Apr 25 2009

Godkänd säsongsdebut

Cilla @ 21:25

I denna ljuva sommartid….eller?

I högsommarvärmen åkte vi till Hudik idag och startade första tävlingen för säsongen. Elle bus skötte sig bra. Med lite hopp och studs i galoppprogrammet & ett bra travprogram slutade vi på godkända procent och en 2:a placering. 

De yngre hästarna är rätt så tagna av den plötsliga värmen så de får gå lite mindre nu och mysa lite mer i hagen istället. Svea som redan fått sin fina sommarpäls jobbar gärna på i solen och imorgon är det dags för ett hoppass igen =)

Dags att återigen ta plats i soffan och invänta en efterlängtad nedkomst på Persbo Stuteri =)


Apr 24 2009

I väntans tider…

Cilla @ 21:45

Rekordvärmen har slagit till med hela 20 grader varmt. Det mesta i naturen har kommit igång med blygsam grönska men desto mer insekter. Tyvärr verkar inte alla förstå att det är härliga tider nu. Flera nätter i rad har vi gått och väntat på föl på Persbo Stuteri men gång på gång så lurar den runda damen oss. Så vi får ha tålamod och hopp om att den lille nedkommer under helgen så att den kan ta tillvara på det fina vädret.

Imorgon är det inplanerat säsongsdebut på tävlingsbanan för mig och Elle. Vi startar en LA:3 och hoppas att vi har utvecklat form och styrka från föregående säsong.

Nu är det dags att lägga sig på soffan i väntan att förhoppningsvis få skutta upp inatt när Pia ringer och säger att det är dags!

Sov gott!


Apr 21 2009

Hoppning hela helgen

Cilla @ 8:59

Under veckan jobbades hästarna lite varierande utifrån deras individuella plan. Lorenza som klivit av sig en sko har bara gått kortare pass för att hållas igång. Lorenza fortsätter att gå framåt i ridningen och fungerar bra & avslappnat i alla gångarter under ryttare. Svea har nu landat efter några tuffare veckor med lydnadsövningar. elleoxer1.jpgElle motionerades lite lugnare under veckan och fick sedan ett bra dressyrpass för Ia på fredagen. Bytena var mycket bättre & kontrollerande. Skolorna har vi lite kvar att jobba på där det framför allt brister i styrkan.

Helgen bjöd på mycket hoppning =). Elle fick vara med på Uffeträning i Delsbo. Det var första uteträningen för säsongen men han gick riktigt bra. Avlsutade med att hoppa bana på planerad tävlingshöjd och det var inga problem.

Våran stora ”lilla” stjärna Maretto var också med och gjorde två kanon pass. Han har fått en bra styrka i kroppen och det visar sig framför allt i sprången. Nu är det inte långt borta innan killen kan debutera på tävlingsbanan =)marettohopp2.jpg

3-åringarna har också fått hoppat på sin nivå i löshoppningn. Lorenza hade hade generalrep inför 3-årstestet och ser fortfarande väldigt fin ut i sprången. Edena har nu kommit igång ordentligt också med hoppningen och hon har några gånger kvar att stärka sig ytterligare innan hon ska visas. Ponnyerna Glamour, Kex och Isac gör sitt jobb på ett positiv sätt och känns även dom klara med löshoppningen.

Svea fick skutta gymnastikhoppning hemma på banan och den stora kroppen behöver jobba mycket med uppbyggnad av styrka så bommarna finns ofta med under våra arbetspass.

Vi syns i vårsolen!


Apr 14 2009

Tre busar och en bock

Cilla @ 20:11

Den efterlängtade våren är äntligen här och trotts att den innebär blött och lerigt överallt är den mycket välkommen.

Hästarna har allihopa gjort ett mycket bra pass idag. Edena som precis är tillbaka från sin viloperiod hade sitt första ridpass idag och det var lugnt & avslappnat. Hon är en trygg individ och har tagit till sig inridningen mycket bra. Skrittade och travade själv med mig runt fyrkanten =)

Lorenza är ett strå vassare och har hittat på lite olika blandade små hopp de senaste passen men var idag mycket mera koncentrerad och fungerar nu bra i alla gångarterna med mig på ryggen.

