Aug 31 2009

Semifinal 4-års championatet

Cilla @ 7:12

Vilka härliga hästar jag har tävlat i helgen! Så coola och fokuserade på sin uppgift.

Först ut var Temptation som gjorde sin 3:e felfria runda och därmed var kvalad till semifinal i 4-års championatet i hoppning. Sen kom Maretto som också hade sikte inställt på semifinalen men behövde 2 st felfria rundor till för att ta sig dit. Och på lördagen satte han sin andra runda utan problem =) Elle har gått 3 st 1,10 m rundor i helgen och han har gått bättre och bättre för varje klass. Första rundan på lördagen hade vi 8 fel och då var han alldeles för het men andra rundan var vi felfria och han kändes lugnare. Igår avslutade vi med en toppen fin runda på 4 fel där han var lydig och hoppade ut sprången väl. Maretto gjorde också en fin felfri runda igår och till våran stora glädje är även han nu kvalad för semifinalen!!

Förutom tävling i helgen har det även kommit en ny kille till stallet som heter Vilgot. Han installerade sig snabbt och kommer att vara hos mig för inridning.

Tack för alla gratulationer och tack till Pia som skötte stallet när vi var iväg på tävling!


Aug 27 2009

Uppladdning för nästa tävlingshelg!

Cilla @ 12:15

Avslutningen på våran fälttävlan blev inte lika lyckad som inledningen. Men jag tycker att hästen har skött sig utan anmärkningar så resultatet pekar på mera terrängträning och rutin på olika typhinder. Vi fortsätter att träna vidare under vintern och siktar mot en vårsäsong.

Veckorna under hösten rullar snabbt på och till helgen ska vi iväg på tävlingar igen. Denna gång är det hoppning som gäller och jag ska starta tre st hästar. Det blir två 4-åringar som förhoppningsvis ska göra klart sina kval och så ska Elle få hoppa runt på sina 1,10 m-rundor.

Caritza förbereds för fullt inför kvalitetstävlan som ligger en vecka bort. Idag står det löshoppning på schemat och den Grå får också följa med på tur till ridhuset =)

Valdemar är nu insutten och tömkör riktigt bra så han åker hem till sin nya ägare imorgon. Vi önskar dom lycka till och välkommen tillbaka för fortsatt utbildning. Zorro är fortfarande spänd när han får ryttare på ryggen så han jobbas mycket från marken på olika sätt för att slappna av.

Regnet återkommer envist nästan varje dag och höstleran gör sig påmind. Hästarna tar vädret med ro men står troget och väntar vid insläppet på kvällen. Hösten är mysig på sitt sätt!


Aug 22 2009

Direktrapportering från Leksand =)

Cilla @ 18:32

Dagen har varit minst sagt lyckad! Dock gjorde ryttaren några missar lite här och var men som tur var märktes det inte i slutändan tack vare en mycket fin häst =). Dressyrprovet red vi på 39,5 straffpoäng och det är vi verkligen nöjd med. Banhoppningen rev vi ett hinder efter en komunikationsmiss men trots detta ligger vi i ledning inför morgondagens terrängprov. Eftersom Elle debuterar fälttävlan den här helgen så är målet att ta sig runt terrängbanan och ge honom en trevlig runda. Hoppas att det går vägen!

Hälsningar från oss tre glada dalmasar =)


Aug 20 2009

Debutdags igen…

Cilla @ 12:21

Den efterlängtade fälttävlansdebuten för Elle närmar sig för till helgen styr vi mot Leksand. Så igår var det terränghoppning i Sättjära på schemat. Han tyckte det var dunder kul och skuttade glatt över stockar och genom vattenhinder. Det är ju så härligt att ha en så bra träningsbana så på hemmaplan =) Tack till Per & Lena som lånar ut sin anläggning.

Caritza som är tillbaka hos mig för sista trimningen innan kvalitets i september har utvecklats bra under sommarvilan. I början av veckan åkte vi till ridskolan för spontan miljöträning. Det var bra att utsätta henne för lite olika situationer med andra hästar och andra ljud.

Valdemar är en liten korsningskille som är hos mig för inridning. Han är en trygg häst som tar arbetet bra och nu fungerar både tömkörning och longering. Igår hängde jag även på honom och det tog han med största ro =).

