Maj 29 2009

C-tränare!!!

Cilla @ 22:10

En mycket glädjande besked landade i min inkorg idag. Jag har klarat min examen och kan nu titulera mig som C-tränare. Tack till alla ni som har ställt upp och stöttat under året och tack till mina elever som motiverar mig att fortsätta utvecklas!


Maj 24 2009

1:an kom, 2:an kom, 3:an kommer så småningom

Cilla @ 6:00

Inatt var det dags igen! Denna gång ringde telefonen strax efter kl 3. Flashan födde ett välutvecklat och underbart stoföl som var snabbt upp på benen och smaskade i sig mat. Dom är fantastiska dessa djur! Nu väntar vi bara in det sista stoet för fölning och om hon följer mönstret för året så kan vi nog vänta några dagar extra.

Flera positiva och härliga resultat kammade vi hem igår när jag visade Edena på 3-årstestet i Sandviken. Denna svarta pärla förtjänade väl sitt gångartsdiplom och dessutom var hon ett hårsmån från att knipa ett dubbeldiplom där det fattades en ynka poäng =). Vi är mycket nöjda och stolta över hennes insats och ser med glädje  framemot att följa henne i avelsboxen då hon ska få axla rollen som mamma redan till våren. Grattis Lise och Tommy vid Caflin AB till en vacker och lovande individ!edena3arstest.jpg

Alla övriga hästar i stallet ska idag få hoppträna så fort ridbanan torkat upp efter gårdagens kraftiga regnskurar. Och så kommer det en bekant kille tillbaka idag också! Full rulle med andra ord =)

God morgon på er alla!


Maj 17 2009

Ständig utveckling

Cilla @ 20:13

Vilken härlig helg! Vackert väder och många ljusglimtar från hästarna. Ett roligt yrke med härliga individer att jobba med =)

Elle gjorde ett kanon pass för Ia i fredags. Det är sån glädje att jobba med honom nu och han gillar verkligen att jobba. Bytena satt ett efter ett och skolorna var också på plats. Nu är det bara matte som ska hänga med i framstegen också =). Cartiza har jobbat med bommar för första gången i helgen och tog det hela väldigt bra. Svea fortsätter att utvecklas mycket positivt och har fått en härlig framåtbjudning. Edena löshoppade idag och även hon har gjort stora framsteg då hon förrut har tyckt det varit lite konstigt med hoppningen. Men idag var det inga tveksamheter och hon tyckte det var enkelt och roligt. Det känns skönt inför 3-årstestet om en vecka. 

Ha en mysig avslutning på helgen!


Maj 14 2009

Trix och fix

Cilla @ 12:29

Vårstädningen är nu snart klar. Stallet är städat och rensat. Stängselupprustning på sommarhagen. Stor tvätt av vintertäcken mm. Det hela avslutas med förbättring av underlaget på ridbanan och renovering av staketet. Om vädret tillåter kommer även hinderparken målas.

Under veckan fick Edena träffa hovslagaren en tidig morgon. Hon skötte sig utmärkt och promenerar nu stolt runt med sina gyllene skor.

Hästarna känns mycket fina att rida och alla utvecklas efter sina förutsättningar. Igår kväll var jag, Svea och Elle till klätterbacken och hästarna har verkligen förbättrat sin kondition då det knappt var anfådda då vi nådde toppen.  Så nu ökar vi upp en gångart och bygger vidare.

Imorgon väntar Ia-träning för mig och den Grå. Ska bli så kul att få lite proffs-hjälp igen och planera in lite mål för framtiden. I helgen blir det även löshoppning igen för några unghästar och genrep för Edena inför 3-årstestet om drygt en vecka.

På återseende!


Maj 10 2009

Äntligen!

