Jun 30 2009

Herren i hagen

Cilla @ 14:17

ellegrasbete.JPGellebete.JPGHelgens tävling blev inställd för våran del. Vill inte utsätta honom för den otroliga hetta som varit de senaste dagarna. Det kommer fler tävlingar och vi har ingen brådska =)

Jag har istället tömt hela stallet och tvättat det inför semestern. Alla hästarna har åkt hem på sommarvila och min Elle bor nu mera på Persbo stuteri med Pias ston och busiga föl. Han trivs kanon där och är kung över hela flocken =)

Om några dagar packar vi våra väskor och lämnar Hälsingland, Sverige och Europa för en tur till USA & Kalifornien där vi ska resa runt. Hoppas på en toppen resa med härliga upplevelser!

På återseende i augusti då verksamheten startar upp igen och nya hästar är inbokade. Glad sommar!


Jun 21 2009

Snart sommarlov

Cilla @ 9:18

Glad midsommar!

Det dåliga vädret har äntligen gett med sig för lite sol och värme. Det passar bra nu när sommarlovet närmare sig för både mig och hästarna. Under veckan har flera av hästarna åkt hem på sommarvila och bete. Stallet ska nu städas och tvättas för att hinna stå klart innan hästarna kommer tillbaka.

Elle kommer att avsluta sin vårsäsong med en dressyrtävling nästa helg där vi har som mål att debutera Msv. Sen kommer även han att få ta det lite lugnare då jag ska på långresa till andra sidan jorden =)

God fortsättning!


Jun 13 2009

1 tävling, 3 debuter

Cilla @ 22:29

Det har varit ont om tid över till annat än hästarna så mycket har hänt sedan förra blogg-inlägget.

Igår lastade jag Elle och Caritza och åkte till Hudik på Ia-träning. Den grå fick göra minipremiär på kandaret och satte sina byten fint. Arbetspiruetterna har vi lite mera jobb kvar på men är på god väg då han har väldigt lätt för att samla sig. Caritza fick också lite mera erfarenhet av nytt ridhus och den fina tjejen slappnade av efter en liten stund och rör sig då riktigt bra.

Idag var det debuternas dag =)

Svea gjorde sitt livsdebut på tävlingsbanan. Första rundan var hon väldigt spänd och tittade mycket på den läskiga banpersonalen. Men andra rundan kom hon igång fint och gick då som tåget =)

Maretto som gjorde sin livsdebut för några veckor sedan hoppade enkelt igenom 90 cm med en rivning. Sen debuterade han 1 m felfritt och känns klar för att gå på sommarlov.

Elle som har lite mera rutin än dom andra startade 1 meter med ett pet och debuterade sedan 1,10 med 4 fel också. Där var det dock ryttaren som inte riktigt hängde med men är nöjd med honom och hans känns absolut redo för att gå dom klasserna.

Nu är det dags att leta sig till sängen för imorgon väntar funktionärsuppdrag på ponny-tävlingarna =) Sov gott!


Jun 09 2009

Terrängträning Sättjära

Cilla @ 9:39

Vilken helg det har varit! Ruggit och kallt väder men full fart ändå =)

Ulf Johansson har varit hos oss i Delsbo och haft helgkurs. På lördagen var det markarbete och banhoppningspass. Svea fick vara ett markarbetespass för att samla erfarenhet bland andra hästar och nya situationer. Hon skötte sig kanon och bevisade att hon mognat så vi provar att ta ut henne på tävlingsbanan på lördag.

marettobank.JPGMaretto fick vara med hela helgen och debuterade på terrängbanan. Efter lite tveksamheter i början rullande han igång bra på alla fasta hinder men vattnet var en skräck för honom så där finns det en stort utmaning för oss. Kommande helg väntar även tävlingsbanan för honom.

Elle gick som tåget hela helgen. Han har verkligen fattat det här med terräng och tycker det är superkul. Det nybygda vattenhindret var inte heller några problem. I början satsade han på att ta hela hindret i ett språng men insåg efter några språng att det var bättre att landa mitt i =) Elle kommer att debutera 1,10 m nu i helgen om alla planer går i lås och han känns fin.

Caritza fick ta en tur till ridskolan tidigare under veckan för att se sig omkring lite. Vi var helt själva på den stora utebanan men det fixade hon bra och jobbade på avslappnat. Hemmavid forsätter arbetet med bommar och inhoppning för hennes del.

Tusen tack till min underbara vän Pia som varit med mig och hästarna hela helgen! Utan dig hade det inte gått!

Till helgen ska de små busarna ut på tävlingsbanan och denna gång är det ¨på ”hemmaplan”. Så vi hoppas på bra väder och glada hästar!

Fler bilder kommer inom kort! Håll till godo med en liten film på den grå springaren =) http://www.youtube.com/watch?v=jh2a2JsQ4aQ


Jun 02 2009

Varmt, varmare, värmerekord

Cilla @ 11:43

Helgen bjöd på mycket sol och otrolig hetta så hästarna har motionerats tidigt på morgonen för att inte bli alltför tagen av värmen.

Veckan startade med en föreläsning för Kjell Enhager med temat ”Skillnaden som gör skillnaden”. Kjell är coach till idrottsmän, militären, näringsliv och kultursektorn och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom motivation och ledarskap. Så vi fick en rejäl dos av inspiration och verktyg att ta med oss för att jobba med.

Maretto är nu tillbaka hos mig och han har utvecklats mycket under det här utbildningsåret. Han kom till mig för inridning som 2,5-åring hösten 2007 och har sedan dess varit tillbaka i kortare perioder samt att jag har hoppat honom regelbundet under året. En perfekt samarbete med hans ägare Anette som motionerat honom på hemmaplan. Det är så roligt att få fortsätta utbildning av hästar som varit helt grön när dom först kom till mig. Hans nästa utmaning kommer till helgen när vi ska ut på terrängbanan och se hur han beter sig sen blir det hopptävling nr 2 nästkommade helg.

Svea har nu varit hos mig några månader för träning och utbildning. Hon har utvecklat en bättre styrka och är nu bra med i utbildningen för sin ålder. Ev kommer hon att debutera på hoppbanan innan det är dags före bete och hemresa.

caritza.JPGCaritza är inne på sin andra period hos mig och det har hänt mycket med den lite osäkra hästen. I dressyren går hon stadigt och gör fina skänkelvikningar. I hoppningen är vi fortfarande under inhoppning där hon är något osäker och behöver mer tid och rutin.

Elle jobbas regelbundet inom både hoppning och dressyr. I hoppningen har han mognat och ska nu få klättra upp ett steg i klasserna. Inom dressyren kämpar vi vidare med rörelserna på msv-nivå och vi blir alltmer befästa så förhoppningsvis kan det bli debut där inom en snar framtid. På fälttävlansfronten går det också framåt. Första besöket på terrängbanan  imponerade han så till helgen blir det en intesiv träningshelg med både banhoppning och terrängträning.ellehopp1.JPG

Igår åkte jag till Söderhamn för att träffa nya elever. Det var ett glatt gäng med ekipage i olika storlekar och åldrar. Träningarna på hemmaplan fortsätter som vanligt och nu börjar även hindren bli färdigmålade =)