Nov 30 2009

”Una cum equo”

Cilla @ 9:17

Globen helgen har nu också passerat. Har inte varit på plats men har försökt att följa det via webb-TV. Missade tyvärr Bellas helsyster Prima Donna som blev 4:a i Champions of the Winners på fredagen. Stort grattis till Ingrid & Kent från Vikestallet. Dom togs sig också tid att svänga in och hälsa på oss på vägen hem. Bella har nu fått ökat på sin träningsdos och har i helgen varit ända upp i klätterbacken. Det en trött liten häst på vägen hem men som ändå hade några krafter kvar för lite bus i hagen =)

Elle gick ett rejält dressyrpass förra helgen med Mattias i sadeln. Det var längesen han satt upp på honom så det passade kanon. Å det var väldigt roligt & nyttigt att se min häst med en annan ryttare på sig. Mattias bekräftade det som jag och andra tränare också tycker, så visst har traven blivit mycket bättre =) Galoppen har också den blivit starkare och mer reglerbar. Så läxan till nästa gång blir piruetterna till vänster som ännu inte är tillräckligt starka.

Vi fortsätter även denna vecka i dressyrens tecken med en ny bekantskap på torsdag och Ia-träning på söndag. Så håller vi nu tummarna för lite snö de närmaste dagarna! Ha det gott =)


Nov 21 2009

O´boy vilket vackert väder =)

Cilla @ 20:00

Äntligen kom solen! Och gissa om hästarna tyckte att det var mysigt =) Två härliga turer i skogen har det blivit idag för att hylla det sköna vädret.

Bella har kommit igång ordentligt nu och alla värden ser bra ut så då börjar vi försiktigt att öka på träningsdosen och hoppas att hon fortsätter att svara lika bra. Elle är som ett enda krutpaket nu för tiden. Idag blev det en lång galopp i motlut där han fick sträcka ut ordentligt och springa av sig lite bus. Imorgon väntar Mattias träning och då är det bra om vi kan hålla oss på mattan =)

bellanov.jpg

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Nov 19 2009

Roligt i regnet

Cilla @ 12:25

Ja blött var det här.  Varje dag bjuder på nya mängder av nederbörd. Till och med jag som inte gillar vintern hälsar den nu välkommen med sitt ljusa täcke för det är betydligt bättre än den gråa tillvaron som är nu. Men man ska ju se till det positiva i varje situation och i det här fallet måste ju vara att man fortfarande kan rida ute på mjukt underlag. Har nog aldrig varit med om att skogsstigarna varit så här fina i slutet av november. Ridbanan går ju också fortfarande att använda, på vissa ställen får man öva på att rida genom vattenhinder =)

Hästarna motioneras varje dag men rör sig inte så mycket  i hagen så i tisdags packade vi in hela gänget i transporterna och åkte till ridhuset där dom fick lös galoppera och gymnastikhoppa lite. Queenie skötte sig toppen och såg fin ut även fast hon inte hoppat på ca 1,5 år pga sin dräktighet så det fattas bara lite kondition där än så länge. Elle han var super pigg och sprang runt så fort som bara han kan =)  Bella tyckte också att det var kul att få springa på torr mark och bjöd oss på fin trav blandat med bocksprång och några härliga varv i galopp. Sist så kom Summie in, även hon med mycket energi och behövde springa av sig ordentligt innan hon började varva ned & kunde hoppa avslappnat.

Igår blev det skogstur med pannlampa och massor med reflexer. Trots att dom fått springa av sig dagen innan så fanns mycket bus kvar i kroppen, så nu längtar jag till morgondagen då det blir ridning i dagsljus och lite mer galoppjobb. Men först kommer Eva på återbesök ikväll för behandling igen. Ska bli kul att se hur hästarna känns i kroppen sen förra veckan.

Till helgen laddar vi för Mattias träning och det ska bli kul att få lite nya uppgifter att jobba med!


Nov 16 2009

Pimp your ride

Cilla @ 9:30

Så här på höstvintern när tävlingarna är slut och man börjar ladda om inför våren så är det perfekt att gå igenom hästarna från topp till tå. På så vis har man god tid på sig att läka ut och stärka upp det som behövs. Till min hjälp har jag haft besök av Eva som behandlat hästarna med laser. Det har varit mycket fascinerande att se resultatet på hästarna. Elle som är gummi-tarzan har inga större problem men mår ändå bra av att få lite behandling. Bella har lite mer att jobba med och nu efter hennes första behandling är hon en mycket piggare häst och rör sig härligt.