Cilla @ 18:22

custom.jpgcustom21.jpgEfter många dagars väntan kom han till slut. Årest första föl på Persbo stuteri blev en hingst vid namn Custom PB. En mörkgrå kille med härlig inställning till livet. Jag kallar honom ”Kroköra” =)

elle-hudik.JPG

Andra roliga saker som helgen har bjudit på är debut för Maretto och säsongsdebut för Elle på hoppbanan. 4-åriga Maretto var väldigt laddad och pigg på sin första tävlingsdag. Efter en lite spänd inledning slutade vi med 4 fel på hinder i 90 cm och det är vi mycket nöjda med. =) Elle gjorde också en mycket fin tävling med en litet nedslag i första klassen där han var lite för ivrig men sedan avslutade vi med en felfri ritt i 1 meters klassen och åkte hem med ett leende på läpparna. Nu är kvalet klart för en eventuell start i fälttävlan under året.

Svea har även hon gjort ett toppen hoppass i helgen där hon utan tvekan skuttade över den blå vattenmattan igår. Nu börjar också styrkan att komma i galoppen och hon är lösgjord och fin att rida.

Edena jobbar på bra och får gå promenader för att se lite mer av världen så att hon kan slappna av ytterligare och verkligen visa upp sina kvaliteter.

Caritza kom tillbaka idag efter en lite lugnare period hemma hos matte i Östersund. Hon kommer att fortsätta sin utbildning nu och ska börja hoppas in under ryttare. Målet med henne är kvalitetstävlan till hösten.

Nu är det dags att avsluta denna vecka med att säga tack och hej!


Maj 05 2009

Terrängträning och tränarexamen

Cilla @ 8:58

fotograf: Sara Heed

elleterrang2.jpgHelgen avslutades perfekt med ett terrängpass i Sättjära. Elle gjorde en kanon debut på terrängbanan och verkar tycka att det var skoj att få galoppera lite större och hoppa över ”riktiga” hinder =). Även om tekniken inte var den bästa så jobbade han på och hoppade glatt över det som ställdes framför honom.    

Igår var det sista svängen till Strömsholm för att avlägga examen på C-tränarutbildningen. Det praktiska provet var godkänt så får vi gå några veckor och vänta på resultatet från den teoretiska delen innan utbildningen är helt avklarad.

Nu väntas hopptävling till helgen så arbetet under veckan kommer främst att fokusera på markarbete och lydnadshoppning med lite olika serier.


Maj 03 2009

3-årstest

Cilla @ 5:50

Så har det varit dags igen för de unga hästarna att visa upp sig. Väl förberedda åkte vi igår med 3 st 3-åringar till Sundsvall. Alla hästarna har skött sig toppen och verkligen gått in och gjort en bra jobb. Tyvärr så var underlaget i ridhuset inte till hästarnas förtjänst och de båda stona hade jobbigt i sina avsprång då underlaget bara gav med sig istället för att ge motstånd för ett avstamp. Detta gjorde att de vanliga avstånden inte alls stämde och sprången blev inte så bra som dom verkligen kan. Den bästa insatsen hade Kex Magi som blev tilldelad klass 1 i både hoppning och dressyr. Väldigt kul för familjen Wrangfalk som kommer att fortsätta utbilda honom mot tävlingsbanorna. Tack till alla medverkande uppfödare/ägare och medhjälpare under denna dag! Ett bra team som gjorde att dagen kändes lätt fast den blev lång =)

Här hemma har Svea blivit en riktig pärla och de sista passen på veckan har hon varit superfin att rida. Hoppasset på torsdagen var extra roligt för då var Emma med mig och kunde både filma oss och ta fina bilder.svearyttare.jpgsveatrav.jpg

Elle ska idag gå Uffeträning och om det fina vädret håller i sig så kommer vi att ge oss ut på tränings-terrängbanan i Sättjära på eftermiddagen. Det blir i sådana fall debut för honom på organiserade terränghinder och det ska bli så roligt att se hur han beter sig.

Edena har gjort illa sig lite på nosen och har då fått tagit det lugnt i några dagar så att såret får läka ihop ifred men hon har gjort bra pass tidigare under veckan och blir starkare och mer koncentrerad för varje gång.

God morgon på er!