Okt 25 2009

Blött från topp till tå

Cilla @ 21:15

briona2.jpg

Flera små stjärnor finns här i stallet =) Småkillarna har löshoppat fint i veckan och börjar bli klara för sin visning. Roligt att jobba med så unga hästar och få följa deras tidiga framsteg.

Brudarna Sally och Briona har också löshoppat i helgen. Idag gjorde båda två bra tömkörningspass trots mycket regn och en blöt bana. Men vi kämpade på i skenet från ridbanebelysningen och alla tre var nöjda efteråt. 

Elle motioneras nu igång och får vara sällskapshäst till Queeni. I fredags åkte vi med dom till ridhuset för ett arbetspass. Båda hästarna gillar att var igång igen och kommer snart att få lite mer krävande arbete.

Lite uppdateringar sker på hemsidan så titta in på bl.a Uppdragshästar så kommer snart några nya stjärnor att dyka upp. 


Okt 19 2009

Blivande stjärnor?!

Cilla @ 9:36

Under den gångna veckan och främst i helgen har landets bästa unghästar gjort upp om placeringarna i Championaten och Breeders Trophy. Tyvärr blev den planerade resan ner dit inställd men jag har passat tider framför datorn för att kunna följa hästarna ändå. Å så roligt att det gick bra också! Ett stort grattis till Ingrid & Kent Holmström som äger stoet Prima Donna som vann Breeders Trophy för 5-åriga dressyrhästar! Prima Donnas dotter ”Sally” bor ju hemma hos mig och är nu under inridning.  Vi hoppas att hon är en lika stor stjärna som sin mamma =) Det blir en spännande fortsättning på hennes utbildning och siktar på att hon följer mammas fotspår och får en biljett till Breeders nästa år.


Okt 15 2009

Vila och igångsättning

Cilla @ 20:53

Elle har som sagt några veckor med lite lugnare tillvaro nu. Han strosar runt i dom stora hagarna på Persbo Stuteri och tycker mest att matte är bråkig när hon kommer och ska motionera honom. Så han får leva gott ett tag till med sin adopterade kompis innan det är dags att flytta hem och börja jobba igen. =)

Istället har vi nu börjat sätta igång Queenie efter hennes mammaledighet. Hon tycker det är väldigt roligt att ridas igen och det ska bli mycket spännande att så småningom börja hoppa in henne under ryttare.

I tisdags var det dags för hingstarna att se lite mer av världen =) Vi lastade dom och åkte till ridhuset för lite lösgalopp och skuttade även över små hinder. Både skötte sig väldigt bra och var glad att kunna stötta sig lite på varandra.

Tjejerna går  mycket framåt nu och jag sitter upp på båda två utan problem. Tyvärr är vädret lite varierande väder vilket gör att underlaget vissa dagar är för hårt för longering och tömkörning. Men då promenerar vi istället och hästarna blir nöjda och avslappnade att sitta upp på.

Nu är det dags för sängen och göra sig klar för morgondagen!


Okt 12 2009

Slitsamt innan snön

Cilla @ 14:15

I helgen var det dags för några arbetsdagar med hederligt slitgöra. Årets höförbrukning skulle flyttas och bäras in på logen innan snön kommer. Flera nära och kära mötte upp för att hjälpa mig och jag är otroligt tacksam för deras hjälpsamma handtag. Nu är matförrådet uppfyllt och väntar nu bara in spånleveransen så är vi fullrustade för vintern. Förutom det så har vi gjort klar belysningen för ridbanan som förrut bara var provisoriskt uppsatt. Nu är det säkrad och tänds lätt uppe vid stallet innan man går ner till banan. Även vattenslang fick plats i marken tillsammans med kabeln men den anordningen väntar vi nog med till våren innan vi testar=). Så härligt att få hjälp med saker som underlättar vardagen!

Och så till hästarna! Tweed hämtades i fredags och kommer nu att få en lite lugnare period hemma då hans ägare Erika ska fortsätta att rida honom innan han kommer tillbaka i vår för trimning till 3-årstestet. En härlig häst att jobba med och kommer säkert att bli en toppen kompis på tävlingsbanorna.

Tjejerna har i helgen fått skuttat runt i  löshoppningen i ridhuset. Briona var rutinerad sedan hemmaplan och löste hindren på ett enkelt sätt. Sally var debutant och trodde att hindren var väldigt mycket högre än vad dom var =) Men förstod efter några varv att man kunde hoppa lite lägre utan att röra hindren.

Två nya killar kom på lördagen och dom ser ut som tvillingar trots att dom bara är släkt på långt håll. Men lika gammal och samma färg med liknande tecken gör att dom lätt blir kallad ”Helan och Halvan”. Dessa grabbar ska visas på rådgivande bedömning i november så nu väntar löshoppning och visning vid hand på schemat.

Och ni som undrar var den grå är kan jag berätta att han har flyttat till Persbo Stuteri och ägnar dagarna åt att vara lekfabror. Han trivs som fisken i vattnet med andra ord! =)


Okt 04 2009

Inte riktigt ända fram

Cilla @ 19:21

Nu är vi hemma igen efter en kall och blöt helg i Kumla. Ljuset i det mörka vädret var hästarna,  som verkligen har skött sig bra.

Temptation gjorde en bra och felfri runda. Domarna tyckte att han hade en god tenik och en bra balans. Tvärr vara poängen något för låga och han föll på målsnöret för att ta sig vidare till söndagens omgång 2.

Maretto som fick promenera nästan hela dagen då han inte ville stå på släpet gjorde också en fin felfri runda och han belönades med poäng som gav oss en plats till omgång 2. Idag gjorde han nog sin livs runda med härliga språng som slutade med 4 fel efter en liten ryttarmiss. Domarna gillade honom och han ökade på sin poäng efter dagens ritt där dom berömde hans goda rytm och ridbarhet. Trots avancemang i listorna så nådde vi inte upp till placeringar för Flyinge biljetter men vi är väldigt nöjda med hans insats och jobbar vidare med hans styrka för ännu större språng =)

Hästarna hemma hade vilodag igår och blev ompysslade av Pia som troget tar hand om stallet när jag är borta. Idag har dom alla jobbat i linan och det har varit pigga hästar i stormande höstvindar. Det närmar sig hemresa för charmiga Tweed och nya killar är på ingång =)


Okt 01 2009

Semifinal i Kumla

Cilla @ 21:03

Ja då har vi kommit fram till helgen där de yngre killarna ska visa vad dom går för i hoppningen, vi åker till Kumla för semifinal i 4-års championatet.

Flera månader av träningsupplägg, kvaltävlingar och så lite återhämtning har gjort att vi nu hoppas att formen är på topp och dessa unga hästar tycker att det blir en rolig utmaning.

I stallet hemma är det fullt med inridningshästar i olika form och färg =)

Tweed är en klippa i all hantering och ridning. I tisdags löshoppade han för andra gången och hade redan lärt sig hur det gick till. Idag så tog vi en tur runt byn efter ett pass med styrövningar på banan och han trampade modigt förbi allt som var lite läskigt.

Sally och Briona är två tjejer med mycket energi men är samarbetsvilliga och jobbar på bra från marken. Det dröjer nog ett lite tag till innan det är dags att klättra upp på ryggen.

Elle har en lite lugnare period just nu med jogging och promenader på kvällarna. Han trivs bra med det och hans kropp behöver lite återhämtning efter höstsäsongen. Men energin laddas upp snabbt igen så idag tog vi en liten galopp för att kunna slappna av igen =)

Nu är det dags för mig att ladda upp batterierna inför en rolig men krävande helg. God natt allesammans!