Styrketräningen fortsätter framöver och varje dag trotsar vi vädrets makter som tydligen har beställt lera resten av detta år. Bjuder på två bilder från dom fiiiina 1-års hingstarna som jag visade på Rådgivande bedömning förra veckan.

bellman_radgivade.JPGfahrenheit_radgiv.JPG


Nov 11 2009

Full pott + Uppvisarpriset =)

Cilla @ 18:45

Vilken dag det har varit och vilka hästar jag har visat! Jag pratar så klart om de 1-åriga hingstarna som gick Rådgivande bedömning vid Nytorps Naturbruksgymnasium. Båda två skötte sig kanon och fick fina lovord från domarna. De ville gärna se dom nästa år igen så de kommer nu få fortsätta att växa på sig som hingstar på lösdrift tillsammans med jämnåriga. Inte nog med att hästarna gick väldigt bra och sprang som små stjärnor, jag kammade även hem Uppvisarpriset. Det är ett pris för bäst visade hingst som delas ut vid rådgivande bedömning och är väldigt glad över att jag fick det idag =) Med andra ord så var det mycket nöjda hästägare och visare på vägen hem. Stort tack Pia för all hjälp vid visningen idag. Ett inarbetat team är guld värt när man visar unghästar!

Hästarna hemma har varit på solig tur i skogen idag. Bella var pigg och busig med mig när vi red över ängen på vägen hem. Men det var härligt att känna så vi fortsätter försiktigt att stärka upp henne med olika typer av arbete.soligtvader.jpg

Elle var också pigg och busig idag….han var med andra ord som vanligt =) I måndags var jag på clinic och lyssnade på Lotta & Sylve från Jump Club. De pratade mycket om sisten och hade många bra tips på övningar för vardagsträningen. Så fylld med inspiration tog jag med mig Elle till ridhuset igår & trimmade. Mer lydnad och ridning utan stigbyglar står nu på träningsschemat inför kommande helg med hoppträning för Ulf Johansson.

Efter några nätter med få timmars sömn blir det nog en tidig kväll där jag ska njuta av den här hästdagen =)


Nov 08 2009

På gång igen

Cilla @ 21:38

Ja då var vi på gång på allvar igen Elle och jag =) Ia träningen var en bra formkontroll och som jag har känt så tyckte hon ocksa att traven är bättre nu. Han rör sig mjukare och med bättre tryck från bakbenen. Alla pass utan stigbyglar har börjat ge resultat. Vi fortsatte även med arbetspiruetterna och dom till vänster får vi slipa lite mer på. Här har ni en kort liten film på ett av galoppjobben http://www.youtube.com/watch?v=gOD82JZQmIA

Dags att dra sig tillbaka för att ladda batterierna inför kommande vecka fylld med aktiviteter! Trevlig kväll! 


Nov 05 2009

Förstärkning i veckan

Cilla @ 9:30

Vindarna river i träden, snöblandat regn virvlar runt och mörkret har slukat naturen. Riktigt höstrusk är det ute nu men allt ska ju ändå göras när man arbetar med hästar =) Den här veckan har jag turen att få hjälp i stallet av praktikanten Karolin. Så då går allt betydligt lättare och man sparar dessutom mycket tid på att vara två. 

Små-hingstarna gjorde sin generalrepetition i ridhuset på tisdagskvällen inför Rådgivande bedömning nästa vecka. Dom fortsätter att göra riktigt bra ifrån sig och har tagit till sig arbetet med löshoppningen bra. Ikväll blir det lite träning med visning för hand igen där det fortfarande förekommer blandade små skutt när vi ska springa & visa den fina traven =)

Bella motioneras också dagligen. Hon har nu en uppstartsperiod med mycket arbete från marken i form av longering, tömkörning, löshoppning och klättring för att få stärka upp sin kropp innan hon ska börja arbeta i form. Det är en mysig tjej med mycket energi så det ska blir väldigt roligt att se var resan med henne bär.

Elle har joggat lite lätt nu några efter helgens hoppträning men ska ikväll få en lite längre pass på ridbanan inför imorgon då vi ska rida för Ia igen. Var ett tag sedan vi kunde vara med nu så det ska blir roligt och se var vi står efter vilan. Sen blir det ju också lite mer ridning på andra små hästar när jag ändå åker till Hudik. Annars väntar en relativt lugn helg med påhälsning från Skåneland =)


Nov 01 2009

En grå prins =)

Cilla @ 21:13

ellesommar.jpgTänk vad roligt det är att träna. Så kul att Elle är igång igen och idag var vi på våran första hoppträning efter vilan. Han var så härlig att rida och hoppade som aldrig förr =) Så idag var han min prins!

Mycket annat har hänt i stallet under veckan också. Sally har åkt hem på lite vila. Hon har gjort ett mycket bra jobb och rids okomplicerat i skritt och trav. Istället för henne dök stallkompisen Bella upp i lastbilen. Bella är Bellmans mamma och hon ska sättas igång och förhoppningsvis har vi långsiktiga planer ihop.

Idag var det också dags för Briona att avsluta sin första inridningdperiod hos mig. Vi har byggt upp ett bra förtroende och jag sitter upp på henne utan problem.

De yngre killarna är fulla med bus men gör sitt jobb bra. Under tisdagens löshoppning fick dom träna på att vara själv i ridhuset och dessutom stå i en ny box för att vänta på sin tur. Båda gjorde det bra och var väldigt nöjda att kliva på transporten när det var dags att åka hem.

Kommande vecka får jag förstärkning i stallet och så ska Prinsen få flytta hem igen =) Trevlig kväll!