Zorro är också en ny bekantskap i stallet. Energisk och glad häst som är hos mig för utbildning. Han är väldigt känslig för ljud och behöver tid på sig för att slappna av under ryttare. Jag jobbar med honom i trygg miljö för att skapa ett bra förtroende och förhoppningsvis blir han en bra ridhäst.

Träningarna fortsätter med full fart och alla eleverna är bra igång med sina hästar och kämpar flitigt. Imorgon bär det av mot Dalarna och vi hoppas att den grå killen gillar fälttävlan lika mycket som vi tror. Håll gärna en tumme!


Aug 16 2009

Framgångsrikt veckoslut

Cilla @ 22:24

nova3.jpgOj oj vad roligt det är! Hästarna går toppen och gör mig verkligen stolt.

De två sista veckodagarna tog vi med oss 4-åringen Maretto till Gävle Horse Show där han gjorde två mycket bra rundor efter sommarvilan. Första dagen gick vi nolla och därmed var ett kval till 4-års championatet klart. Andra dagen var det en trött kille som kämpade sig runt banan och det kändes som stolpe ut då en bom trillade ner. Men vi är jätte nöjda med hans insats och siktar in oss på flera kvaltävlingar.

Idag var det dags för småttningarna på Persbo Stuteri att visa upp sig. Och det gjorde dom med en stjärna i kanten =) Först ut var Callanova PB som är en söt tjej med fina gångarter och hon blev belönad med klass 1. Sedan var det dags för Custom PB som också fick klass 1 men även en finalplats bland hoppfölen. Där slutade han som 3:a och jag kanske inte behöver säga att vi är väldigt glada över den fina placeringen. Båda två är underbara individer med personlighet och har idag bevisat att dom står sig bra i sin årskull. Ett stort tack till Jennie som ställde upp när det fattades medhjälpare! Och ett stort grattis till Pia för fina uppfödningar!

Nu är det dags att leta sig till snarklådan ( som Jessica brukar säga)


Aug 11 2009

Fullt stall, full fart!

Cilla @ 14:11

Det är härligt att vara igång igen =) Förra veckan blev stallet fyllt till bredden igen. En gammal bekant och två stycken nya individer att jobba med.

Elle fick sig ett rejält pass för Maria ”Ia” Eriksson nu innan hon sticker iväg och rider EM. Vi håller tummarna för våran kanontränare från Hälsingland! Elle gjorde en bra start med rena byten och härliga piruetter. Traven var mycket bättre nu efter sommarvilan så att fortsätta utvecklingen där blir nästa trappsteg.

Ikväll är det dags för Gaby-träning och då ska jag hoppa med en av fyraåringarna som ska föreberedas och visas på kvalitets i september. Sen blir det dags för den andra killen i samma årskull att skutta lite innan han ska tävla på torsdag och fredag. Helgen innebär även fölvisning då jag ska visa två stycken hoppföl från Persbo Stuteri. Med andra ord så är vi riktigt på gång igen. =)


Aug 02 2009

Hemma igen!

Cilla @ 12:10

new_york.jpgfrihetsgudinnan.jpggrand_canyon.jpgVilken sommar det har varit! Resor, äventyr och många nya minnen =) Men nu är vi på hemmaplan igen och det är också skönt.

Veckan som gick var jag och Elle i Sättjära på terrängläger. Trots att vädret inte riktigt var med oss så var det två härliga dagar. Elle skötte sig super och skuttade glatt över det som kom i hans väg. Både stockar, diken och vattenhinder var en fröjd att hoppa.

Imorgon börjar den riktiga vardagen med allt var det innebär. Gamla som nya hästar dyker upp under veckan och det blir en spännande höst att se fram emot! Träningar och lektioner startar också upp igen så nu blir det återigen full rulle i Stall Västansjö.

Vill passa på att tacka och buga Pia för all hjälp och hästvakt under de här veckorna. Min grå springare har mått som en prins bland sina nya kompisar! Också ett stort tack till mina modiga medryttare som motionerade igång Elle tills jag kom hem!

Nu är det dags att ladda upp inför veckan och önskar lite mera sol & lite mindre regn =)