Sep 27 2009

Härlig höst

Cilla @ 17:16

En tävlingsfri helg har det varit och då har jag hunnit pyssla med annat. Höststädning och förberedelser inför vintern är så mycket roligare när solen lyser och värmen orkar ändå upp till 20 graders strecket.

Elle har i helgen träffat både veterinären och tandläkaren. Han skötte sig bra vid båda besöken och har nu fått sin årliga vaccination och en bra genomgång av sina tänder. Lite slipning och lackning så är dom nu som nya =)

En häst har åkt hem och 2 nya har anlänt. Det är 2,5 åringar som ska ridas in innan vintern och förberedas inför vårens 3-årstest.

Dags för en tur till stallet igen och möta upp några hästägare. Trevlig kväll!harlighost.jpg


Sep 19 2009

Gött !

Cilla @ 20:09

Måste bara kort berätta lite om killarna som varit duktiga idag.

Maretto har blivit den nya rosettsamlaren och idag kunde han lägga till ytterligare en felfri runda till säsongens fina resultat. Dock har vi lite jobb kvar innan den stora kroppen håller ihop på rätt antal galoppsprång =)

Elle startade dagen med 1,10m. Han var väldigt het och struntade helt i vad jag ville så efter en stunds fundering så efteranmälde vi oss till den regionala 1,20 m också. Där var han mycket bättre och gjorde en klart godkänd debut med ett nedslag. Det var härligt känna att kapaciteten fanns där hos min lilla (dressyr)häst och att han verkligen ställer upp i hoppningen. Så nu blir det lydnadsträning resten av året =)

Trevlig kväll önskar en som är gaanska nöjd och lite stolt

elledkrs-003.jpg


Sep 18 2009

Vanlig vardag

Cilla @ 20:32

Killarna i stallet har varit duktiga under veckan.

Den nya killen Tweed har en bra grund hemifrån och är inga problem att rida både i skritt och trav. Tömkörningen är en ny övning för honom och det tog han också väldigt positivt.

Vilgot som har varit hos mig några veckor nu fick en bättre framåtbjudning med skor på fötterna och det visade sig speciellt vid löshoppningen på tisdagen. Idag fick även han prova på trav med ryttare på ryggen utan problem.

Elle bus har haft en bra vecka. Igår när vi hopptränade hemma på banan var han lugn och lydig. Kändes verkligen fin på hinder och var inte i en enda bom. Så just nu står han och laddar i boxen för en tävling på ”hemmaplan” imorgon. Maretto ska också starta en klass som ett litet genrep innan semifinalen i Kumla.

God kväll!


Sep 15 2009

Syskonbyte i stallet

Cilla @ 9:30

louiryttarcupen2.jpgFöregående helg bjöd bland annat på hopptävling och Mattiasträning.

Temptation som ska gå semifinalen på 4-årschampionatet om några helger fick lite repetition med 2 st 1 meters rundor. Fredagens runda var felfri och han gjorde många fina språng. På lördagen var han dock lite trött i kroppen och rev ett hinder. Men det är helt godkända resultat för en 4-åring som aldrig tävlat två dagar i rad.

Elle fick åka på dressyrträning för Mattias Jansson istället. Vi fortsatte arbetet med traven och det händer saker nu. Även om det ligger som ett långt projekt så märks det skillnad redan. Nu är det bara ryttaren som ska lära sig dom nya knapparna också ;) Galoppiruetterna sitter rätt bra nu och där har han otroligt lätt för att samla sig och lägga vikt på bakbenen. Men även där finns det mycket att trimma vidare på.

Ihelgen var det dags för Caritza att åka hem. Hon har ju egentligen kvalat ner till Breeders i Flyinge tack vare sina fina resultat på kvalitets men vi har kommit överens om att hon inte ska åka ner. Det är en sådan fin häst som behöver mogna lite till så vi satsar mot nästa års championat istället. Däremot fick vi hennes familjemedlem till stallet nämligen hennes lillebror som nu ska ridas in.

Coola Vilgot fortsätter att uppföra sig kanon. Jag sitter nu på honom och skrittar runt på banan själv utan problem. Det är en otroligt lugn och trygg individ. Igår fick han också skor på fötterna så kommer han nog att springa ännu bättre ;)

I helgen är det hopptävling på ”hemmaplan” och det blir nog ett par av hästarna som ska få vara med och skutta.


Sep 06 2009

Gångartsvinnare!!!

Cilla @ 7:02

donnacaritzakvalitets.jpgJa här ser ni henne! Vinnare av gångarterna vid kvalitetsbedömning i Sundsvall 2009. Med en 9 på typ och resten 8:or i protokollet tog hon hem vinsten bland 4-åringar och 5-åriga fölston. Grattis till familjen Marie-Louise Johansson och tack för en roligt samarbete!

Temptation som också visades överraskade oss med klass 1 i gångarter trots sin hoppstam . Han har nu sikte inställt på semifinal i hoppchampionatet i början av oktober.

Nu är det dags för övriga hästar i stallet att motioneras. Elle som gjorde ett kanon pass för Ia i fredags där han travade som aldrig förr ska däremot få promenera några dagar för att återhämta kroppen.

Trevlig fortsättning på helgen!


Sep 04 2009

Kvalitetstävlan

Cilla @ 8:32

Ja då var det dags igen. Den här helgen åker vi på Kvalitetstävlan till Sundsvall med två stycken hästar. Förberedelserna har pågåt ett tag och i tisdags hade vi genrep på löshoppningen med Caritza och hon hoppade runt riktigt fint. elleloshoppning.jpg Elle fick också följa med och träna lite smidighet och teknik över studsserier. Temptation som jag också ska visa hade sin avstämning på onsdagen då vi hoppade gymnastikhoppning och mycket lösgjörande övningar. Han gjorde fler mycket fina språng så vi hoppas att han konserverar form tills imorgon =)

Den nya unghästen Vilgot har nu jobbat igång under veckan och arbetar avslappnat med sadel och träns. Även tömkörningen går bra och han är trygg med mig bakom.

Nu är det dags att packa det sista för Elle och jag ska strax iväg på Ia-träning innan vi byter häst och styr bilen mot Sundsvall.

Trevlig helg!