Svea är också hon inne i en period där hon hittar på lite hyss så hon fick idag gå ett tuffare arbete med trav- och galoppbommar. Hon behöver sysselsätta sin påhittiga hjärna och kom in bra mellan hand och skänkel på slutet.

Elle som gick styrketräning med mycket samling igår har haft en återhämtningsdag. Men han gillar inte när alla andra hästar i stallet får ut och ridas men inte han. Då står han och surar i hörnet av boxen och tittar ut genom fönstret så imorgon ska han också få röra på sig igen. =)

God kväll allesammans!


Apr 13 2009

Änglavakt i Påsk

Cilla @ 20:54

ellepuss.jpgAlla som umgås med djur och framför allt vi som lever med hästar vet att vad som helst kan hända när dom blir rädda och det fick jag erfara under Påsken. En trevlig tur blev till  en chockartad upplevelse. Elle blev rädd precis när vi skulle passera över vägen och kastade sig ut i vägen mitt framför en bil. Föraren hann stanna i sista sekund så ingen kom till skada som tur var. 

Annars har Påskhelgen varit trevlig. Caritzaåkte tillbaka hem till Östersund för att ta det lite lugnare en period innan hon kommer tillbaka för nästa utbildnings steg längre fram i vår.

3-åringarna plus några till har löshoppat i helgen och alla går nu in och gör ett bra jobb med positiv attityd. Härligt att se utvecklingen på alla individer!

Elle har haft en blandad helg med gymnastikhoppning och idag var det dags för Mattias träning. Vi började med galopparbetet och de bekanta bytena stod på schemat även denna gång =) Resultatet blir bättre och bättre med ett plus för bytena till höger denna gång. Arbetspiruetterna blir ännu jämnare och han orkar centrera dom ytterligare. Travarbetet består till största del av skolor där jag vill hitta samma flyt i rörelsen som jag plockat fram i arbetstraven. Så vi har några nya och några gamla läxor att pricka av till nästa gång. =)

Edena är nu också tillbaka för sista matchningen innan 3-årstestet och hon är lika vacker som förr. En kolsvart blank diamant som verkar gilla att bädda in sig i lera.

God fortsättning till er alla!


Apr 07 2009

Databyte och mycket vårkänslor

Cilla @ 14:10

Jag vet att det är flera som följer min blogg och tittar på hemsidan så jag vill börja med att be om ursäkt för att det blivit dåligt uppdaterat den senaste tiden men nu har jag bytt dator och påsken närmar sig så det ska bli ordning här igen.

Sista delen av C-tränarutbildningen gick bra och det var mest fokus var på skolor, samling och byten. Nu väntar drygt en månad tills examen ska avläggas i början av maj. Nästa månad blir en intensiv period då jag även ska visa hästar på två st olika 3-årstest, Sandviken och Sundsvall , så tiden fram tills dess består till stor del av löshoppning och grundridning för dom små.

Elle och jag hade planerat in en säsongsdebut förra helgen men han hade värme i en hov efter skoningen tidigare i veckan & jag ville inte riskera något så vi stannade hemma. Det kommer fler tävlingstillfällen som säkert har bättre förutsättningar. Vi fortsätter med det samlande arbetet och jobbar nu mera på kandaret.

Svea är nu igång igen efter en kort vila och hon är pigg & busig. Ganska mycket vårkänslor för den tjejen=). I helgen fick hon följa med till klätterbacken men hon var mer intresserad av att tugga på grenarna och nosa i diken än att klättra uppför backen. Nu när snön försvinner blir det äntligen dags att börja hoppa henne hemma på ridbanan och det kommer att blir en spännande vår med henne.

Caritza har gjort bra framsteg den här perioden och kommer att åka hem under påsk helgen för en lite lugnare period innan hon kommer tillbaka närmare sommaren. Hon är en kvalitetshäst som jag tror kan bli riktigt fin med lite arbete. Jag känner att vi har en bra plan för henne och siktar mot kvalitetstävlan under hösten.

Lorenza är ju nu också tillbaka och det är fullt med vårkänslor även där =). Men hon gör det hon ska och hoppar som en katt i löshoppningnen så vi hoppas att hon är i bra fas till 3-årstestet.

Under påskhelgen blir hästbyte, löshoppning, Mattias-kurs och mycket annat. Följ gärna våra aktiviteter genom bloggen så lovar jag att det kommer lite uppdateringar under helgen.