veckan det riktigt snöoväder när vi åkte dit & svårt att köra med släpet men ikväll ser det lite bättre ut.

Julen står och kanckar på dörren och då hoppas jag att vi kan ta lite nya vinterbilder i snön. Här är jag och fina Colette förra vintern. Fotograf: Sara Heed

colette_083.jpg


Dec 14 2009

Vita vinterland

Cilla @ 19:39

Äntligen är den här! Som vi har längtat och tjatat och undrat och svurit över den. Tänk va lite fruset vatten kan vara så välkommet =)

För att inviga det vita landskapet var det idag dags för lite galopp på täkten. Snön virvlade runt hovarna och hästarna var minst sagt spralliga. Elle satte nog rekord i antal bockningar i rad… Och Bella var så lycklig över att få springa runt på det vita täcket så hon firade minsann också med några små skutt. Det är nu en glad ryttare och väldigt nöjda hästar som påbörjade denna vecka i vinterns tecken.

Härliga härliga snö, härliga härliga vinter! =)


Dec 06 2009

I dressyrens tecken

Cilla @ 22:10

Den här veckan har vi haft dressyren i fokus. Elle har fått träffa Ubbe Nordström som är otroligt skicklig att arbeta hästarna från marken. Han hjälpte mig att sätta Elle i några korta piaffer och gav mig många tips på vad jag ska jobba med och hur jag ska få honom avspänd och lösgjord i samlingen. Han gillade hästen mycket och tyckte det var roligt att arbeta med en sådan ambitiös och känslig häst som hade väldigt lätt för att trampa. Sen måste vi ju ”bara” få honom lugn i huvudet också, vilket är en ständig utmaning =).

En väldigt kort film från Ubbe-träningen ligger här på min Youtube sida:

http://www.youtube.com/watch?v=eYsU3tQ8tA8

Sedan hade vi Ia-träning i helgen där vi fortsatte att jobba med lösgjordheten i bytena och på slutet blev det även lite piaff träning. Till en början var han mycket fin att rida men blev mer och mer taggad under passet ner vi jobbade med bytena. Trots det kunde han ändå varva ner och trampa lite innan vi avslutade.  Nu blir det lite mindre med träningar innan Jul så då har vi lite tid på oss att trimma till innan vi träffar våran dressyr-guru igen =)

Bella är mycket pigg och fräsch! Hon orkar mera och har en positiv inställning till arbetet. Hon blir fortfarande rätt så trött efter ett pass pga sin stora rörelser men är lika glad igen nästa dag när det är dags för ridning. Eftersom det är rätt hårt i marken så är det viktigt för henne att få rör på sig ordentligt och sträka ut i galoppen så i torsdags fick hon en tur till klätterbacken. Denna gång orkade hon hela vägen upp och hade bra med energi kvar på vägen hem. Jag har även klippt bort hennes tjocka päls så hon tycker nog att det är skönt att inte bli så varm. Under veckan blir det lösgalopp i ridhuset och även något mer pass där nu när snön fortfarande lyser med sin frånvaro.bellaklattring.jpg